FULLMÅNE/EKLIPSE I SKYTTEN – TID FOR INDRE SANNHETER

PÅ KVELDEN FREDAG 5. JUNI kl 21.12 er det fullmåne 15 grader i Skytten.
Solen står da i lekne Tvillingens tegn, og denne fullmånens energi gir behov for å lette litt på alvoret som har preget verden i Koronatiden. Vi trenger å føle Skyttens optimisme og tro på bedre tider. Vi er på ingen måte ute av faresonen, men Skytteenergien gjør det lettere å se framover med håp i blikket. Skytten har et evig behov for å utvide horisonten, og nå skal vår indre horisont utvides. Der hvor vi før rettet blikket mot det fjerne, rettes det nå mot det nære. Korona-tidens restriksjoner har tvunget oss til å tenke nytt, både på hjem og nærmiljø men også reiser. Vi ser livet med nye øyne, og finner løsninger vi ikke har vurdert tidligere. Den vanligvis så handlekraftige planeten Mars, står sammen med Neptun i Fiskene, og danner kvadratur til Fullmånen. Fiskeenergien er full av omsorg, og Tvillingene spontane og impulsive. I en tid hvor vi åpner opp for å kunne være mer sammen, må vi være ekstra observante på fortsatt å holde avstand, og ikke klemme hverandre slik vi har så gjerne vil. Kanskje Saturns besøk i Vannmannen for tiden, hjelper oss å holde på grensene!

DET ER EKLIPSETID hvilket betyr at det er et karmisk preg over det som skjer under denne fullmånen. Det positive er at vi har muligheten til å se nærmere på hva denne tiden har gjort med oss. Veldig mange har for første gang på lenge kjent følelsen av å kunne senke skuldrene, og følt at stresset har sluppet taket. Andre har fått merke sårbarheten av og ikke ha trygge nok rammer i livet. Det være seg økonomiske rammer, eller og ikke ha noen nær nok i livet. Men på sin litt rare måte ser det likevel ut som vi har kommet nærmere hverandre i denne perioden. Istedenfor å haste avgårde til både det ene og det andre, har vi fått bedre tid. Mange spør hverandre i større grad enn før, hvordan man har det i denne spesielle situasjonen. Dette gir følelse av omsorg, noe hver og en av oss så absolutt kan trenge. Det er også en kjensgjerning at klimaet har fått seg en skikkelig opptur. Luften har blitt renere, vannet klarere, og støyen rundt oss er ikke så påtrengende. Moder Jord innfridde kanskje klimaløftet til menneskeheten på kortere tid enn politikere og statsoverhoder fikk til. Med Venus retrograd på stjernehimmelen nå, får vi kjent på verdiene våre. Hva av det som skjer de neste ukene, setter vi ekstra stor pris på

NODEAKSEN skiftet til Tvilling/Skytte 5. mai, og er i samme element som denne fullmånen. Det er tid for å være kreativ og tenke nytt. Slik kommer det til å være en tid framover. Så i denne tiden hvor det fortsatt er rolig rundt deg, kan du se hvilke tanker du får som kan danne grunnlag for endring. Bevissthet er et viktig steg for å endre på noe som helst.

DENNE FULLMÅNEN gir deg et ekstra dytt for å evaluere og tenke gjennom hva du trenger. Fundamentet ditt i rotchakra er e k s t r a sterkt denne fullmånefasen. Ved å meditere, gjøre yoga, gå en tur i skogen, eller gjøre andre ting som er bra for deg, kan du få kontakt med ressursene du har tilgjengelig. Utfra det kan du bruke kraften i fullmånen til å manifestere det du trenger i livet akkurat nå. Dette basert på tanken om at det er i nåtid vi skaper framtid.

STJERNEKLART har sett på hva denne fullmånen betyr for hvert av stjernetegnene. Vi gjør oppmerksom på at dette er generelt, for å vite hvordan det treffer hver og en må det stilles et fødselshoroskop.

