FULLMÅNE I TYREN

LØRDAG 31. OKTOBER kl 15.49 er det fullmåne i TYREN på 8`38 grader. Dette er den andre fullmånen i oktober (den forrige var 1.oktober), og kalles av den grunn for den blå måne (Blue Moon). Månen bruker i gjennomsnitt 29,5 døgn gjennom alle månefasene, noe som er kortere enn gjennomsnittet av årets kalendermåneder. Det betyr at vi enkelte år får 13 fullmåner istedenfor 12. Dette er et slikt år, og fullmåne nr 2 i oktober blir da en fullmåne som ikke stemmer overens med kalenderen. Derav navnet blå måne.

SOLEN befinner seg i intense og lidenskapelige Skorpionens tegn. Den aktiverer følelsene våre, og avhengig av hvordan vi har det, kan vi kjenne på alt fra dyp lidenskap og glede til intens sjalusi og mistenksomhet. Pluto og Skorpionenergien liker å grave dypt for å finne det som ligger skjult under overflaten, og på den måten finne ut hva som virkelig foregår. Dette er positivt dersom det er vanskelig å sette ord på noe som er viktig for oss, men ikke like heldig dersom det setter i gang mye bråk og uro som vi ikke helt har kontroll på. Mars går retrograd gjennom Væren, så det kan være lurt å tenke gjennom ting før man handler. Merkur går også retrograd nå, og gjennom Skorpionen har den kanskje fanget opp noe som har ligget og murret en stund. Akkurat nå har den gått inn i Vekten, og vurderer diplomatiets kunst for å finne løsninger. Den snur 3. november og er tilbake i Skorpionen igjen 11. november, så resultatet av periodens prosesser kan komme fram dagene etter dette. Samtidig kan Neptun sitt kvadratur til nodeaksen skape utfordringer i form av uklarhet og kaos, samtidig som det trigger til et mer åndelig perspektiv, og en sterkere lengsel mot det åndelige. Uranus bryter som kjent opp i det konservative og fastlåste, og spørsmålet er om veien videre blir å hente inn det trygge, gamle og forutsigbare eller om den består av nye visjoner og endringer også på det globale plan. Kanskje må vi lære å stå i det utrygge før en ny trygghet tar form. Med dette som bakteppe, kan det amerikanske presidentvalget bli kaotisk, det foregår som kjent 3. november.

MÅNEN befinner seg i rolige og sindige Tyrens tegn. Tyren liker stabilitet og trygghet, og foretrekker å tenke gjennom ting før den bestemmer seg. Brå endringer passer dårlig. Komfort og nytelse av livets goder passer best. Utfordringen er at Uranus, planeten for forandringer, har beveget seg gjennom Tyren en stund, og skapt litt røre i den noe stae og fastlåste energien. Det er tid for nytenkning, og Tyren får ikke like god tid på seg som den ønsker. Konservativ som den kan være, ville den lett gått tilbake til det gamle uten å gjøre noen endringer i det hele tatt. Denne gangen står Uranus sammen med Fullmånen, og skaper en rastløshet som er greit å være oppmerksom på. Venus befinner seg i Vekten, og med en opposisjon til den sårede healeren Chiron, kan du komme i kontakt med det i deg som trenger å bli støttet av nettopp deg selv. Gi deg tid til den indre samtalen, og kjenn etter hva du trenger for å ha det bra.

HALLOWEEN OG ALLEHELGENSDAG faller på denne fullmånen. En fullmåne er som kjent kvelden og natten da alt kan skje. En date under fullmånen byr på ekstra romantikk (søtsaker/knask), mens den samme fullmånen kan bringe fram den fryktede varulven i oss (knep). Allehelgensdag er en religiøs tradisjon som langt tilbake i tid oppsto for å minnes de døde som ikke hadde en egen helgens dag oppkalt etter seg. Det ble tent lys på gravene, og i den katolske kirken ble det samtidig bedt for de døde som var i skjærsilden, at deres tid der måtte bli så kort som mulig. Halloween derimot er en hedensk skikk og stammer fra kelterne. Her mente de at de døde denne spesielle dagen kunne oppsøke de levende, da forkledd som zombier, vampyrer, hekser, skjeletter mm. Hvordan du hadde levd og hvilke gjerninger du hadde gjort, avgjorde om du ble hjemsøkt eller ikke (knask eller knep).

