FULLMÅNE I TYREN – TID FOR Å SAMLE TRÅDENE

TIRSDAG 12. NOVEMBER kl 14.35 er det fullmåne 19 gr 52 i Tyren, Solen står 19 gr 52 i Skorpionen. Fullmåner er tid for fullbyrdelse, og det som var temaer rundt fullmånen 13. oktober, kan nå få et resultat.

 

DET ER IKKE TIL Å STIKKE UNDER EN STOL, at vi er inne i en tid hvor det jobbes intenst i vårt indre. Gamle ting kommer fortsatt til overflaten, og det kan noen ganger virke som om vi aldri kommer oss opp fra dypet. Når tar det egentlig slutt? Tiden vi er inne i handler om å få tak i vår egen kraft. Jo mer vi våger å ta tak i det ubehagelige, jo raskere får vi også et resultat. For å stå støtt i oss selv, trenger vi å slippe taket i frykten og årsaken til denne. Alt vi forsøker å holde skjult for andre – og kanskje mest for oss selv – skaper frykt og innimellom handlingslammelse. Hvor mange velger ikke det «trygge» fremfor å våge et autentisk liv? Klarer vi å kvitte oss med livsløgnen, lander vi også i en så sterk trygghet – at vi står stødig uansett hvor sterkt det stormer rundt oss. Når du f eks tar et bevisst valg om å tre ut av en offerrolle og i stedet bruker handlekraften til å gjøre noe med situasjonen, møter du det vanskelige med nye øyne og skaper et annet resultat.

 

SKORPIONENERGIEN er gjennomtrengende, og gir seg ikke når den først har bestemt seg. Ingenting er tabu, og alt skal opp og frem. Dette blir slitsomt, når vi kanskje ikke har lyst til å forandre en situasjon eller inngrodde handlingsmønstre. Tiden vi er inne i, er litt «vil du ikke så skal du». I eventyret om Askeladden og de gode hjelperne, gjør kongen alt han kan for å slippe å gifte bort prinsessen som han har lovet. Fordi Askeladden er klok nok til å ta med seg alle som kommer i hans vei, uten å dømme, klarer han å oppfylle alle de tilsynelatende umulige oppgavene kongen befaler. Hjelperne er outsidere (tabu), men Askeladden bryr seg ikke om hva andre mener, og forstår hvilken gave disse outsiderne bringer. Dermed når han også et mål ingen andre før ham han klart. I utgangspunktet var han så langt ned på rangstigen som man kan komme, og satt og gravde i asken. Skorpionen er som en Fugl Fønix, noe må «dø» før det gjenoppstår nytt liv. Se hva du trenger å «brenne opp» i ditt eget liv – f eks handlingsmønstre, livsløgn, skam og dårlig samvittighet – for å nå det du drømmer om. Husk at Askeladdens vanskelige barndom og oppvekst, ikke hindret ham i å oppnå prinsessen og halve kongeriket!

 

FULLMÅNEN I TYREN gir oss gode muligheter til å manifestere det vi ønsker inn i livet. Tyren liker å ha det behagelig, og er god til å nyte livet. For å ha det godt og kjenne at vi lander, må vi rydde først. Å forsøke og kose seg og slappe av i en rotete og skitten leilighet, er ikke det samme som å synke ned i sofaen etter en ryddesjau. Gjør du ryddejobben i ditt eget liv grundig, blir resultatet deretter. La oss kalle det en tidlig julerengjøring, på det indre plan. Du kan bli servert utfordringer du har hatt tidligere, men de vil ikke lenger ha en skjult effekt på livet. Merkur går som kjent retrograd i Skorpionen, og står i opposisjon til fullmånen. Kanskje er den indre dialogen nå sterkere, enn den ytre. Bruk tiden frem til 20. november godt, vent med å snakke til du er enig med deg selv og vet hva du skal si. Skorpionen er kjent for å stikke når den føler seg truet, ikke fall for fristelsen til å stikke andre verbalt, spesielt i dagene rundt fullmånen. Blir du selv utsatt for stikk, så forsøk å finne ut hvorfor akkurat det som ble sagt traff deg. Da har du fått en gavepakke, som gir deg muligheten til selvutvikling. Det betyr ikke at du skal godta andre menneskers giftige tunge, men at du kan møte det på en ny måte. Hersketeknikker fungerer som kjent bare når du tillater at de utspiller seg!

