NYMÅNE I SKYTTEN – IKKE GLEM Å VASKE BRILLEGLASSENE TIL JUL!

NATT TIL SELVESTE LUCIADAGEN, var det nymåne kl 00.32. Navnet Lucia kommer fra det latinske ordet «Lux», som betyr lys. Og hva passer vel bedre enn å feire dagen med en nymåne i Skyttens tegn? Skytten er hersket av Jupiter, som er driveren av oppLYSning både i form av kunnskap og erfaring. Jupiter viser til trossystemet vårt, det vi navigerer ut ifra hver gang vi bedømmer en situasjon eller skal ta en avgjørelse. Det kan også innebære religiøs tro, men det er det totale trossystemet det menes når vi har med Jupiter å gjøre.

 

JULEN NÆRMER SEG, og mange hjerter gleder seg. Men mange strever også alt avhengig av hvilken situasjon man befinner seg i. Kanskje er du en av dem som opplever at nettopp ditt trossystem utfordres? Det er i så fall helt ok. Følelsene våre kan ikke lyve, men de kan kanskje basere seg på feil grunnlag. Det er mange følelser involvert når det kommer til julen. Julaften er alltid i Steinbukkens tegn, og dermed i Saturns konservative «slik har vi alltid gjort det»-atmosfære. Steinbukken og Saturn er ikke kjent for følerier, tvert imot. Her skal ting gjøres som det har blitt gjort i all tid. Steinbukken er dessuten mer fokusert på måloppnåelse (og til tider opprettholdelse av en fasade), enn familien. Mange har heldigvis gode tradisjoner, og kan feire minnerike julekvelder med sine kjære. Det er noe velsignet deilig med forutsigbarhet, og det skaper lim i familiesamholdet å samles på kvelden med stor K. Likevel har vi i løpet av de siste årene, sett endringer i dette bildet. Familiestrukturene har forandret seg for mange, og med det også måten julen feires på. Flere foretrekker å feire selve julaften alene, de ønsker ikke all ståheien som følger med en storfamilie. De velger ro, fred og stillhet. Dette er noe som i større og større grad blir møtt med respekt. For når det er selvvalgt, skaper det ikke utenforskap! Tvert imot kan det inspirere andre til å velge annerledes. Dette handler om våre trossystem, og er nymånens tema. Vi utvider horisonten vår. Flere av oss er i endringsprosesser, og mye kan vi nå sette på kontoen for positive opplevelser. Men som vi vet er det mange følelser involvert når det kommer til julen. Ikke alle kan velge utfra egne ønsker og behov, og her finner vi store kontraster. Det er ikke alle som av ulike grunner har familie eller andre å være sammen med i høytiden. Dette året er det også flere som sliter økonomisk og ikke har råd til en ordentlig julefeiring for egne barn. Noen skal også, kanskje for første gang, feire jul uten egne barn fordi ekteskapet har gått i stykker. Veien til følelse av skam, mislykkethet og utenforskap er kort. Men vent litt, kan vi se situasjonen i et annet lys og få frem andre følelser og dermed mestre det vi står i? Nymånen (den siste dette året) er som sagt i Skytten, og utfordrer oss til å tenke nytt og annerledes! Et spørsmål vi kan stille oss, er hvem har definisjonsmakten i livet vårt? Er det mulig å skape nye tradisjoner, enten alene eller sammen med andre? Å tenke nytt der hvor gamle tradisjoner ikke lenger er tilgjengelig eller på andre måter har endret seg?

 

 

NYMÅNENS KVADRATUR TIL NEPTUN, gir en pekepinn på at her spiller de høyere sfærer inn. Neptun er åndeligheten og idealene vi har, men kan også være illusjoner og eskapisme. Et kvadratur er en utfordring vi blir presentert, og her kan vi tolke den til å ikke overlate egen lykke i andres hender. Nå kan du velge å håndtere et gammelt mønster på en ny måte, det er tross alt en nymåne vi snakker om. Du kan ta tilbake din egen kraft, og følelsen av mestring om du nå er bevisst hva som utspiller seg. For nymånen er også påvirket av Mars og Uranus, med henholdsvis en konjunksjon og en kvinkuns. Det er lov å la det som er vanskelig gå, det er lov å sette grenser og oppleve mestring en helt annen måte. De neste dagene kan ta en uventet sving, og vi kan forvente det uventede.

 

NOEN TIMER ETTER NYMÅNEN starter Merkur sin siste retrograde fase i år. Den går «vanlig» vei igjen 2. januar, men effekten er ikke borte før 21. januar. Vær ekstra oppmerksom spesielt på lille julaften, når Merkur og Solen møtes på 0 grader i Steinbukken. Klarer du å bli ferdig med juleforberedelsene før den tid, så anbefales det. Her er det nemlig rom for misforståelser, for eksempel i trafikken. Ifølge forsikringsselskapene, så er også dette en av dagene i året vi bulker mest. Vær også klar og tydelig i kommunikasjonen, så det ikke oppstår forvirring. Og et siste råd fra oss i Stjerneklart: ikke glem å vaske «brillene» i forbindelse med julerengjøringen. Jo lysere du ser på verden, jo bedre får du det selv!

 

GOD NYMÅNE OG GOD JUL!

 

Foto: Unsplash/Thomas Lipke