FULLMÅNE I VÆREN – TID FOR HANDLING

Søndag 13. oktober kl 23.07, er det fullmåne med Månen og Solen 20 gr 14 i henholdsvis Væren og Vektens tegn. Det er en spennende fullmåne med mye dynamikk, samtidig som den har et preg av ro og optimisme over seg.

VÆREN er handlekraftig og energisk, og liker at ting skjer fort. Tålmodighet er ikke Værens sterkeste side, og den går ikke av veien for direkte tale. Relasjoner bygd på gjensidig respekt er viktig, og følelsesmessig frihet det samme. Hvis ikke sier Væren i fra. Samtidig finner vi her en stor entusiasme og iver etter å ta i et tak, noe som gjør Væren til en god inspirasjonskilde for andre.

VEKTEN er mer fredelig og diplomatisk, og ønsker som en grunnregel å leve i fred og harmoni med omgivelsene. Vennskap er viktig, og Vekten strekker seg langt for å opprettholde dette. Her finner vi en sosial bevissthet, hvilket betyr at oppstår det en konflikt eller uoverensstemmelse et sted, så forsøker man å rydde opp i det.

FOR Å FINNE UT hvordan disse to ulike energiene påvirker oss, må vi se på hvor de andre planetene står, og hvordan de påvirker oss akkurat nå.

DENNE FULLMÅNEN danner eksakt kvadratur til Pluto, så viljen til å få kontakt med din indre stemme, og kjenne at du står trygt og støtt i deg selv, er sterk. Dessverre er dette ikke alltid like enkelt når Pluto er på besøk. Og med Saturn og sydnoden like i nærheten, må du fortsatt forholde deg til ulike tillærte mønstre som preger deg fra fortiden. Med denne konstellasjonen kan du for n’te gang møte personer, eller havne i situasjoner hvor du blir frustrert over opplevelser med altfor gjenkjennbart tema. Pluto er som en kompostkvern, hvor komposteringsprosessen jobber til den er ferdig. Det kan fortsatt komme gamle, slitne minner på din indre netthinne, som du mer enn gjerne skulle kvittet deg med. Og faktisk kan du nå forvente at en del repeterende tanker har gått ut på dato. De er der på overtid. En oppgradering kan være på sin plass, og med en litt annen vinkling på ting, kan det hende du ser andre løsninger enn før.

JUPITER, stjernehimmelens lykkeplanet, danner et godt aspekt til fullmånen denne gangen. Det lover bra når både Merkur og Venus i tillegg befinner seg i dype Skorpionens tegn, og spiller på lag med Pluto.  La deg overraske positivt om du nå kjenner at frustrasjonen ikke er så sterk lenger. Uranus spiller på lag med planetene som befinner seg i jord og vanntegn. Da kan det hende det dukker opp en og annen tanke som støtter deg, hvor du begynner å se ting i et annet perspektiv. Du får en sterkere mestringsfølelse, og innser at du selv bestemmer hvordan du skal forholde deg til ting.

I KJÆRLIGHETEN kan det oppstå en nesten elektrisk tiltrekning under denne fullmånen. Venus i Skorpionen sitt møte med Uranus er intens og dyp. Dessverre kan følelsene slukne like fort som de oppstår. Men liker du å flørte og ha det gøy, vil dette kunne bli en hyggelig opplevelse. Er du i en relasjon er det lurt å finne på noe som piffer opp hverdagen, og som er fint å se tilbake på. Har du noen du trenger å ta en alvorsprat med, er dette en god tid å gjøre det på. Du er konsentrert, og innstilt på å komme til bunns i tingene, samtidig som du klarer å skjære gjennom dersom den andre forsøker å sno seg unna.

 

I STJERNEKLART HAR VI SETT PÅ hva denne fullmånen belyser for det enkelte tegnet. For å vite nøyaktig hvordan dette berører den enkelte, må det utarbeides et fødselshoroskop.

VÆREN
Søkelyset settes nå på å finne balansen mellom å ha det gode samarbeidet med noen, og samtidig kunne hevde deg og ta plass. Ikke alltid like enkelt, fordi Væren liker å ta ledelsen. Men du er lei av å måtte tilpasse deg andres behov. Under denne fullmånen, som er i eget tegn, kjenner du deg fokusert og klar. Yrke og karriere er i fokus, og du jobber hardt og målrettet for å nå målene dine.

Et godt råd er å slippe frykten for konflikter. Det kan hende det er du som har rett i det du opplever.

TYREN
Mye tyder på at det for tiden er en del utfordringer som også skaper forandringer i livet ditt. Under denne fullmånen kan du kjenne et ekstra sterkt behov for å trekke deg tilbake og ha egentid. Mediter eller gå en tur i skogen, og kjenn at kontakten du får med ditt indre, gir deg ro og healing. En god samtale med noen nære og kjære vil få deg til å se ting i et nytt lys.

Et godt råd er å ta tak i det som trigger, være løsningsorientert, og ordne opp.

TVILLINGENE
Det er viktig for deg å være sosial, og ha kontakt med venner og kjente nå. By på deg selv, og finn gjerne på noe som skaper liv og røre rundt deg. Slipp løs spontaniteten i deg, og bli en del av hele gruppen. Ved å slippe en indre kontroll, får du tak i en befriende glede, og tilknytningen til gruppeenergien blir sterkere. Kanskje frigjøres også noen gamle blokkeringer i dypet av deg selv.