ER VI VÅKNE FOR FORANDRING kan den skje på et dypt plan inni oss. Skorpionenergien er lidenskapelig og sterk, og du kan oppleve ting mer intenst enn vanlig. Balansen i følelsene avhenger av om du snakker ut fra et integrert ståsted, eller ikke. Lytter du innover kjenner du hva som er sant for deg. Resultatet kan bli klokskap og dyp innsiktsfull forståelse, eller kamp, sjalusi og mistenksomhet. Skorpionen går som sagt under overflaten for å finne svar, og forsøker å avdekke det som holdes skjult. Sett i et psykologisk perspektiv, kan du få opp mange gamle og glemte minner. Hvordan du opplever dette avhenger av hvor trygt du står i deg selv. Dette gir muligheten for å rydde opp og bearbeide det som er sårt, og komme i kontakt med den indre kraften i deg som gir deg mot og styrke. Skorpionen og herskeren Pluto står for transformasjon, så muligheten for bevissthetsendring er til stede. Og med Tyrens og Venus sitt behov for varme, trygghet og stabilitet, kan denne fullmånen hjelpe oss å finne og komme i kontakt med det i oss som trenger en oppgradering i forhold til vår indre essens og sannhet.

GOD FULLMÅNE!

 

Stjerneklart har sett på hvordan fullmånen denne gangen påvirker deg, ut fra hvilket stjernetegn du tilhører:

VÆREN
Denne fullmånen kan rokke ved noen sannheter om hvilke verdier som er viktige for deg. Gamle illusjoner som bristet for en tid tilbake, kan nå slippe taket helt. Ikke bli overrasket over at det kommer nye muligheter i kjølevannet av det gamle, og at det nye bringer med seg en helt ny giv. Bruk gjerne tid til å tenke deg om, slik at du kan se nærmere på flere sider av det som kommer din vei. Tar du bedre hensyn til deg selv, finner du også svarene på hva som er riktig veivalg.

Et godt råd er å ta til deg det positive andre sier om deg.

TYREN
Fullmånen faller i ditt eget tegn denne gangen, og behovet for å koble av og gjøre dine egne ting, kan være påtrengende. Ønsket om å tilbringe tid sammen med en spesiell sjelepartner, blir viktigere enn å ha selskapelig kontakt med flere. Blir det for mange forstyrrelser rundt deg, kan du bli irritabel og trekke deg unna. Dette gjelder spesielt hvis noen nære krever mer av deg enn du er villig til å gi. Kontakten innover er viktig, og du kan ha stor glede av å meditere, studere eller gjøre andre ting som utvider bevisstheten.

Et godt råd er å nyte helgen og ta godt vare på deg selv.

TVILLINGENE
Det er mye energi i denne fullmånen. Du kan oppleve at gamle vaner og utdaterte holdninger kommer opp til overflaten. En gjennomgang av unyttige tankemønstre, kan gi aha-opplevelser som inspirerer og gir nytt påfyll av energi. Dette kan frigjøre noen fastlåste blokkeringer som har ligget og ulmet en stund. Klarer du å ikke ta ting så alvorlig, kommer du i kontakt med hjertechakraet ditt, og kan kjenne på en indre gnist som fanger opp og setter i gang både kreativitet, lek og moro i deg.

Et godt råd er å sette ord på tankene dine.

KREPSEN
Denne fullmånen aktiverer behovet for både å ha kontakt med venner og sosiale forbindelser, like mye som du også trenger å kunne trekke deg tilbake til hjemmets lune rede. Ikke bli overrasket om du slår ut med håret og sørger for å skape ekstra hygge rundt deg i sosiale lag, for så å takke pent for deg og tilbringe resten av kvelden i slåbroken hjemme. Der kan du bli helt oppslukt av en god film, eller bli sittende og lytte til musikk som får deg til å drømme deg lang bort. Det er lov å si ja takk til begge deler.

Et godt råd er å ha fokus på det som gir påfyll for sjelen.

LØVEN
Du kan kjenne deg litt rastløs og frustrert under denne fullmånen. Du kan føle deg dratt mellom tiden du burde bruke på jobb eller andre offentlige roller, og behovet for å koble av hjemme og ikke gjøre noe i det hele tatt. Det beste er å fokusere på aktiviteter og fritidssysler som gir deg mer energi, og som rett og slett gjør godt for både kropp og sjel. Konsentrasjonsevnen fungerer best når du kan slippe taket i stresset som har satt seg i løpet av uken, og blir enig med deg selv om å gjøre noe helt annet.

Et godt råd er å gi deg selv en god porsjon egenpleie.

JOMFRUEN
Denne fullmånen appellerer til flere sider hos deg. Du kan la deg fascinere av alle trossystemer som er aktive nå, og over hva markedskreftene klarer å skape ut fra dette. Basert på alle inntrykkene denne helgen, kan du få noen innsikter på hva som er din egen sannhet. Det blir viktigere for deg å vise de rundt deg at du bryr deg, og hvilke verdier som er viktige for deg. Gleden ved å se at de nære rundt deg har det bra, kan også få deg til å bidra til best mulig stemning rundt helgens aktiviteter.

