FULLMÅNE I VÆREN

Torsdag 1. oktober kl. 23.05 er det fullmåne 9`08 grader i handlekraftige Væren. Det er høst, og denne fullmånen kalles for Jaktmåne eller Blodmåne. En fullmåne oppstår når Sol og Måne står 180 grader overfor hverandre.

MÅNEN BEFINNER SEG I VÆREN, noe som kan aktivere både mot, styrke og en god dose temperament hos den enkelte. Energien er utadrettet og direkte, og kan til tider være konfronterende. Værens kvaliteter kan sammenlignes med jegeren som drar på jakt, og stolt kommer hjem med byttet. Den er målrettet og handlekraftig, og liker at ting skjer uten at det tar altfor lang tid. Tålmodighet er ikke Værens sterkeste side, og kan på sitt verste gi utslag i en frustrerende, hissig og aggressiv adferd. Resultatet kan bli emosjonelle utblåsninger, noe som lett resulterer i krangel, strid og uenighet.

SOLEN BEFINNER SEG I VEKTEN, og i motsetning til Væren finner vi her et sterkt behov for harmoni og balanse. Vekten evner å se en sak fra flere sider, og ønsker å komme andre i møte for å finne de gode og fredelige løsningene. Samarbeid og evnen til å inngå kompromisser finner du her. Vakre og harmoniske omgivelser betyr mye, og en Vekt er en mester i å skape god stemning rundt seg. Å invitere til sosialt samvær med god mat og drikke, passer godt for dette tegnet.  En utfordring kan være å bli så avhengig av andres bifall og anerkjennelse, at man strekker seg for langt for å skape ro rundt seg.

DENNE FULLMÅNEN har i seg mye kraft og styrke, samt evnen til å sette inn kreftene på å utvikle oss. Gamle sår kan komme opp til overflaten, og da er det viktig at du ikke låser deg fast i fortiden. Områder som utfordres kan være forhold, daglige rutiner, helse og velvære. Ikke bli overrasket om du ser klart hvilke løsninger som vil gi deg en bedre livskvalitet. Du ser lettere hvilke illusjoner du eventuelt lever i, noe som gjør det enklere å gi slipp på det som ikke lenger har noen funksjon i livet ditt. Det ligger mye healing i dette. Både den sårede healeren Chiron og rampejenta Lilith befinner seg i Væren, så å stå opp for deg selv kan gi deg nødvendig innsikt i hvordan du har holdt deg selv tilbake, istedenfor å bruke de ressursene du har til å skape det livet du ønsker deg. Ved å fokusere på hvordan du vil ha det, er det lettere å oppnå gode resultater og skape veien videre. Velger du derimot å dvele ved vanskeligheter i fortiden, er det utfordrende å gå fremover.

MARS, herskeren i Væren, går nå retrograd gjennom nettopp dette tegnet. Med et utfordrende aspekt til både Saturn og Pluto er det viktig at du ikke mister troen på deg selv, men aksepterer at ting kan ta litt lenger tid, eller at du møter noen hindringer på veien mot målet ditt. Med Merkur i Skorpionen er konsentrasjonsevnen god, og du kan oppleve at du intuitivt forstår ting uten at det settes ord på. Du bare v e t hva som befinner seg under overflaten.  Det betyr at du kan finne løsninger på et dypere plan enn ellers. Blir du irritert, så husk å ta en pause og gjør noe helt annet. Å være fysisk aktiv passer godt nå.

VENUS, herskeren i Vekten, befinner seg i ærverdige Løven, og du kan få et sterkere behov for å bli sett og verdsatt. Det er ingen grunn til å gå av veien for litt romantikk og flørting under denne fullmånen. Løveenergien får nemlig fram de varme og rause sidene hos deg, eller du opplever å få det fra andre. Å elske og bli elsket på en balansert og sunn måte kan være en av de vanskeligste balansegangene livet byr på. Positiv feedback gir god energi, og du har ikke vondt av å føle deg elsket og attraktiv. Mars og Venus står i et godt aspekt til hverandre under denne fullmånen, så mye hyggelig kan skje under stjernehimmelen nå. Løven tåler ikke smålighet, den liker å slå på stortromma og være sjenerøs. Så har du mulighet, er det bare å nyte det som kommer til deg.

GOD FULLMÅNE!