 

Vi har sett på hvordan denne fullmånen påvirker det enkelte stjernetegnet. Husk at det må settes opp et fødselshoroskop, for å finne ut hvordan den påvirker i livet på individuell basis.

 

 

VÆREN

Er du født i begynnelsen av tegnet, kan du nå ha en følelse av å stå veldig alene. Du trenger å gå enda dypere, for å åpne ordentlig opp i sårene dine. Først når du våger å gå dypt samtidig som du er dønn ærlig med deg selv, kommer healingen. Er du født i slutten av tegnet, så vær oppmerksom på at Mars står i opposisjon til Eris, og du kan du bli ekstra provosert. Pust med magen, reflekter over hvorfor og distanser deg om nødvendig. Fullmånen gir Væren generelt muligheten til å finne en dypere verdi i seg selv, og da er det viktig at du tar følelsene på alvor.

 

Et godt råd er å senke tempoet, og ta deg selv på dypeste alvor.

 

TYREN

Dette er din fullmåne, og er du født midt i tegnet vil du merke den ekstra godt. Se på hvilke prosesser du har stått i den siste tiden, her kan du fullføre noe du har bestemt deg for. Er du født i begynnelsen av tegnet, står du overfor endringer. Vær nysgjerrig og endringsvillig, meningen er at du skal kunne nyte en (etterhvert) nyvunnen frihet. Det er mange som har rettet blikket mot deg nå, og hvordan du fremstår blir et tema i tiden fremover. Vesta står sammen med månen, og vil at Tyren jobber i dypet med selvrespekten.

 

Et godt råd er å åpne opp for de dypere lagene i deg selv.

 

TVILLINGENE

For livsglade og sosiale Tvillingene, vil denne fullmånen kanskje medføre uvante reaksjonsmønstre. Der hvor du vanligvis ville elsket å dra på fest, kan du bli overrasket over å foretrekke sofaen hjemme. Du har jobbet en god stund med de dypere strukturene i livet, og avdekker stadig nye sannheter. Fullmånen er en fin tid for å legge merke til temaene i nattlige drømmer, dette kan gi deg viktig informasjon som du kanskje ellers må jobbe litt for å få tak i.

 

Et godt råd er å ha fokus på en ting av gangen.

 

KREPSEN

Krepsen har de seneste månedene virkelig måttet kjenne på dypet av seg selv, og retningen videre i livet. Selv om du ikke vil, så kan tiden være inne for å gi slipp på mye gammelt. Muligens har du blitt klar over noen familiehemmeligheter, og nå kan tiden være inne til å gjøre noe med situasjonen. Kan hende du har godt av å komme deg litt vekk fra familien du har så kjær, og oppsøke andre grupper mennesker for å få nye perspektiver og det hele på litt avstand.

 

Et godt råd er å snakke ut om ting.

 

LØVEN

Retningen videre i livet, står høyt på dagsorden hos Løven nå. Muligens står du overfor et skifte i karrieren, og må finne deg en ny scene å la livet spille seg ut på. Kanskje har du lenge kjent på et behov for en etterlengtet forandring, eller prøvd å hindre en uunngåelig forandring for enhver pris. Fullmånen bringer med seg muligheten for en avslutning av et kapittel på dette området. Når ett kapittel lukkes, er du klar for å starte på et nytt. Jobb med de mulighetene du har, og bruk kreativiteten din til å skape nye.

 

Et godt råd er å huske at det er du som er forfatteren av ditt eget liv.

 

JOMFRUEN

Analytiske og detaljorienterte Jomfruen, får under denne fullmånen en utfordring i å endre på egne trossystemer. Det som har fungert til nå, kan ha gått ut på dato. Ta en gjennomgang av dine egne sannheter, og se hva og hvor du trenger en real oppgradering. Det som har gagnet deg til nå, kan videre hindre deg i å leve livet til fulle. Jomfruens hersker Merkur går retrograd, så nå har du en god mulighet til å ta en runde til med deg selv, og få et godt resultat.

