SUPERINTENS NYMÅNE I SKORPIONEN – MY WAY OR THE HIGHWAY!

Eklipsesesongen er over for i år, men nymånen mandag 13. november kl 10.26 er minst like intens.

 

DE STAESTE STJERNETEGNENE I ZODIAKEN ER TYREN OG SKORPIONEN, og de gjør som oftest alt de kan for å unngå endringer. Nymånen i Skorpionen står denne gangen i kompaniskap med Herr Handlekraft Mars, i opposisjon til omveltningens mester – Uranus i Tyren. Det er duket for sterke krefter som barker sammen! Når Mars ikke får viljen sin kan det gå en kule varmt, men Uranus gidder ikke å opprettholde det utdaterte og bøye seg for noe(n). Det siste Vannmannens hersker ønsker er å være bundet, det er mye bedre å bevege seg uhemmet og med lynets hastighet. Føler han seg ufri, kommer rastløsheten fortere enn noen kan si «morna».

 

DET ER ALTSÅ DUKET FOR MOTVILLIG FORANDRING, de neste ukene. Vi kan også se det i et annet perspektiv. Om du er helt ærlig med deg selv, er det optimalt på alle områder i eget liv? Lukker du øynene for å slippe noe du tenker vil bli ubehagelig? Det vi med sikkerhet kan fastslå, er at Skorpionen avdekker alt vi prøver å gjemme vekk eller trekke et mørkt slør over. Intet unngår dens skarpe blikk eller intuisjon. Så er det ikke meningen at vi skal bli værende i dypet, bare hente ut det vi trenger for å kunne bli fri. Fortrengning, halvsannheter, løgner og ikke minst livsløgn, holder oss fast med tunge lenker. Hadde det ikke vært deilig å våge og bruke avbitertangen? For å få den i hende, må det først være villighet til å se seg selv og det vi skjuler med andre(s) øyne. Hva er du redd skal skje, dersom du innrømmer egen «ufullkommenhet»? At du ikke likevel var «perfekt»? Hvem er det du prøver å tilfredsstille, og hvem definerer valgene du tar?

 

FORDI MERKUR ER I KVADRATUR TIL SATURN, nytter det lite med unnamanøvre i kommunikasjonen. Et godt aspekt til Venus kan hjelpe deg å finne de riktige ordene, så de verdsettes. Synes du det er utfordrende å snakke med andre, så er et fint sted å begynne med hvordan du snakker til deg selv. Hvordan vi kommuniserer med omverden, sier alt om hvordan vi ser på oss selv. Et menneske som har det godt, er god mot andre. Merkur er i Skytten, og da er det Sannheten med stor S som skal opp og frem. Skyttens hersker Jupiter befinner seg for tiden i Tyren, og har under nymånen ikke kontakt (hovedaspekter) med noen andre planeter. Vi får likevel en anelse om hvilken Sannhet vi skal frem til, ved å se på Tyrens hersker Venus som er i Vekten (det andre tegnet den hersker). Balanse, rettferdighet og likeverd kan vær aktuelle temaer. Og for at vi skal oppnå like v e r d, må vi faktisk se egen verdi. Hvis ikke vil vi forsøke å tilpasse oss andre, uten at vi aner om det er riktig eller ikke. Dette minner nodeaksen i Vekt/Vær oss om. Skal vi klare å overleve som menneskehet, må hver og en av oss gå i oss selv. Om vi ønsker meningsfull utveksling med andre uten at vi går i skyttergraven, må vi stå opp på egne vegne. Det betyr ikke at vi skal krige, men våge og faktisk lytte til hva andre sier. Jo sterkere integritet vi har, jo mindre truet føler vi oss. For å skape fred, må frykten slippe taket. Og der får vi nå en fantastisk drahjelp av nymånen, enten vi vil eller ikke!

 

GOD NYMÅNE!

 

 

KURS/UNDERVISNING

Har du lyst til å lære astrologi fra bunnen, helt i ditt eget tempo? I Stjerneklart har vi utarbeidet et kurs i basisen for å kunne tolke og forstå et horoskop – «Grunnkurs i astrologi». Du får en trinn-for-trinn innføring i hver av de astrologiske byggesteinene. Kurset er nettbasert, og du tar det i ditt eget tempo. Vi er opptatt av det personlige, derfor er det ditt eget fødselshoroskop som er utgangspunktet for undervisningen. Ved kursstart får du tilsendt fødselskartet ditt, og du får kursbevis og en skriftlig minitolkning av fødselshoroskopet ved fullført kurs.

 

Vi har også nettkurs for den som har elementære ferdigheter i tolkning av horoskop.

 

Ønsker du mer informasjon, eller vil melde deg på kurs, send mail til post@stjerneklart.com

 

Foto: Unsplash/Johannes Plenio