Fullmåne og supermåne i Fiskene

– TID FOR Å VIRKELIGGJØRE DRØMMENE

KL 16.53 TIRSDAG 19. FEBRUAR, er det igjen fullmåne – denne gangen 0’42 i Jomfruen. Solen står på samme gradetall, men i Fiskene. Etter at Solen har beveget seg gjennom oppfinnsomme og intellektuelle Vannmannen, går vi nå inn i Fiskenes rike. Her er energien en annen, veldig sensitiv, drømmende og idealistisk. Følsomme og medfølende Fiskene trenger noe å tro på, og vil gjerne svømme sammen med stimen. Jomfrumånen er mer praktisk, og opptatt av detaljer.

VI HAR TO ANDRE PLANETER i Fiskene også, Neptun (som hersker Fiskene) står sammen med kommunikasjonsplaneten Merkur. Dette kan skape misforståelser i forbindelse med kommunikasjon, vær sikker på at mottakeren forstår hva du sier. Ting kan virke tåkelagte, og det kan være lurt å sjekke alt med liten skrift minst to ganger. Med et utfordrende aspekt til sannhetssøkende Jupiter, kan ting komme litt ut av proposjoner. Heldigvis er både Venus og Saturn i et gunstig aspekt til denne konstellasjonen, så med litt tålmodighet burde du kunne få frem budskapet på en tydelig måte.

DET KANSKJE MEST INTERESSANTE med denne fullmånen, er at Chiron akkurat har gått inn i Værens tegn. En syklus har kommet til sin ende, og vi starter på en ny. De neste årene skal Chiron få oss alle til å gjenfinne motet, og troen på egen handlekraft. Har du blitt stoppet tidligere, så har du nå muligheten til å handle. Tenk tilbake på hva eller hvem som stoppet deg. Kan det være at du ble stoppet av noen som ikke selv våget? Som ikke ville at du skulle gå forbi dem? Finn ut hva d u vil, og hvordan du kan få det til. Med Merkur i Fiskene i sekstil til Saturn i Steinbukken, kan du legge en plan for å oppnå det du drømmer om. Fiskeenergien gjør det enklere å gjenfinne drømmene. Chiron i Væren kan få deg over dørstokkmilen. Fullmånefaser er en god til for å gi slipp på alt som ikke lenger gavner oss, så bruk muligheten til å kvitte deg med gammel tro på at du ikke får det til. Månenog Solen står også i gode aspekter til Mars og Uranus, planetene for handlekraft og frigjøring. Her kan vi få den nødvendige energien til å sette i gang en liten revolusjon i eget liv.

CHIRON danner fortsatt positive aspekter til nodeaksen, så her kan det også dukke opp hendelser og/eller personer fra tidligere. Det kan være mennesker som hjelper deg, bevisst eller ubevisst, til å belyse noe du skal ha tak i. Kanskje får du avsluttet noe gammelt. Sørnoden, som handler om fortiden, har startet møtet med transformerende Pluto i Steinbukken. Dette forsterker muligheten for at noe gammelt nå kan komme til overflaten. Det du trodde du var ferdig med, må tas tak i på nytt. Det kan handle om en maktbalanse, og om hvor godt du står i din egen kraft. Hva har du lært siden forrige gang?

KJÆRLIGHETSFORHOLD kan enten oppleve en utfordring, eller bli sterkere. Venus står sammen med Saturn i Steinbukken. Det kan gå begge veier. Saturn sies å være vår karmiske læremester. Karma er læring, ikke straff, men tøff læring kan oppleves straffende. Søker du kjærlighet hos en annen som du ikke har funnet i deg selv, kan du oppleve å bli avvist nå. Jobb med å styrke egenkjærligheten, ta vare på deg selv. Tenk gjennom ditt forhold til deg selv. Sørger du for å ivareta egne behov? Det sies at andre mennesker speiler oss, så blir ikke dine behov møtt – så er det kanskje på tide med en selvransakelse. Selvrespekt er et nøkkelord her. Er du godt på plass i deg selv, så kan også forholdet til andre bli sterkere de kommende ukene.

God fullmåne!