KARMISKE EKLIPSER OG SKORPIONENS DYPE TEMAER

Vi har gått inn i Skorpionens tegn, denne dype, uutgrunnelige og hemmelighetsfulle etterforskerenergien som går ned i dypet og bringer fram det vi gjerne ønsker å holde skjult, også for oss selv.

Det er eklipsesesong, hvilket vil si at både nymånen og fullmånen i denne perioden er knyttet til de karmiske nodeaksene. Det ga oss henholdsvis en delvis solformørkelse under nymånen 25. oktober, og vil gi oss en total måneformørkelse under fullmånen 8. november. I tillegg skjer dette i Skorpionens tegn, som er knyttet til død og gjenfødelse, dype komposteringsprosesser med dertil fornyende transformasjon. Vi ser dette tydeligst i naturen, hvor bladene på trærne gulner, visner og faller til bakken. Der starter en forråtnelsesprosess, som mirakuløst gjennom vinterens nedbrytningsprosess ender opp som fornyet næring til det livet som begynner å spire og gro under overflaten.

Nymånen 25. oktober i Skorpionens tegn var knyttet til den sørlige nodeaksen. Det betyr at noe karmisk fra fortiden kommer opp og tvinger seg fram i lyset. Det kan være knyttet til dype temaer fra barndom og oppvekst som vi for n’te gang trenger å jobbe med, eller temaer fra tidligere liv som fortsatt ligger der uforløst. Pluto, herskeren over Skorpionen er kjent for å gå grundig til verks når den først setter søkelyset på noe. Skorpionen er klar over at vi alle har en lys og en mørk side, og reagerer sterkt når den merker at noe ligger og ulmer under overflaten. Den avslører det andre forsøker å skjule, og det er jo interessant at en russisk spion fordekt som brasiliansk gjesteforsker, ble avslørt nettopp under denne karmiske nymånen. Det er også verdt å merke seg at under forrige periode i Vekten, som er et lufttegn, flommet nyhetene over av droneaktivitet. Skorpionen er et vanntegn, kjent for å gå under overflaten, så det blir interessant å følge med og se om nyhetsbildet denne måneden blir økt aktivitet under vann.

MERKUR I SKORPIONEN 30. OKTOBER – 17. NOVEMBER
Hvordan står det til med våre egne indre prosesser? Merkurs plassering viser til en sterk intelligent, dyp og intuitiv tenkemåte. Her søker Skorpionen etter informasjonen i dypet, og går under overflaten etter det skjulte i oss, som vi gjerne synes er vanskelig å få tak i. Dersom vi nå er åpne og jobber i prosess, kan vi være heldige og både se, forstå og finne løsninger på temaer som frigjør gamle og begrensete mønstre vi er låst i. Fullmånen og eklipsen 8. november står i kontakt med både den nordlige nodeaksen (framtiden vår) og endringsvillige Uranus, så her er det mulig å få noen aha-opplevelser som hjelper deg å slippe taket i gamle adferdsmønstre til fordel for den dype og ektefølte meningen med livet. Merkur handler om våre tankemønstre, – Uranus om forandringer av disse. Effekten av en eklipse varer noen måneder, kanskje så lenge som et år og vel så det, så du har god tid til å bli vant med endrede livsvaner. Se dette som at dine gamle mønstre dør ut, og erfaringene du sitter med, skaper næring til det nye som ligger foran deg. Altså samme prosess som den vi ser ute i naturen.

I samme periode kan du også ha en økt instinktiv forståelse for andre mennesker, og ønsker å utforske og forstå hva som rører seg i dem, parallelt med hva som skjer i deg selv. Å forstå hva som er andres mønstre, kan gjøre det lettere å stå trygt i dine egne sannheter. Her kan du oppleve frigjøring fra bindinger i mellommenneskelige relasjoner, eller motsatt – at du våger å nærme deg og ha tillit til et annet menneske fordi du stoler bedre på egen vurderingsevne. Temaet er gjerne knyttet til følelsesmessig indre ærlighet. Det kan også være greit å vite at dersom det er knyttet utfordrende aspekter til Merkur i Skorpionen, kan en følelse av mistenksomhet, og det å ikke bli trodd hvis man forsøker å sette ord på noe, være et problem. Men på en annen side kan dette igjen være det du trenger for å komme i gang med prosessen ut av et gammelt mønster. Venus befinner seg også i Skorpionen nå, så ikke bli overrasket om dine verdivalg får en større og dypere mening enn tidligere.

MARS RETROGRAD 30. OKT – 12. JAN 2023
Dette er en av de viktigste transittene dette året. Er du i viktige endringsprosesser, kan Mars retrograd i Tvillingene sette fart på dette. Da er det bare å «feste sikkerhetsbeltet» og forberede deg på nye innsikter og oppvåkninger som gir deg nye perspektiv på ting. I tillegg er både lykkeplaneten Jupiter og den intuitive planeten Neptun i Fiskene, noe som kan sette deg i kontakt med din sjels både dypere og høyere bevissthet, og gi deg en bedre forståelse av din åndelige vei framover.

 

 

PERSONER FØDT I SKORPIONEN Ca 23/10 – 22/11
Element: VANN Kvalitet: FAST Hersker: PLUTO Yrke: ETTERFORSKER

Skorpionen er ofte dyp og hemmelighetsfull. Følelsene er sterke og intense, og krever å bli tatt på alvor. Lidenskap og handlekraft er ofte motiverende drivkrefter. En sterk intuisjon gir en dyp innsikt i andre menneskers natur. Skorpionen er klar over at vi alle har en lys og en mørk side, og reagerer sterkt når den merker at noe ligger og ulmer under overflaten. De avslører det andre forsøker å skjule, men ønsker ikke å bli avslørt selv. Det en Skorpion ønsker å holde skjult, det holdes skjult! Skorpionen trives best i krisesituasjoner, noe som får dem til å føle seg levende. Elsker man, elsker man fullt og helt. Hater man, gjelder det samme. Skorpionen preges av de store motsetningene, som liv og død, godt og vondt, dag og natt. De inngår sjelden kompromisser, det er enten/eller. De innehar en stor kraft og styrke som gjør dem sta og seiglivet. Kombinert med selvdisiplin, kan de gjennomføre nesten hva som helst. Med så mye kraft, er positiv tenkning viktig.

Av utfordringer kan en lite moden eller presset Skorpion være både hevngjerrig, mistroisk og sjalu. Lav selvtillit kan få Skorpionen til å opptre usedvanlig hensynsløst. Selv den minste lille irritasjon, kan føre til sterke reaksjoner. Siden Skorpionen har en sterk intuisjon, fanger den også raskt opp andres feil og svakheter. Se opp for maktmisbruk.

Stikkord: Lidenskapelig, transformerende, sterk kraft, undersøkende

 

Har du lyst til å lære astrologi på en enkel måte, med utgangspunkt i ditt eget fødselshoroskop? Ta kontakt med oss i Stjerneklart på epost: post@stjerneklart.com

 

Photo by engin akyurt on Unsplash