SATURN RETROGRAD – OMBYGGING AV RAMMEVERK OG PERSONLIG FRIHET

I PERIODEN 29. april til 18. september 2019, går Saturn retrograd i Steinbukken. Denne plasseringen regnes som arketypen for «død» og gjenoppstandelse i den menneskelige psyken.

SATURN ER STEINBUKKENS hersker, og forbindes bl a med selvdisiplin, rammer, strukturer, begrensninger, forsiktighet, sparsommelighet og manglende humor. Når Saturn dominerer, kan vi oppleve frustrasjon, sterke begrensninger og selvfornektelse. Ikke spesielt lystig! Hvor Saturn befinner seg i horoskopet, sier noe om i hvilken grad dette er gjeldende i livet til den enkelte – og på hvilket område det utspiller seg.

LAKMUSTESTEN PÅ OM DU HAR FLYT i livet, handler mye om hvor god venn du er med Saturn. Tenk deg Saturn som din læremester, som skal lære deg å skape det livet du ønsker. Forestill deg selv som et hus. Er du fornøyd med tilstanden? Lenge siden du fikk en tilstandsrapport? På et eller annet tidspunkt, gjerne når du var barn, har du sannsynligvis hatt store og ubegrensede drømmer om hvordan «huset» ditt skulle være. Etterhvert som du vokser til, blir drømmehuset mindre og mindre fordi du adopterer andres begrensninger. Noen kan ha fortalt deg at det du drømmer om, er både urealistisk og uoppnåelig. Kanskje har du blitt latterliggjort. Etterhvert slutter du ikke bare å snakke med andre om hva du vil oppnå, du slutter også med den indre samtalen, fordi du går inn i frykt. Når frykten får regjere, blir livet svært begrenset og flyten borte. Du stopper kreativiteten, og skapergleden. Det påvirker ikke bare deg, men også de rundt deg.

SATURN RETROGRAD gir deg nå muligheten til å se på realitetene i livet, gjøre opp status. Stopp opp og kjenn etter, hvordan er det egentlig å være deg? Føler du deg begrenset? Hvem eller hva er det som i så fall begrenser? Om rammeverket ditt har blitt kvelende, er det på tide å bygge et nytt. Vi trenger alle rammer, men de skal være tilpasset slik at vi har friheten til å være skapende innenfor. Dersom det motsatte er tilfelle, at du ikke har noen rammer i det hele tatt, vil du også slite med å få manifestert det du ønsker. Tar du jobben med å bygge noe nytt og solid på alvor nå, blir du også fri! Gjør jobben grundig denne gangen, så slipper du å bruke så mye tid på reparasjoner senere. Er det noe Saturn ikke liker, så er det slurv og omgåelser.

KOMBINASJONEN PLUTO OG SYDNODEN, har vi vært inne på flere ganger. Når disse nå står sammen med Saturn, blir de retrograde bevegelsene (Pluto er også retrograd) ekstra merkbare. Det er virkelig søkelys på fortiden og gamle mønstre (sydnoden) om dagen, og vi i Stjerneklart har selv erfart at personer og temaer fra fortiden har dukket opp fra intet den siste tiden. Om det samme skulle skje deg, så reflekter over hva dette skal fortelle. Kan hende en person dukker opp som tidligere har gjort deg noe vondt, for at du skal se at du nå er mye sterkere!

SATURN OG PLUTO sammen, kan gi emosjonelle kriser. Det er fordi de ønsker at (ubevisste) mønstre som ikke lenger gagner deg, skal brytes. Satt på spissen, kan mønstrene gi deg en opplevelse av å være en slave av omgivelsene – men egentlig er du slave av dine egne begrensninger. Du kan nå føle det sterkt nødvendig å gå ned i dypet av deg selv, for å gjenfinne din egen stemme. Dette er ubehagelig, men nødvendig for at du skal bli fri.

Dersom noe vakler i livet ditt, kan du også bli besatt av å holde fast på det. Jo mer du holder fast, jo vanskeligere blir prosessen. Saturn og Pluto krever at du tar deg selv på alvor, og gir seg ikke før jobben er gjort. Tiden frem til høsten er fin for de dype samtalene, og gjerne med en profesjonell. Jo fortere du overgir deg, jo raskere blir du fri!