Nymåne i Steinbukken

GODT NYTT ÅR!

I 2019 vil vi oppleve til sammen fem ny- og fullmåne-eklipser, og to av dem får vi allerede i januar. Dette gjelder nymånen 6. januar og fullmånen 21. januar.

Eklipse betyr formørkelse, uteblivelse eller mangel på lys. Ved en nymåne oppstår en eklipse/solformørkelse dersom nymånen befinner seg mindre enn 17’25 grader (lengde) fra en måneknute. Denne gangen er nymånen 11’18 gr fra den sydlige måneknuten. Det er en kjensgjerning at den enkelte av oss påvirkes sterkere under en eklipse enn tilfelle er ved de vanlige ny- og fullmånefasene. Enkelte mener også at effekten av den kan vare opptil ett år.

Det nye året starter med

NYMÅNE I STEINBUKKEN –
som inntreffer søndag 6. januar kl 02.28, på 15 grader. Det er tid for å bygge struktur.

NYMÅNER handler om avslutninger og nye begynnelser. I tiden rett før en nymåne kan du føle deg både sliten og tappet for energi. Da kan det være lurt å senke tempoet, reflektere over livet, og se litt nærmere på hvor du trenger en grunnleggende forandring. Når nymånen inntreffer vil du kjenne at du får mer energi. Da er tiden inne for å iverksette konkrete tiltak som kan føre til vekst og utvikling. Spørsmålet er hva du trenger for å skape endringer, hvilke valgmuligheter du har, og hvilke konkrete løsninger som er tilgjengelige for deg? Nymåne er såtid, og frøene må settes i næringsrik jord for at resultatene skal bli bra. Har det vært mye følelsesmessig stress den siste tiden, kan det være lurt å gå gjennom strukturen i livet ditt og se hvor du kan gjøre forbedringer. Steinbukken og Saturn oppfordrer til å sette deg mål, legge konkrete og tidsbestemte planer, samt å finne ut hva som skal til for å nå dem.

DEN NORDLIGE MÅNEKNUTEN har beveget seg inn i Krepsen, og fokuset endrer seg fra selvutvikling og individualisme til hjem, familie og omsorg – også egenomsorg. Hvor flinke er vi til å ta vare på hverandre og oss selv? Under oppbyggingen mot denne nymånen kan du se litt nærmere på verdiene dine, hva er viktig for deg? Vi har nettopp hatt en høytid hvor familie og kjerneverdier har stått i sentrum. Hvordan var dette for deg? Hvilke verdier ønsker du å manifestere og ta med deg videre i livet ditt? Denne nymånen hjelper deg med å iverksette konkrete tiltak, for å få det slik du ønsker.

VENUS befinner seg i slutten av Skorpionen, og gir deg nok en gang muligheten til å kjenne på de dype følelsene som ligger under overflaten. Den danner gode aspekter både til Chiron (livssåret ditt), og nodeaksen i Kreps/Steinbukk. En evaluering og enighet med deg selv om å skape tradisjoner i livet ditt som vil gjøre deg godt, passer fint nå. Dette enten du styrker allerede eksisterende bånd, eller skaper nye.

FOR NOEN vil Steinbukkens energi være enkel. Beslutninger tas, og veien videre stakes ut. Mens for andre vil et behov for å trekke seg tilbake og søke ensomhet være mer naturlig. Det viktigste er at du finner svar i deg selv. Det heter seg at ensomhet gir rom for refleksjon, og det er bra. Noen vil kjenne seg melankolske og følelsesmessig reserverte. Det er også helt ok. Pass likevel på så du ikke blir værende i ensomheten. For mye ensomhet kan lede til depresjon. Vi har alle behov for å finne den riktige balansen for at livet skal fungere.

STEINBUKKEN inviterer til hardt arbeid. Nå er både Saturn og Pluto godt plassert i tegnet hvor de skal de være i lang tid fremover. Det er tid for å sette seg noen mål. Det kan bli enklere å konsentrere seg, og du har kanskje større tålmodighet og utholdenhet enn ellers. Merkur har akkurat gått inn i Steinbukken når det blitt nymåne, og kan bidra med en klar, objektiv og nøktern holdning. I tillegg befinner den sydlige måneknuten seg også der. Med hele fem av planetene i målsettingens tegn, vil denne eklipsen gjøre at vi alle må brette opp ermene det kommende året. Du bli bedt om å få tak i selvledelse, få av de rosa brilleglassene og bli voksen. Stikk fingeren i jorden, og finn ut hvor du er akkurat nå. Gjør du dette i stedet for å gå i offer, har du alle muligheter for å bygge opp det livet du ønsker i tiden fremover.

JUPITER I SKYTTEN gir mulighet for optimisme, og gjør det lettere å se retningen og meningen i det du bestemmer deg for. Dagen etter nymånen entrer også Venus Skyttens tegn. Ting kan kjennes lettere, og med både lek og alvor på stjernehimmelen, kan du bli både opprømt og seriøs på samme tid. Et motto er greit å skrive seg bak øret, nemlig å ta deg selv på alvor!

URANUS er fortsatt i Væren, hvor den skal være frem til mars. Den snur under denne eklipsen, og kan gi deg det ekstra dyttet du trenger til å få på plass nye rutiner og intensjoner. Bli enig med deg selv om å gi deg en god start på det nye året, du vil merke effekten i lang tid fremover!

GOD NYMÅNE!