Stjerneklart har sett på hvordan fullmånen påvirker deg, ut fra hvilket stjernetegn du er født i:

VÆREN
Fullmånen faller i ditt eget tegn denne gangen, og påvirker temaet relasjoner. Det er mulig du opplever at du kommer til kort når du ser at noen nære og kjære trenger en hjelpende hånd. Du har mye å by på, men kan føle deg avvist. Dette kan aktivere gamle sår, og med Mars retrograd i eget tegn kan en følelse av utilstrekkelighet dukke opp. Det er viktig at du gir deg selv påfyll i form av hyggelige opplevelser, fordi optimisme og visshet om hvem du er vil hjelpe deg til å se hvor skoen egentlig trykker. Kan hende trenger du en pust i bakken, slappe av, og fokusere på det du har å være takknemlig for.

Et godt råd er å fokusere på egenverdet

TYREN
Under denne fullmånen kan du komme i kontakt med et underliggende behov om å fylle hverdagen din med noe som gir mening på et dypere plan. Tar du en titt tilbake på de siste par årene, ser du endringer som har vært viktige for deg. Nå skal du la alt synke inn, og finne retningen videre. En indre rastløshet kan være det du trenger for å sette i gang. Behovet for å lære mer kan dukke opp, eller du kjenner på lysten til å få det mer komfortabelt rundt deg. En reise enten i den ytre eller indre verden, er også mulig. Du kan få et spirituelt dytt i ryggen som hjelper deg i gang.

Et godt råd er å ikke sitte stille altfor lenge

TVILLINGENE
Behovet for sosial kontakt er ikke noe nytt for en Tvilling, og denne fullmånen er ikke noe unntak. Du kan få påfyll av energi, og kjenne deg kreativ og leken. Men ha noen følere ute når du treffer venner og bekjente, det kan hende andres behov ikke nødvendigvis matcher dine egne. Kommentarer den ene eller andre veien, kan få fram sider av irritasjon i deg som helst bør ligge i ro. Merkur, herskeren av tegnet ditt, befinner seg i Skorpionen, og det er lett å frese litt ekstra hvis humørsyken slår til. Husk at intellekt og talegaver kun er verdifulle når de er i harmoni med resten av personligheten.

Et godt råd er å tenke før du handler

KREPSEN
Under denne fullmånen kan du kjenne på behovet for trygghet, og hvordan du skal stå støtt i deg selv. Andre mennesker kan ha for stor påvirkningskraft, og det faktum at trygghet er noe du må finne inni deg selv, blir et tema. Personer og din egen reaksjon på disse, kan plutselig få en ny betydning. Har du holdt deg selv tilbake og ikke satt ord på behovene dine, kan denne fullmånen gi deg dyttet du trenger for å endre på det. Det er du selv som bestemmer hvilke endringer som må til for at du skal bli fornøyd. Det ligger healing i å lytte innover og ta seg selv på alvor.

Et godt råd er å stå opp for deg selv

LØVEN
Kjærlighetsplaneten Venus befinner seg i ditt tegn, og denne fullmånen kan få fram de amorøse sidene i deg. Flørt og romantikk passer Løven godt nå, og humøret og selvtilliten kan få en boost. Børst støvet av finstasen, rist løs og la det rykke i dansefoten, hvis det er det du trenger. Eller inviter til et hyggelig vennelag. Kommunikasjonen med andre fungerer veldig bra, og den gode og selvutviklende samtalen får ekstra stor verdi. Livsfilosofi som inkluderer ditt og andres syn på livet, og hvordan dette påvirker hverdagslivet, er noe av det som kan føles spennende å ta en nærmere titt på.

Et godt råd er slippe deg løs og kose deg

JOMFRUEN
Den pertentlige og korrekte siden i deg kan bli utfordret under denne fullmånen. Lek og alvor går hånd i hånd heter det, men andres frivole energier kan få deg til å ønske mer orden og struktur i rekkene. Med Saturn godt aspektert til soltegnet ditt, kan du bare ta det med ro, og gjøre det som trengs. Fokus kretser rundt verdiene dine, både eiendeler og personlige ressurser. Har du prosjekter som skal ferdigstilles er det bare å jobbe ufortrødent videre. All Værenergien kan inspirere deg, og gi deg ekstra energi. Intuisjonen din er skjerpet, så legg merke til hva som kommer til deg av tanker og ideer.

Et godt råd er å stå støtt i deg selv

VEKTEN
Denne fullmånen faller i ditt tegn, og du kan påvirkes sterkere enn vanlig. Fundamentet og troen på deg selv blir et viktig tema, og du trenger kanskje å se nærmere på hvilke vibrasjoner du sender ut. Som Vekt er relasjoner til andre viktige, men like viktig er det å kjenne på hva du selv trenger fra andre. Har du en tendens til å gi etter når du utfordres, kan det være på tide å se nærmere på om det gagner deg. Legg merke til hvordan du snakker til deg selv, og gi slipp på de tankene som motarbeider deg. Det ligger mye healing i å støtte deg selv for å finne riktig balanse.

