NYMÅNE 3. JUNI kl 12.03 – 12 grader i Tvillingene

TID FOR MENTAL KLARHET

DET ER UNDERLIGE TIDER… Vi er i mer eller mindre dype prosesser for tiden, enten vi er bevisst det eller ikke. Med både læremesteren Saturn og transformatoren Pluto gående retrograde, kjenner mange av oss på at noe nytt skal bryte frem. Akkurat hva det er som skal se dagens lys, får vi kanskje ikke klart for oss før på sensommeren. Mens det jobbes i dypet av våre innerste følelser, kommer Tvillingenes nymåne og vil noe helt annet.

TVILLINGENE ER ET MENTALT TEGN, og mesteren av multi-tasking. Karakteristisk for tegnet er nysgjerrighet, aktiv tankevirksomhet, humor, rastløshet og et utpreget sosialt liv – og de går ikke av veien for en god flørt. Når Månen er i dette tegnet, trenger vi en intellektuell forståelse av hendelser for å føle oss trygge. Det er fordi Tvillingene ikke liker å føle, de vil heller tenke og finne mentale løsninger. Så kanskje får vi et lite pusterom et par uker fremover, fra det vi måtte stå i. Bruk denne tiden til å få et mentalt overblikk over situasjonen. Fordi denne nymånen snakker med Neptun og Jupiter, så øker sannsynligheten for at du kan se ting fra et nytt perspektiv. Se etter nye løsninger på gamle og alt for velkjente problemstillinger. Har du gått i samme sporet i lang tid, er nå tiden inne for å endre kurs. Har du en opplevelse av at livet gjentar seg selv og du møter på samme utfordring gang på gang, så søk nye svar og løsninger!

FORDI TVILLINGENE ER ET SOSIALT TEGN, kan det smarteste de kommende par ukene være å tilbringe tid med andre, gjerne med folk du ikke har møtt på en stund. Dette kan være med på å gi deg ny innsikt, selv om du ikke kommer direkte inn på temaet du jobber med i ditt indre. Plutselig kan noen si noe i en helt annen sammenheng, som gir deg ny forståelse av eget liv. Så kom deg ut, møt folk, og vær aktiv i samtalene – husk også å lytte til andre.

KJÆRLIGHETSLIVET KAN VÆRE fokuset ditt nå. Venus har de siste dagene hatt god kontakt med Saturn og Pluto. Dette kan ha gjort at du har stilt dype spørsmål rundt forholdet du er i, eller hva slags forhold du vil ha. Er du singel, har sannsynligvis egenkjærligheten og verdien du setter på deg selv vært et tema. Det ene utelukker selvfølgelig ikke det andre. For å være en god og trygg partner, må du kjenne og ta ansvar for deg selv. Når du våger å belyse ditt innerste, slipper også frykten – og sjalusien – taket.

Vi har sett på hvordan denne nymånen gir seg utslag for de ulike stjernetegnene. Dette er generelt, for å vite hvordan den påvirker akkurat deg – må det sees i forhold til fødselshoroskopet ditt.

VÆREN
Her blir det aktivitet i nærmiljøet, med naboer og søsken. Har du noe du skal selge eller kjøpe, så er det tid for en god handel. Du vil finne deg godt til rette i det sosiale, så kom deg ut og møt folk. Livlige diskusjoner kan det bli mange av, og kanskje får du ekstra lyst til å melde deg på et kurs for å lære mer om noe som har fanget interessen.

Et godt råd er å la andre få snakke ferdig uten avbrytelser.

TYREN
Verdier og ressurser er i søkelyset hos Tyren nå, også din egen verdi. Tyren har startet en frigjøringsprosess, som vil pågå i flere år. De neste par ukene er gode for å evaluere alt rundt deg. Har tingene og meningene dine samme verdi for deg som før? Bruk tiden til å skape et vakkert hjem, og slå gjerne av en prat med naboen mens du er ute i hagen eller parken.

Et godt råd er å reevaluere verdiene i livet.

TVLLINGENE
De neste par ukene vil du ha fokus på deg selv, og hvordan andre oppfatter deg. Du er klar for en ny start! Du har i lengre tid jobbet intenst i ditt indre, og er i ferd med å transformere livet ditt. Nå får du en tid fremover hvor ditt nye jeg møter verden. Har du gjort en grundig jobb, vil du møte anerkjennelse nå.

Et godt råd er å fortsette den indre jobbingen, men med et utadrettet fokus.

