NYMÅNE I JOMFRUEN – TID FOR ENDRINGER I HVERDAGEN

  1. SEPTEMBER KL 02.51, er det nymåne 14 grader i Jomfruens tegn. Sommeren og late feriedager er over. Løvens selskapelige energi slipper taket for godt, og vi går for alvor inn i Jomfruens mer praktiske tilnærming til hverdagen.

JOMFRUEN ER HJELPSOM, analytisk, pliktoppfyllende, godt organisert og detaljorientert. Alt kan alltid forbedres. Ønsker du hjelp til rydding, organisering eller å se en situasjon klart – så spør enten en som er født i Jomfruen, eller som har Jomfruen sterkt i fødselshoroskopet. Vær forberedt på et veldig ærlig svar. Å belyse en situasjon ned på detaljnivå, er Jomfruens styrke. Men det kan også bli en svakhet, dersom det ikke er en balanse i det. Å vite når analysen er tilstrekkelig, er en utfordring med utspring i perfeksjonisme. Et typisk kjennetegn for en Jomfru, er at de liker å ha det rent og ryddig. Men om oppdagelsen av en støvdott eller en bok som står på «feil» plass i bokhyllen medfører indre uro, så er det kanskje lurt å jobbe med å finne en definisjon av «godt nok». Helse er forøvrig et område som opptar de fleste Jomfruer, både fordi de lett kan oppleve stress, og fordi de hele tiden higer etter det optimale og rene. Jomfruen som alltid hjelper andre, er ikke så flink til å be om hjelp på egne vegne. Nymånen kan være et godt tidspunkt for å be om hjelp, om du trenger det.

SÅ HVILKE MULIGHETER GIR NYMÅNEN i Jomfruen oss? Vi kan for eksempel sette oss mål om å

  • Forbedre daglige rutiner
  • Ta et nytt ansvar for egen helse
  • Rydde opp rundt oss (og kanskje inni oss)
  • Ta bedre vare på miljøet, også i det daglige

Å finne en god balanse i livet, uansett område, er klokt. Er det du som styrer dagliglivet, eller er det rutinene som styrer deg? Kanskje det er på tide å analysere hvordan du har lagt opp hverdagen. Hva fungerer og hva er i ubalanse? Hva må til for at rutinene tjener deg og ikke omvendt? Og hvordan står det til med helsen? En nymåne i Jomfruen er et supert tidspunkt for å øke bevisstheten rundt både fysisk aktivitet og ernæring. Jomfruen kan som sagt være veldig flink til å hjelpe andre, men helt glemme seg selv. Gjenkjennbart i ditt liv? Har du utsatt prosjekter, rydding i eller rundt boligen, ting som flyter – så er tiden inne for å ta tak i det. Det er ofte det ugjorte som tapper oss mest for energi, og Jomfruen elsker faktisk å arbeide!

DENNE NYMÅNEN bærer også preg av Vannmannen og dens hersker Uranus. Solen og Månen står i den delen av Jomfruen som styres av Vannmannen, og danner et nydelig aspekt til Uranus i Tyren. Mens både Jomfruen og Tyren er sindige jordtegn, så kan urokråka Uranus bety brytninger. Energien nå, kan by på nye måter å uttrykke temaene beskrevet lenger opp. Vi kan få hjelp til å bryte fri fra fastlåste mønstre, og skape forandringer vi for kort tid siden kanskje ikke trodde var mulige. Men som alltid er det viktig å gjøre bevisste valg. Bruk Jomfruens detaljrikdom til å bli kjent med alle bitene i puslespillet, ikke la deg forføre av andres påstander. Da er det større sannsynlighet for at tiden fremover utspiller seg i pakt med egen intensjon. Jomfruen er kjent for å være skeptisk, men med disse energiene kan det komme en fornyet interesse for det metafysiske og for å tenke utenfor boksen. Kloden vår trenger så absolutt en aldri så liten revolusjon i måten vi håndterer livet på. Tar hver og en av oss ansvar for egne valg, tar vi også ansvar for hverandre. Da kan vi slutte med «blame-game» – å skylde på andre fordi vi ikke har det bra. Saturn befinner seg i Vannmannen en god stund til, og vil at vi kollektivt tar ansvar. Det begynner med hver enkelt, i det daglige. Fordi Mars står i et utfordrende aspekt til Neptun under nymånen, kan det hende det går noen dager før du har klart for deg hvordan du ønsker å målrette handlekraften. Et godt råd, er å tillate deg å se om du også der kan skape en forandring.

GOD NYMÅNE!

Stjerneklart består av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland. Vi tilbyr nettkurs, om du har lyst til å lære astrologi. Ingen forkunnskaper er nødvendig, kurset er lagt opp steg for steg, og personlig oppfølging er en del av undervisningen. For mer informasjon eller bestilling av kurs, send oss gjerne en epost til

post@stjerneklart.com

 

 

 

 

Photo by Jannis Brandt on Unsplash