Et godt råd er å følge det som gir den beste meningen med livet.

VEKTEN
Hvis du er i det sosiale hjørnet, passer denne fullmånen deg godt. Andre trekkes til deg, og du kan skape god stemning enten det er i forbindelse med Halloween eller annen selskapelighet. Du er også hjemmekjær i denne perioden, så selv om det er restriksjoner som må tas hensyn til, gir du mye av deg selv i den grad det er mulig. Ikke bli overrasket om kreativiteten blomstrer og du oppdager at du har noen skjulte ressurser på lager. Halschakraet er aktivt, og du får satt ord på noe som er viktig for deg.

Et godt råd er å frigjøre deg fra gamle minner som har gått ut på dato.

SKORPIONEN
Fullmånen denne gangen faller i ditt eget tegn, og aktiviteter rundt Halloween passer godt inn. Skorpionen er ikke redd for det som gjemmer seg bak en skummel fasade, og du kan fint være med og skape den riktige stemningen som får andre til å fryde seg i pur glede. Evnen til å kommunisere med de som befinner seg i ditt nærområde gjør deg til et naturlig midtpunkt, dersom du måtte ønske det. Da gjennomfører du etter beste evne, og overlater ingenting til tilfeldighetene.

Et godt råd er å slippe løs gleden i deg.

SKYTTEN
Den siste tiden har du kanskje måttet forholde deg til noen fra fortiden, som du ikke har sett på en stund. Samtaler og sosiale møter har gjort deg godt, og du føler du har bidratt så godt du har kunnet. Under denne fullmånen kan det komme opp gamle minner som du nå ser i et nytt lys, og som får deg til å forstå hvor mye du har vokst som menneske. Nye innsikter gir deg en kjærkommen selvtillit, og du kjenner du får tilgang til ressurser og kvaliteter du kan få stor glede av.

Et godt råd er å fokusere på det som ligger foran deg.

STEINBUKKEN
Denne fullmånen kan gi deg en indre ro, som får deg til å kjenne at du står trygt i deg selv.
Mange Steinbukker har opplevd større utfordringer de siste par årene, så det er kjærkomment å oppleve at mye av det tunge slipper taket. Det er fortsatt en del arbeide som gjenstår, men under denne fullmånen kan behovet for sosial kontakt gi deg mer energi enn på lenge. Du er innstilt på å få mest mulig glede ut av menneskemøtene som kommer i din vei, og kjenner at du kvikner til.

Et godt råd er å nyte øyeblikket.

VANNMANNEN
Denne fullmånen rokker ved fundamentet ditt. Det har vært utfordringer du har måttet håndtere og gjøre det beste ut av, og nå kjenner du at du trenger å få nytt perspektiv på ting. Du er åpen for å tenke nytt, og kjenner deg klar for å finne en dypere glede i hverdagen. Du er ikke redd for å bevege deg inn i nye områder som vil gi deg nye erfaringer. Enten du velger å være sosial blant venner eller du foretrekker ditt eget selskap denne helgen, er det mye som tyder på at du finner roen i deg selv.

Et godt råd er å nyte og glede deg over de valgene du tar.

FISKENE
Under denne fullmånen kan du kjenne at livet og drømmene dine går i riktig retning. Positive opplevelser den siste tiden, gjør at du kjenner deg mer optimistisk og glad enn på lenge. Kommunikasjonen med andre er god, og du kjenner på en indre tilfredshet over alt som fungerer som det skal. Din rolle utad er preget av kontakt med ulike mennesker med ulike behov, men som likevel kommer sammen for å ha et indre felleskap. Du kjenner deg mer fornøyd enn på lenge.

Et godt råd er å tenke positivt.

 

FULLMÅNEGAVE

Stjerneklart ønsker å gi bort et KARMISK horoskop til en av dere som følger facebook-siden vår Stjerneklart! For å ha mulighet til å vinne må du

1) Like/følge fb-siden vår

2) Skrive i kommentarfeltet på fb-innlegget at du gjerne vil ha det karmiske horoskopet ditt.

Du trenger ikke legge igjen fødselsdata, vi kontakter vinneren etter trekningen som finner sted rett etter nymånen 16. oktober.

***

Har du lyst til å lære astrologi? Vi tilbyr NETTKURS med personlig oppfølging, hvor du jobber med ditt eget fødselshoroskop som utgangspunkt. Du blir bedre kjent med deg selv i løpet av kurset, og tar det helt i eget tempo. Her p hjemmesiden vår finner du mer informasjon om dette, samt hvilket FULLMÅNETILBUD vi har, og også om hvilke andre horoskop vi tilbyr.

For mer informasjon: send en mail til post@gunn-irene.no