KREPSEN
Underbevisstheten din vil være svært aktiv de kommende ukene. Fordi du til vanlig helst vil skjule hva du føler, kan det ha bygget seg opp ting som nå presser seg mot overflaten. Dersom nattesøvnen ikke er tilfredsstillende, så forsøk å få en mental klarhet i hvorfor ting er som de er. Gi slipp på mennesker som ikke vil ditt beste.

Et godt råd er å finne tid for deg selv, da får du også mer å gi til andre.

LØVEN
Selskapsløven er vel det riktige uttrykket for deg nå. Du stortrives i sosiale sammenhenger året rundt, og spesielt de neste ukene. Løven vil gjerne være synlig, og elsker applaus. Vær imidlertid oppmerksom på samspillet mennesker i mellom, det er like viktig å se andre som og bli sett selv – ellers risikerer du å miste publikummet.

Et godt råd er å hjelpe til der du kan, da beholder du plassen i gruppen.

JOMFRUEN
Pliktoppfyllende og hjelpsomme Jomfruen er i en prosess hvor egne behov står på dagsorden. Livet er ikke bare jobb, det er viktig å finne en balanse hvor lek og moro også får plass. Nymånen setter søkelyset på dette i forhold til karrieren. Får du ikke ladet batteriene i fritiden (ja, livet er mer enn jobb og forpliktelser) – så klarer du heller ikke å yte ditt beste.

Et godt råd er å ta hensyn til egne behov.

VEKTEN
Harmonisøkende Vekten har nå en gyllen mulighet til å endre på egen sannhet. Du har de siste årene gjennomgått endringer på hjemmebane, enten det har vært familiært eller fysisk med flytting/oppussing. Det du tidligere trodde var riktig, er ikke lenger nødvendigvis det. Det kan være godt for deg å reise bort, gjerne til andre kulturer, for å få et nytt perspektiv.

Et godt råd er å våge og stå opp for deg selv og det du mener, spesielt i relasjoner.

SKORPIONEN
Uredd for tabuer og for å si ting som de er, kan du den senere tiden ha møtt utfordringer i nærmiljøet eller familien. Du går gjerne så langt ned i dypet du kan, for å finne ut av ting. Ofte er du preget av intense følelser, gjerne om du oppdager urett. Nymånen vil ha deg til å få en ny mental klarhet rundt dype følelser, og å kommunisere dem ut på en ny måte.

Et godt råd er å bruke det mentale for og sortere følelser.

SKYTTEN
Sannhetssøkende Skytten får nå en fribillett til å revurdere egen sannhet. Denne gangen handler det om deg, i relasjon til andre og spesielt i forhold til partner. Du kan gå rundt med et trossystem som sier at det er edelt å ofre seg for andre, og at din verdi ligger i andres tilbakemelding. I stedet for å legge din verdi i andres hender, skal du nå stå opp for deg selv.

Et godt råd er å puste med magen.

STEINBUKKEN
Du har gjennomgått dype kriser de siste årene, og jobben er ikke over helt ennå. Målrettet som du er, gir du aldri opp. Nymånen setter søkelyset på helsen din, daglige rutiner og kollegaene. Staheten din kan ha fraholdt deg fra å lytte til andre, nå kan det være lurt å bruke de neste ukene på det motsatte. Bruk sosiale sammenhenger for å tilegne deg kunnskap.

Et godt råd er å organisere livet på en enda bedre måte.

VANNMANNEN
Dype og transformerende prosesser, kan ha preget livet ditt de siste årene. Kanskje sitter du med en følelse av håpløshet. Denne nymånen kommer som et friskt pust inn i livet! Her er det duket for å komme seg ut, ha det gøy og gjerne kose deg på en etterlengtet ferie. Dersom du ikke er i et fohold så er det bare å slippe flørten løs, nå er det gode muligheter for en romanse.

Et godt råd er å gi deg selv et pusterom.

FISKENE
Du som er født i Fiskene, gjennomgår for tiden en endring av identiteten din. Kanskje er du midt i overgangen mellom ditt gamle og nye jeg. Hjem og familie er tema for deg under denne nymånen, og akkurat nå kan det være enklere å fokusere på det håndfaste. Ved å ta en gjennomgang av hjemmet, kan du få bedre mental klarhet – noe som hjelper deg i prosessen videre.

Et godt råd er å holde bakkekontakten.

God nymåne!

Photo by Sadman Sakib on Unsplash