Et godt råd er å anerkjenne styrken som bor i deg

SKORPIONEN
Denne fullmånen kan vekke opp gamle minner som har ligget skjult en stund. Dette er en fin tid å kaste lys over tidligere undertrykte følelser og behov. Intuisjonen din er dyp, og du kan oppleve å forstå og sortere ut forsvarsmekanismer du har som du ikke trenger lenger. Resultatet kan bli en dyp innsikt i egen visdom. Helse og arbeid kan også være tema. Er du en av dem som har jobbet hardt og ignorert egne behov, er det lurt å koble av i løpet av helgen. Enten alene eller sammen med noen du holder kjær. Både produktivitet og en følelse av å være til nytte får deg til å kjenne deg levende og sterk igjen.

Et godt råd er å samle krefter der hvor du kan

SKYTTEN
Du kan bli litt rastløs, og ikke få helt taket på hva du ønsker deg, under denne fullmånen. Et behov for å ha det gøy sammen med andre, kan være vanskelig å gjennomføre. Det er som alle andre ikke kan få til det samme som du ønsker deg. Forsøk å slappe av, hold deg til det som er stabilt og rutinepreget, og ikke ha så store forventninger til andre ting rundt deg. Kjenn etter hva som er viktig, og la det bli fokuspunktet for handlingene dine. Da får du glede og utbytte av det i livet ditt som har verdi, og kjenner deg heldig i det du opplever i nuet.

Et godt råd er å være kreativ

STEINBUKKEN
Det er mye energi under denne fullmånen, og du kan kjenne at noe av denne kraften får deg i godt humør. Hverdagen skal ikke bare være preget av ansvarlighet og tøffe tak. Det blir viktig å kjenne på alt som legger seg til rette og gir vekst og mening i tilværelsen, samt at det som har vært krevende, slipper taket. Hjem og familie står i fokus, og din rolle i dette blir tydeligere. Kommunikasjonene din er dyp og ekte, og du setter ord på noe du har brent inne med en stund. Dette får fram godfølelsen, og hjelper deg videre.

Et godt råd er å se på deg selv med nye øyne

VANNMANNEN
Kommunikasjon, håp og forventninger, preger deg under denne fullmånen. Ikke bli overrasket om du ser ting i et nytt lys, og forstår hvordan du skal få gjennomført noe som har stått litt stille en stund. Du kan få drahjelp av Værens evne til å handle nå. Det er som du kjenner på en indre kraft som drar deg videre. Trossystemet ditt blir satt under lupen, og du opplever at nye tanker gir fornyet energi. Dette er bra for deg, og den nye innsikten kjærkommen. Lytter du innover til hva sjelen forsøker å fortelle deg, vil ting falle på plass.

Et godt råd er å se framover

FISKENE
Mange Fisker kjenner på behovet for å komme videre, skape noe nytt eller videreutvikle noe som allerede er i gang. Kreativiteten blomstrer! Du opplever at du er målrettet når du først setter i gang. Intuisjonen er sterk, og mye tyder på at den indre radaren fungerer som den skal. Samtidig kan du kjenne på en indre utålmodighet, og på følelsen av at alt tar så lang tid. Tålmodighet er viktig, likeledes å kjenne etter når du trenger å slappe av for å samle krefter. Å meditere under fullmånen kan gi deg tålmodigheten du trenger.

Et godt råd er å lytte til den indre stemmen din

FULLMÅNEGAVE

Stjerneklart ønsker å gi bort et KARMISK horoskop til en av dere som følger fb-siden vår! For å ha mulighet til å vinne må du

  • Like/følge fb-siden vår
  • Skrive i kommentarfeltet på fb-innlegget at du gjerne vil ha det karmiske horoskopet ditt.

Du trenger ikke legge igjen fødselsdata, vi kontakter vinneren etter trekningen som finner sted rett etter nymånen 16. oktober.

***

Har du lyst til å lære astrologi? Vi tilbyr NETTKURS med personlig oppfølging, hvor du jobber med ditt eget fødselshoroskop som utgangspunkt. Du blir bedre kjent med deg selv i løpet av kurset, og tar det helt i eget tempo.

For mer informasjon: send en mail til post@gunn-irene.no

Photo by Jean-Daniel Calame