VÆREN
Som Vær jobber du fortsatt med å lære og stole på styrken din. Under denne fullmånen blir det viktig å kjenne på balansen mellom å stå for det du mener, og samtidig våge og vise deg sårbar. Kommunikasjonen med andre flyter bra, og du utvider horisonten både ved å formidle det du har på hjertet, og lytte til hva andre har å si. Gamle trossystemer faller, og nye innsikter gir deg ny mening. Våg å jobbe innover og kjenne på hva som er sant for deg, og bli ikke overrasket om dette gir livet ditt en ny retning. Resultatet kan bli jording og grensesetting.

Et godt råd er å lytte til hva intuisjonen har å fortelle deg

TYREN
Urokråka Uranus befinner seg i tegnet ditt, og du kan nok en gang erfare at grensene dine utfordres. Selv om du ikke er glad i for mange forandringer på en gang, kan likevel nye ideer og innspill være et gode. Det handler om hva som gir deg energi, og hva som ikke gjør det.
Under denne fullmånen kan du endre holdning til hva som har verdi for deg, enten på det personlige plan eller i forhold til noe du eier. Bruk gjerne tid på å evaluere og tenke gjennom hva som er viktig for deg, og hvordan du ønsker at ting skal være fremover. Følg hjertet!

Et godt råd er kjenne på hva som er av ekte verdi for deg

TVILLINGENE
Dette er første fullmånen etter nodeskiftet, og begge faller i ditt tegn. Du kjenner deg mer optimistisk enn på lenge, og både tanker og ideer jobber på høygir. Du er kreativ, og får gjort mer enn du har fått til på lang tid. Dette gjør at behovet for å være sosial, og tilbringe tid sammen med nære og kjære er ekstra sterkt. Neptuns kvadratur til fullmånen kan likevel skape en utfordring i form av forvirring og uklarhet, så det er viktig at du er tydelig når du skal forklare eller uttrykke noe. Det er ikke sikkert alle forstår hva du mener.

Et godt råd er å manifestere og jobbe mot det du tror på

KREPSEN
Kommunikasjonsplaneten Merkur befinner seg i ditt tegn for tiden, og denne fullmånen kan by på muligheter for å snakke ut om ting. Går du rundt med uforløste følelser, kan det være godt å få satt ord på disse. Dette gjelder spesielt i kjærlighetsforhold eller andre nære relasjoner. Kjenn etter hvor mange krefter du bruker på å holde ting tilbake, og se for deg hvordan du ønsker at ting burde være. Skap de gode forandringene.
Mellom 18. juni – 12. juli går Merkur retrograd gjennom Krepsen, og da kan det lettere oppstå misforståelser.

Et godt råd er og ikke utsette til i morgen, det du kan ordne i dag

LØVEN
Ikke bli overrasket om du fylles med mer energi under denne fullmånen. Hjertechakra er i fokus, og du utstråler en varme som gjør at andre trekkes mot deg. Samtidig ser det ut som du har en god tilstedeværelse forankret i deg selv. Byr helgen på sosialt samvær, må du ikke bli forbauset om du er den som skaper storparten av trivselen rundt deg. Utfordringer som har fulgt deg en stund kan dukke opp, men også finne sin løsning. Du har en indre styrke som kan bryte gjennom, og gi deg en følelse av frihet og hjelpe deg å finne din indre stemme.

Et godt råd er å slippe til den indre lekenheten og skaperkraften din

JOMFRUEN
Denne fullmånen kan aktivere spørsmål som omfatter fundamentet i livet ditt. Du kan oppleve at du blir ekstra hjemmekjær denne helgen. Det medfører i beste fall en evaluering hvor dine fysiske og emosjonelle behov står i sentrum, hvor fokus på tilknytning og tilhørighet blir tema. Hvor trives du, og med hvem? Neptun og Mars står i opposisjon til tegnet ditt, så både din egen rolle og behov for å gi og få omsorg kan komme til overflaten. Dette kan medføre litt forvirring rundt egne behov, så det er lurt å jobbe innover og kjenne på hva du trenger i livet.