 

Et godt råd er å huske at innholdet i livet er viktigere enn hvilken form det har.

 

VEKTEN

Relasjonsorienterte Vekten, har parforhold som fokus nå, særlig for de som er født i begynnelsen av tegnet. Fordi Chiron står på motsatt side, kan du kjenne på sårhet i forhold til partner eller over at du eventuelt er alene. Ensomhet i et forhold, er ofte verre enn å være singel. Fullmånen setter fokuset på å gå dypt i deg selv, for å bli bedre kjent med følelsen av å være deg. Når du kjenner ditt dypeste mørke, blir det også enklere å skape gode relasjoner med andre.

 

Et godt råd er å ikke intellektualisere følelsene eller situasjonen du måtte stå i.

 

SKORPIONEN

Vi er inne i Skorpionens tegn, og fullmånen har fokus på deg spesielt. Er du født i slutten av tegnet kan du merke dette ekstra godt. Uredd for å gå i dypet som Skorpionen er, får du nå god drahjelp av et gunstig aspekt til Pluto. Husk imidlertid at ikke alle er like glade i dypet som deg. Fullmånen setter fokus på dine relasjoner, og parforhold spesielt. Selv om ingenting er tabu for deg, så kan det være det for andre. Bruk takt og tone, og tilpass deg omstendighetene.

 

Et godt råd er å bruke din sterke intuisjon, for å se an situasjonen før du handler.

 

SKYTTEN

Fullmånen setter denne gangen søkelyset på helsen din, og hvordan du lever dagliglivet. Tilsynelatende kjedelig for Skytten som elsker å reise og møte andre kulturer, men nå en dyd av nødvendighet. Skyttens hersker Jupiter har vært i sitt eget tegn i snart ett år, og det kan ha medført overdrivelser av ymse slag. Har du ignorert egen helse for å leve det søte liv, så har du nå en god mulighet for å skape en nødvendig forandring. Det er mer enn én sannhet, selv om det kan være vanskelig å innse.

 

Et godt råd er å prioritere et sunt liv, noe som gir deg overskudd til å utvide horisonten.

 

STEINBUKKEN

Det er ikke småtterier Steinbukken har vært gjennom de siste månedene. Strukturer du møysommelig har bygget opp, blir stadig testet. Noen består, andre må bygges om igjen. Kanskje har du trodd du har bygget et fundament, som viser seg å ikke være så solid allikevel. Fullmånen vil at du tar ting mindre seriøst, og gir deg muligheten til å være mer løssluppen. Tiden har kommet for lek og moro, som en motvekt til tidvis rigiditet. Først når du slipper deg løs, kan kreativiteten blomstre.

 

Et godt råd er å stoppe opp for å revurdere målene dine.

 

VANNMANNEN

Menneskeheten som konsept, er noe som tiltaler deg. Å forholde deg til enkeltmennesker, er ikke bestandig like enkelt. Fullmånen sette søkelyset på røttene dine, hvor du kommer fra og hvor du står akkurat nå. Fordi du evner å distansere deg følelsesmessig, kan fullmånens søkelys på hjem og familie oppleves krevende for deg som er så frihetselskende. Du er inne i en større revurdering av livet og basisbehovene. Har du et trygt fundament og står støtt i deg selv, vil du også lettere kunne få aksept for din originale væremåte.

 

Et godt råd er å la følelsene få fritt spillerom.

 

FISKENE

Sensitive Fiskene, setter ofte seg selv til side til fordel for andre. Det kan være utfordrende for deg å uttale egne behov. Fullmånen har fokus på hvordan og hva du nå kommuniserer. I stedet for å trekke deg tilbake, har du muligheten til å finne de riktige ordene så du kan stå opp for deg selv. Rampejenta Lilith er fortsatt i Fiskene, og er du født i slutten av tegnet får du ekstra drahjelp nå. Du kan også oppleve at søsken kommer på banen, og at du møter dem på en ny måte.

 

Et godt råd er å ta deg selv på alvor.

 

 

Photo by Zoltan Tasi on Unsplash