VENUS RETROGRAD OG TRE NØTTER TIL ASKEPOTT

KJÆRLIGHET, ØKONOMI, RESSURSER, VERDIER… eller Venus om du vil. Noen timer etter fullmånen lørdag 19. desember, begynte Venus på sin reise retrograd. Vi har kollektivt gått inn i noen uker hvor alt som handler om Venus-temaer er oppe til (re)vurdering. Venus gir oss denne muligheten med halvannet års mellomrom.

 

VENUS BEFINNER SEG I STEINBUKKEN under denne retrograde fasen. Her er hun usikker, og kompenserer gjerne ved å søke status og materiell trygghet. Hun kan fremstå som både kald og kalkulerende når det kommer til forhold og ekteskap, men her ligger det en selvbeskyttelse i frykt for avvisning. Hun har vanskeligheter med å uttrykke den ømheten og kjærligheten hun føler. I romantiske forhold bruker hun lang tid på å utvikle seg, så er du i et nytt forhold nå, kan det ta tid før du blir trygg. På den positive siden, kan dette bli et langvarig forhold.

 

PLUTO ER OGSÅ I STEINBUKKEN, og fredag 10. desember møttes Venus og Pluto på 25 grader i tegnet. Har du planeter i fødselshoroskopet rundt 25 grader (uansett tegn), så merket du nok det. Pluto går dypt, så langt ned i mørket som det er nødvendig for å skape transformasjon. Pluto hjelper denne gangen Venus, med å snu hver stein som må snus. Steinbukken er det mest konservative av alle stjernetegnene, og de siste årene har vi sett store forandringer av det bestående. Vi blir kollektivt tvunget til å tenke nytt, og ledere som ikke vil forandring faller. Våre folkevalgte merker dette i mye større grad enn tidligere. Leverer de ikke resultater, må de stå til rette. Prøver de å heve seg over folket, vil de falle. Stortingspolitikernes bevilgninger til seg selv, kommer nå for dagen. Vi godtar ikke lenger en autoritet som autoritær, her må det leveres håndfaste resultater av betydning! Lørdag 11. desember kom regjeringen med en strømpakke, for første gang i historien. Historisk høye strømpriser kan forklares med Saturn i Vannmannen i kvadratur til Uranus i Tyren. Astrologisk er Saturn herskeren av Steinbukken, Vannmannen er «folket», Uranus hersker Vannmannen – og elektrisitet – mens Tyren herskes av Venus som nå altså går retrograd  i Steinbukken. Tyren er også et jordtegn, strømmen (Uranus) «jordes» og blir verdsatt på en ny måte.

 

FORRIGE GANG VENUS GIKK RETROGRAD i Steinbukken, var fra 21. desember 2013 til 31. januar 2014. Da begynte hun på 28 grader i tegnet, og gikk tilbake til 13 grader før hun snudde. Hun hadde et kort møte med Pluto som var på 12 grader 31. januar 2014, men dette var langt fra så intenst som det kan bli nå. Temaene du sto i den gangen, kan nå komme opp igjen. Løste du det ikke tilfredsstillende forrige gang, er det nye muligheter nå. Vi har alltid en mulighet til å gjøre ting bedre, forhåpentligvis klokere av erfaring.

 

JULAFTEN I ÅR BLIR SPESIELL. Vi har flere ganger skrevet om kvadraturet mellom Saturn og Uranus som er eksakt denne dagen, i tillegg er det også eksakt konjunksjon mellom Venus og Pluto, igjen på 25 grader Steinbukk. Det kan bli intense følelser, og kanskje tar du et oppgjør med hva julen betyr for deg. Har noen tradisjoner gått ut på dato? På tide å skape noen nye? I stedet for å la følelsene overvelde deg, er et godt råd å utforske ditt indre landskap. Gå i dypet av hva som forårsaker disse følelsene, på den måten kan du bli fri. Du kan ikke føle «feil», men sitte med feil fakta som årsak. Siden det er julaften vi snakker om, er det nærliggende å sammenlikne en Venus retrogradprosess, med tre nøtter til Askepott. For å vite hva som er i hver nøtt, må du ønske å åpne dem. Det harde skallet må krakelere, for å få tak i innholdet. 29. desember har du en god mulighet til å uttrykke hva du kjenner på, når Merkur står sammen med Venus. Om du ønsker å dele med andre, er opp til deg selv.

 

JANUAR 2022, blir måneden hvor vi alle går inn i et mentalt og psykologisk skifte. I begynnelsen av måneden, nærmere bestemt 5. januar, er det et nydelig sekstil mellom Venus og Neptun. Det er lov å ha drømmer for året som kommer! Vet du ikke helt hva du ønsker deg for de neste månedene, er denne dagen fin til å finne ut av det. Vær kreativ og drømmende, våg å tenke stort. Dette er også en dag hvor du kan finne ut av hva andre betyr for deg, eller hva du betyr for andre. 19. januar, skifter nordnoden fra Tvillingene til Tyren, og sydnoden fra Skytten til Skorpionen. Herskeren av sydnoden blir da Pluto, mens herskeren av nordnoden blir Venus – som fortsatt er retrograd. Vi går forenklet sagt inn i en periode på halvannet år, hvor Pluto dykker ned i dypet for å komme opp med nye verdier (Venus). 29. januar «snur» Venus igjen, på 11 grader i Steinbukken. Alt du har revurdert siden 19. desember, kan da få synlige resultater. Fra 2. mars er vi helt ute av den retrograde fasen for denne gang, forhåpentligvis i en bedre både indre og ytre verden!

 

 

Vi ønsker alle våre følgere en riktig GOD JUL!

 

****

 

Vi har satt ned prisen på ALLE HOROSKOP vi tilbyr ut dagen i dag, 22. desember. Se under fanen  «DESEMBERTILBUD». Super julegave! I tillegg til å lære mer om deg selv, får du også en innføring i astrologiens verden.

 

 

 

 

 

Foto: UNSPLASH/Jamie Street