OMSTART? NY START? PANGSTART?

MED NYMÅNEN tirsdag 21. mars kl 18.23, er energiene rettet mot alt som smaker av å starte. Hele fire planeter er i Værens tegn, og et av Værens mest markante kjennetegn er igangsetting. Noen timer tidligere var det vårjevndøgn, som er avslutningen av det gamle og begynnelsen på et nytt astrologisk år. Dette skjer når Solen går inn i Væren, og i år var det 20. mars kl 22.25. Energien går fra avslutning (Fiskene) til oppstart (Væren). De siste ukene har vært ganske så flytende, med energien av å trå vannet. Når vi ikke kommer oss fremover, blir vi forhåpentligvis kreative ved å se situasjonen vi blir «tvunget» til å stå i på nytt. Vannet vasker oss rene, utfordringen er å bli lenge nok i dusjen til at lagene med selvbedrag kan renne av. Fiskenes oppgave er å gjøre verden til et bedre sted, ved at vi alle skal forstå at vi er ett. Det hver og en av oss gjør, påvirker resten. Det er som i lagspill, et lag er aldri bedre enn det svakeste leddet. Vi må alle bidra for at alle skal ha det bra. Det betyr ikke at det ikke er lov å ha fokus på seg selv, snarere tvert imot. Om hver og en av oss tok ansvar for egen situasjon fullt ut, ville vi som menneskehet løftet oss betydelig. Vi kan alle gjøre noe, uansett omstendigheter. Det skal faktisk ikke så mye til som vi kanskje tror, det handler om perspektiv.

 

MED VÆRENS ENERGI kan vi trykke på omstartknappen. Det er lov å prøve på nytt. Kom du ingen vei i den retningen du ville gå? Da er tiden inne for å endre kursen. Ikke la deg binde av hva andre måtte mene om deg og det du gjør, dem om det. Den sosiale kontrollen springer som oftest ut fra frykt. Når vi gjør noe som trigger andres valg om å være en i mengden, minner vi dem på at de har valgt å la seg begrense. Om alle lot seg begrense, ville vi fortsatt ha levd i steinalderen. Væren er det modigste av alle tegnene, bruk motet disse dagene til det du vil! Og ja, vilje står også sterkt i Vær-energien.

 

DENNE NYMÅNEN handler også om verdivalg for fremtiden, både på det personlige og det kollektive plan. Venus står sammen med nordnoden i Tyren, i sekstil til Saturn som akkurat har gått inn i Fiskene. Det skal være substans, og fokuset er på Moder Jords overlevelse. Saturn i Fiskene er i kortversjon å finne veien til «himmelen» eller å bringe himmelen til jorden. Interessant at FN kom med en ny klimarapport på vårjevndøgn, hvor hovedbudskapet er at vi velger fremtiden vår nå! Nymånen har kontakt med Neptun, så det er en klar undertone av det universelle. Neptuns innflytelse gjør også at vi er i sterkere kontakt med intuisjonen, og det er en klar fordel mens Mars og Pluto utfordrer hverandre. Det foregår ting i kulissene som vi ikke får se resultatet av ennå. At verdens nest mektigste leder reiser og møter han som ønsker å være d e n mektigste, er helt i tråd med dette. Her er det rå maktkamp i det skjulte.

 

DE NESTE TRE MÅNEDENE vil gi en pekepinn på hva som utspiller seg de neste 20 årene. Det kanskje viktigste skiftet vi har hatt siden 2008, er når Pluto går inn i Vannmannen 23. mars kl 16.23. Her vil Pluto være til 11. juni, og deretter går den tilbake til Steinbukken resten av året. Pluto går inn i Vannmannen for godt, 20. november 2024. Det er knyttet stor spenning og mye håp til Pluto i Vannmannen. Pluto er transformasjon: død og gjenoppstandelse. Det vil si at alt som er utdatert dør, og så oppstår det nytt liv. Gjennom Steinbukken har Pluto satt søkelys på det forsteinede, spesielt innen ledelse og styringssystemer. For å gi et bilde: det engelske kongehuset er sterkt forbundet med Steinbukken, og der har det jo skjedd dramatiske ting. Mye har kommet til overflaten, og nå må de håndtere alt på en ny måte, dersom de skal overleve som institusjon. I norsk politikk, har det vært mye fokus på stortingspolitikernes frynsegoder osv. Med Pluto ved roret, er det umulig å holde noe skjult. Vannmannen er forbundet med menneskeheten, astrologien, vitenskapen, det kollektive, demokratiet, politikk og revolusjon. Vi ser allerede at folk i stadig større grad tar til gatene for å protestere. Vi har nok bare sett den spede begynnelse. For at både vi og Moder Jord skal overleve, er vi nødt til å endre kursen. Dette vil bli tydeligere den kommende tiden, også hvilke løsninger vi kan velge. Vi må stå sammen og ta et kollektivt ansvar, og det begynner med hver og en av oss – og de valgene vi tar hver eneste dag.

 

GOD NYMÅNE!

 

Om du vil vite hvordan Pluto i Vannmannen vil påvirke livet ditt, så sjekk fødselshoroskopet. Hvilke hus og planeter har du i Vannmannen? Hvilke aspekter vil Pluto danne til andre planeter? Har du lyst til å lære astrologi, så har vi nå påsketilbud på «Grunnkurs i astrologi», se egen sak på siden her. Dersom du vil har tolket horoskopet med fokus på Pluto i Vannmannen, så ta kontakt for pris på post@stjerneklart.com 

Foto: Stjerneklart