Et godt råd er å sørge for å ha råderett i eget liv

VEKTEN
Kommunikasjon og trossystemet ditt ser ut til å bli et tema under denne fullmånen. Bli ikke overrasket om du plutselig befinner deg i det filosofiske hjørnet, med ønske om å diskutere meningen med livet og alle dets aktualiteter. Du kan føle deg litt sårbar der hvor samtalen blir veldig nær og personlig, så det er viktig at du er ærlig og tydelig med deg selv i hvor mye du vil dele. Husk at hvis du føler deg misforstått, kan du se om du skal ordlegge deg på en litt annen måte. Det ligger mye god healing i å være sann mot deg selv og din livsfilosofi.

Et godt råd er å lytte til din indre stemme, og handle i pakt med dine indre verdier

SKORPIONEN
Denne fullmånen setter fokuset på verdiene dine, både de indre og de ytre. Det er viktig å forstå hva og hvorfor du verdisetter som du gjør, fordi dette leder til utviklingen av de målene du setter deg. Du liker å gå i dybden på ting, og forstå hva som beveger seg under overflaten før du bestemmer deg. Det er mulig ideer og tanker som legges fram for deg, kan oppleves som impulsive og lite gjennomtenkte. Du liker å bestemme selv, men forkast ikke andres forslag før du har hørt alle argumentene.

Et godt råd er å se en sak fra flere sider

SKYTTEN
Fullmånen faller i ditt eget tegn denne gangen, og setter søkelyset på deg selv og egenverdet ditt. Du er filosofisk, og setter pris på livets små og store spørsmål. Et av dem kan være å se på den dypere meningen i relasjonen mellom deg og andre. Hva betyr du for dem, og hva betyr de for deg? Du kan plutselig legge merke til hvilken respons du får, og kjenner på hva det gjør med deg. Det kan være at det du gir ut, ikke gir tilbake det du forventer eller har behov for. Ved å bli bevisst behovene dine, blir det også lettere å sette ord på dem når det trengs.

Et godt råd er å ta deg selv på alvor

STEINBUKKEN
For noen Steinbukker vil denne fullmånen bli som et friskt pust, og føre til nære, dype og gode samtaler med de rundt deg. For andre kan energien rett og slett oppleves som slitsom og masete. Så enten du foretrekker å være for deg selv eller oppsøker selskap, vil behovet for å kaste lys over hva som ligger skjult i underbevisstheten din kunne bli et spennende tema. Ved å lytte innover og se hva som kommer til deg, kan effekten bli både dyp og meningsfylt, og føre til en ny åndelig oppvåkning som gjør godt i lang tid framover.

Et godt råd er å være tålmodig mot deg selv

VANNMANNEN
Denne fullmånen vil kunne inspirere deg til å knytte kontakt med grupper av mennesker som har samme interesser som deg. Vennskap er viktig, og du trenger å ha noen å dele tankene dine med. Saturns besøk i tegnet ditt kan enten gi deg jordingen du trenger, eller oppleves som begrensende på energiflyten din. Å ta deg selv på alvor samtidig som du kjenner kreativiteten og skapergleden presse på, kan virke som en utfordring. Men til syvende og sist kan denne jordingen hjelpe deg å realisere det som ellers kunne blitt med bare tanken.

Et godt råd er å våge og endre fokus der hvor det er nødvendig

FISKENE
Både Neptun og Mars befinner seg i tegnet ditt for tiden. Det gir deg god kontakt med en indre skaperkraft som appellerer til fantasien og den kunstneriske siden din. Det betyr at noen Fisker kan oppleve energien fra denne fullmånen som altfor mental og lite givende. Da er det bare å la deg synke inn i det som gir deg mening og åndelig føde, og ikke la andres kommunikasjon påvirke deg i altfor stor grad. Men trenger du klarhet for å få formidlet noe som er viktig for deg, kan denne fullmånen gi deg inspirasjon til akkurat det.

Et godt råd er å kjenne etter hva du trenger for å trives i livet ditt

GOD FULLMÅNE!

 

Photo by Nick Owuor on Unsplash.com