FULLMÅNE I SKORPIONEN OG PLUTO RETROGRAD

I lys av morgentimenes spennende og kraftige fullmåne, kan du de kommende dagene ville bevege deg ned i de dypere lagene av ditt indre. Månen er i Skorpionens tegn som herskes av Pluto, kjent for å skape dype transformasjoner. Solen står så langt unna Månen den kan komme, i Tyren. Aksen Skorpion/Tyr handler om verdier, både de indre og de ytre. Derfor kan denne fullmånen komme med en ekstra både åpenhet og sårbarhet rundt egen verdi. Dype følelser kan trigges og bevege seg opp fra dypet. Følelser du ikke har hatt lyst til å kjenne på, og håpet skulle gå over av seg selv. Gamle illusjoner av utilstrekkelighet kan bli ekstra påtrengende, og kanskje gjøre det vanskelig å holde fast i tanken om hvem du egentlig er og hvordan du vil ha det. Skorpionenergien graver dypt, men har en intensjon om å hjelpe deg med å snu hver eneste stein du måtte ha behov for, gjennom innvendig prosessarbeid. Senere i kveld starter Pluto sin årlige retrograde bevegelse, og forsterker muligheten for ny og klarere innsikt i og om deg selv.
Det er kraftfulle energier i gang både under fullmånen og i dagene som ligger foran oss. I dette ligger også muligheter for nytenkning og endring. Solen befinner seg i solide og trygge Tyrens tegn, og sammen med den står Uranus. Det gir gode forutsetninger for å bryte opp i gamle strukturer, og endre fastlåste vanemønstre. Venus som hersker i Tyren, står sammen med rampejenta Lillith og Merkur, så kjenner du deg lei av å stadig gå i de samme tankebanene, kan du kanskje få et glimt av ny forståelse og dine egentlige behov. En hjelp på veien kan være å se deg tilbake og oppdage at du allerede er godt i gang med å skape disse forandringene.
Vi har lenge måttet leve med restriksjoner både i og utenfor oss selv, og det er vel ingen tvil om at dette har endret noe i livene våre. En av prosessene kan være behovet for å frigjøre det i deg som hindrer deg i å jobbe kreativt og skapende. Det kan være behov for å få fram flere sider av deg selv. Mer skal det ikke til før du kan skape en endring i bevissthet. Du er allerede i gang! Pluto starter sin retrograde periode nå, og bidrar med å gi et glimt av innsyn i skyggesidene våre. Om dette tas i mot med takknemlighet eller ubehag, avhenger av hvordan du velger å forholde deg til ulike temaer. Det ligger ofte følelser under overflaten, gavepakker av ressurser du tidligere av en eller annen grunn har måttet undertrykke. Der hvor vi bærer «styggen på ryggen», kan en gjennomgang og en skikkelig våropprydding være det du trenger for å få tak i egen kraft. Når du omfavner den, blir du selv skaperen av egne verdinormer. Kanskje er det den realitetsorienteringen du trenger for å bedre livskvaliteten. En klarhet som bringer deg nærmere kjernen i deg selv.
Dette er en fin tid for å gå inn i stille meditasjon, møte deg selv på sjelsplan, og ta en nærmere titt på hvem du egentlig er. Uranus, planeten for høyere bevissthet og nytenkning, står som sagt sammen med Solen i Tyren. Med kvadratur til Saturn, og et godt aspekt til handlekraftige Mars, skal du ikke se bort fra at du kan få dette ærlige møtet med deg selv som viser vei og leder deg fram mot en sterkere bevissthet om hvilke kvaliteter og ressurser du rommer. Du kan skape den nødvendige endringen som trengs, for å kunne bli en bedre støtte for deg selv i hverdagen din.
For husk at ingenting er «klin kokos umulig»!
God manifestering under resten av fullmånen og i dagene som kommer!