FRUKTBAR NYMÅNE I TYREN

FRUKTBAR NYMÅNE I TYREN

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

 

Natt til onsdag 8. mai kl 05.22 var det nymåne i Tyren.

 

TYRENS NYMÅNE BLE I TIDLIGERE TIDER kalt «så-måne». Dette var tiden for å få alt i jorden, som skulle spire og gro. Både nymåner generelt og Tyren spesielt er forbundet med vekst. De siste ukene har Jupiter og Uranus vært i Tyren, og det har kanskje vært uklart hva det har betydd for hver og en av oss.

 

Jupiter er bl a trossystemet (stedet i oss vi tar avgjørelser i fra), sannhet, etikk, moral og fjerne horisonter.  Uranus er den frie tanke, den revolusjonære, originalen, lyn fra klar himmel og menneskeheten. Nymånen står i kontakt med de begge, så her er bordet dekket for klarhet, innsikt og manifestering.

 

EN UTFORDRING akkurat nå, er at Chiron står eksakt sammen med Merkur i Væren. Merkur er i ferd med å komme seg etter sin retrograde fase nylig, hvor kommunikasjonen har vært sterkere på det indre plan enn den ellers er. Chiron kan gjøre oss usikre på om det vi sier blir møtt med forståelse. Kraften i Væren øser heldigvis av sitt mot, så når vi våger nå – så vinner vi!

 

HAR DU KJENT AT MÅTEN DU TENKER PÅ har endret seg de siste ukene? Med nymånen blir det lettere å sette tankene ut i handling. De nyoppståtte frøene kan med hell sås nå, og frem til fullmånen 23. mai. Jorden (Tyren) er mottakelig. Med et godt aspekt til Saturn i Fiskene, kan det handle om både nyoppståtte idealer og spiritualitet. Saturn er planeten for både manifestasjon, form og grenser.

 

MARS I VÆREN har vi skrevet en egen sak om, og denne drakraften er forsterket de neste ukene med det gode aspektet til Pluto under nymånen. Jada, Pluto er retrograd og skal være det til 11. oktober, men da er også muligheten for sterke konfrontasjoner mindre. Den som intet våger, intet vinner!

 

GOD NYMÅNE!

 

Foto: Unsplash/Zbynek Burival