Et godt råd er og sette ord på det som plager deg. Det kan være sunt for helsen din.

KREPSEN
Hvis du er i tidsklemma, og ikke vet hvordan du skal få tiden til å strekke til mellom jobb og hjemlige sysler, er det lett å ende opp med dårlig samvittighet og følelsen av og ikke strekke til. Be om hjelp! Ta en prat med den eller de rundt deg som naturlig kan bidra. Du er flink til å organisere, så bruk fullmånens kraft akkurat nå til å sette fokus på hva som trengs for at du skal få en enklere hverdag.

Et godt råd er å få tid til mer lek og moro, og ikke bare skulle forsøke å strekke til hele tiden.

LØVEN
Nå er det tid for å se livet i et større perspektiv, løfte blikket og skape noen visjoner og drømmer som gir livet ditt et løft.  Sitter du fast i noe som tynger deg, er det på tide å slippe deg litt løs.
Luft tankene dine med noen, og lytt til hva de har og si. Helse er i fokus, så lag rutiner som hjelper deg å få en bedre hverdag. Kosthold og trening kan være noe av det som skaper glede i hverdagen.

Et godt råd er å legge planer hvor hyggelige ting kommer på dagsorden.

JOMFRUEN
Har du gått og grunnet over hvilket verdigrunnlag du bygger livet ditt på, kan denne fullmånen hjelpe deg å fokusere. Det er viktig for deg at det som ligger skjult under overflaten, kommer opp og fram i lyset. Du trenger kanskje å ta dine egne verdisystemer opp til vurdering, for å kunne vokse.  Det kan hende noe har gått ut på dato, og du trenger å rydde for å gi plass til noe nytt.

Et godt råd er å finne mennesker og grupper som inspirerer deg til å tenke nytt.

VEKTEN
Denne fullmånen faller i ditt eget tegn, og relasjoner er et tema for deg nå. Du inspireres av gode og dype samtaler med nære og kjære, og hjelper til der hvor det trengs. Hjemmet ditt er også i fokus, og du bruker tid på å endre/bedre eller rydde opp for å øke trivselen der. Samtidig tar du egne behov på alvor, og sørger for å lade opp batteriene i samvær med andre.

Et godt råde er å bruke tid på å planlegge hvordan du skal bruke tiden din på mest fornuftig måte.

SKORPIONEN
Denne fullmånen hjelper deg å fokusere på helse, hverdagsproblematikk, og det som ligger uforløst i livet ditt, og de nære rundt deg. Du kan møte motstand i noen av dine argumenter, men det stopper deg ikke. Du klarer fint å ta den dype og personlige samtalen som er viktig for deg, og gjøre deg forstått i dette. Relasjoner er viktig for deg, og du gjør nødvendige endringer der det trengs.

Et godt råd er og løfte blikket og glede deg over det som har verdi i livet ditt.

SKYTTEN
Optimisme og glede preger tilværelsen din under denne fullmånen. Bli ikke overrasket om energinivået ditt øker, og du kjenner behov for å være mer sosial enn ellers. Oppsøk gjerne steder hvor du vet du kommer til å trives. Verdiene dine er også under lupen, og du må kanskje sette tæring etter næring. En realistisk gjennomgang kan hjelpe deg til å se løsninger som ligger der.

Et godt råd er å vende blikket innover, og se alle dine gode egenskaper.

STEINBUKKEN
Struktur og orden preger deg under denne fullmånen. Du har en seriøs tilnærming til ting, og planlegging av jobb eller andre viktige ting i livet ditt, ser ut til å dominere akkurat nå. Bruk intuisjonen din til å finne ut hvordan du best kan nå ut til andre mennesker, med det du har på hjertet. Vær likevel oppmerksom på at humøret kan svinge litt, så pass på ordvalget ditt.

Et godt råd er å bruke tid på å meditere eller gå en tur ut og nyte de vakre høstfargene.

VANNMANNEN
Denne fullmånen setter fokus på kommunikasjon, studier eller det å tilegne deg kunnskap på andre måter. Sosialt vil kontakt med grupper og organisasjoner inspirere deg, og gi deg følelse av fellesskap. Du trives med å utvide horisonten, og er du glad i å reise, er det en fin tid å planlegge dette nå. Spirituelt kan indre reiser og kontakt med din åndelige verden, gi deg indre styrke.

Et godt råd er å gjennomføre og realisere det du planlegger. Det styrker selvfølelsen.

FISKENE
Fokus på dine verdier og viktigheten av disse, preger denne fullmånen. Du er kreativ og opptatt av å oppnå konkrete resultater av det du holder på med. Mye tyder på at du jobber med å korrigere din personlige kurs i livet, og trenger å utvide horisonten for å få inn nye innspill som gir deg nødvendig vekst. Stol på intuisjonen din, den kan brukes som det kompasset du trenger å navigere etter.

Et godt råd er å ta deg selv og ambisjonene dine på alvor.

God fullmåne!

Følg oss gjerne på hjemmesiden www.stjerneklart.com. Der finner du en oversikt over aktuelle horoskoptilbud, og også kursene til Stjerneklart.

Photo by malith dk on Unsplash