Nymåne i Vannmannen

Mandag 4. februar kl 22.03, er det nymåne 15 grader i Vannmannen. Det betyr at Sol og Måne står på samme grad i samme tegn, og starter på en ny syklus rundt i Zodiaken.

NYMÅNER handler om begynnelser. Det er tid for å tenke nytt, og nytenkning er akkurat det Vannmannen handler om. Det er mye kraft i denne nymånen, og du kan dra nytte av dette spesielt om du står fast, og trenger en forandring i hverdagslivet. Det er tid for både frigjøring, selvstendighet og en god dose pågangsmot.

GENERELT sett er nymåner en fin tid for å sette idéer og planer ut i livet. Sol, Måne og Merkur er alle i Vannmannen, og planer som har ligget i underbevisstheten kan nå se dagens lys. Positivt er dette en fin tid for å kunne samle tankene, se ting klart, frigjøre seg, ta raske avgjørelser og få ting gjort. Konsentrasjonsevnen styrkes, og kreativiteten øker. Likevel kan noen føle seg både utålmodige og rastløse, og kjenne et sterkt behov for å bli både hørt, sett og tatt hensyn til. Føler du deg presset, kan du bli opprørsk og kjenne at grensen er nådd. Begeret kan være i ferd med å renne over, og det er på tide å si i fra. Dette kan være vel og bra, men utfordringen med Vannmann-energien er å lytte til andre. Du kan bli veldig subjektiv i måten du tenker på. Hvordan du lander det hele avhenger av situasjonen du står i, og hvor trygt og sikkert du står i deg selv.

KOMMUNIKASJONSPLANETEN Merkur kan gjøre deg ganske frittalende nå, så det er lurt å tenke gjennom hva du vil si. Med gode aspekter til både Mars og Jupiter gir det grunn til optimisme, du ser ting på en ny og annerledes måte. Det er en fin tid for å sette ord på det som er viktig for deg, så ikke bli overrasket om samtalen oppleves frigjørende. Kanskje er det nettopp det som skal til for at du skal kunne leve livet slik du ønsker. Den litt uregjerlige asteroiden Lilith er også i Vannmannen, samtidig som krigsguden Mars befinner seg i kraftfulle Værens tegn. Sistnevnte står i et utfordrende aspekt til Pluto, så pass på hvordan du formidler det du trenger å si. Stå opp for deg selv der det trengs, og se ting fra den andres side der hvor det er nødvendig. Slipp til nye tanker og synspunkter.

EGENVERDET ditt kan få en selvtillitsboost, så har du ikke kjent deg verdsatt tross iherdig innsats, kan du tak grep nå. Boosten kan gi deg nok selvtillit til å skape endringer du ser er bra for deg. Se opp for maktkamper.

KJÆRLIGHETEN kan få en ny vår. Venus har akkurat gått inn i Steinbukken, og ønsker der mest av alt et varig kjærlighetsforhold. Det er mange energier på stjernehimmelen nå som skaper forandringer, men Venus sitt gode aspekt til Uranus kan sørge for at endringer blir til det bedre. Er du i et forhold, så skap gode stemninger. Overrask partneren med noe hyggelig. Lytt til hverandre, og skap nødvendige endringer. Månens gode aspekt til Jupiter gjør det lettere å finne løsninger og legge fortiden bak seg. Hvis forholdet har hanglet en stund og ikke lenger er så bra for deg, kan Mars/Pluto kvadraturet få deg til å avslutte. Kjenn etter hva du føler, følelsene forteller deg hvordan du har det. Vannmannen kan være følelsesmessig iskald, så ikke baser en avgjørelse kun på logikk, det kan du angre på senere. Er du singel, er det gode muligheter for at den rette dukker opp rundt neste sving – Venus og Uranus kan sørge for det!

God nymåne!

Foto/copyright: Stjerneklart