NYMÅNE I SKORPIONEN – TID FOR INDRE REFLEKSJON

SOLEN gikk inn i dype og intense Skorpionens tegn onsdag 23. oktober, og sluttet seg med det til Venus, Pallas og Merkur, som allerede har befunnet seg i dette tegnet en stund. Det er tid for dypdykk under overflaten, og inn i det vi opplever som skjult og vanskelig å få tak på. Med herskeren Pluto godt aspektert, er kanskje tiden inne til å grave fram noen hemmeligheter fra vårt indre, og komme inn til kjernen av problemet. Det kan bli intenst, men der hvor det trengs forandring, er det også nødvendig å jobbe.

MANDAG 28. OKTOBER kl 04.38 er det nymåne 4’25 grader i Skorpionen. En nymåne oppstår når Sol og Måne møtes på samme grad i samme tegn. Nymåne betyr nye begynnelser, og gir energetisk drahjelp til lettere å gi slipp på det vi sliter med, som visselig har gått ut på dato. De siste par dagene før en nymåne kan være slitsomme, siden prosessene jobber litt ekstra for å komme opp til bevisstheten vår. Og denne gangen er intet unntak, Skorpionenergien liker å grave dypt.

DE SISTE DAGENE har det vært mye som har kommet opp fra fortiden, noe vi skrev om tidligere denne uken. Under nymånen, er det positive aspekter mellom Solen, Månen og nodeaksen. Nå som du kanskje har møtt samme situasjon for n’te gang, har du forhåpentligvis blitt bedre klar over hvilke forandringer du ønsker å skape. Se på hva som er utdatert, bestem deg for hva du ønsker å gi slipp på og hva du trenger å ta tak i for og komme deg videre. Nymånen er en god tid for å sette både intensjon for veien fremover, og legge planer for hvordan du skal komme dit du vil.

DENNE NYMÅNEN danner sammen med Venus, Pallas og Merkur, en intens relasjon. Positivt kan du oppleve et sterkere behov for dypere følelsesmessig kontakt med den eller de rundt deg, noe som også kan love bra for kjærlighet og lidenskap. Du kan likeledes hente fram både pasjon, humor og sjarm, og med det skape god stemning. Er det problemer, ønsker du å rydde opp. Uranus danner opposisjon til nymånen, hvilket kan gi deg nye ideer og en spennende måte å tilnærme deg nødvendige endringer. Latter, lek og dyp tilhørighet kan løse opp i mange problemer og praktiske anliggender.

SKORPIONENS intense følelser, kan som vi vet også gi krisestemning «i heimen». Dype og intense følelser kan i verste fall indikere konflikt, en selvrettferdig holdning, gi offerfølelse, og om mulig hente fram en god porsjon sjalusi. Slikt blir det ikke fred og ro av. Begge deler er mulige disse dagene, det er ditt ståsted i deg selv som avgjør hvordan du velger å håndtere utfordringer. For Uranus, og ikke minst Mars sitt kvadratur til Saturn, kan føre til rastløshet, spenninger, samt en opprørsk holdning som gjør det vanskelig å holde alt innenfor solide og fornuftige rammer. Skulle det bli slik, er det greit å ha lært seg noen gode jordingsteknikker, i tillegg til å klare å telle til ti. En dårlig følelse forløses lettere gjennom selvutvikling og innsikt, enn gjennom dårlig styrt konfrontasjon.

JUPITER OG CERES står sammen i optimistiske Skytten akkurat nå, noe som gir mulighet for gode og nærende dager. Sammen bidrar de med muligheten til å utvide horisonten din, og få deg til å se framover. For hva vil du med livet ditt, og hvordan kan du manifestere og forstå hva du ønsker deg? Hvordan kan du skape forandringer? Ikke forvent verst tenkelig utfall, men kjenn etter hva som er best for d e g!

PÅ STJERNEHIMMELEN BEGYNNER MERKUR sin retrograde bevegelse 31. oktober, og vil gå retrograd fram til 20. november. Dette betyr blant annet tid til indre opprydding. Se for deg ditt indre som et overfylt skap, med innhold som trengs en grundig gjennomgang. Noe skal kastes, annet skal beholdes og legges pent tilbake. Kanskje vil noe av det som bør skiftes ut, være vanskelig å kvitte seg med. Du har blitt vant til at det er der, selv om det ikke lenger har en funksjon. Merkur styrer det mentale, og derfor også tankene dine. Indre refleksjon gir muligheten til å finne ut hva som fortsatt har en verdi for deg, og hva ikke. Uranus kan hjelpe til med og tenke nytt. Skap endringer! Etterpå vil det være plass til nytt, noe som vil gi en oppfriskende energi.

ALLEREDE NÅ kan det være lurt å forberede seg på at Merkur skal gå retrograd. Det er velkjent at det lett oppstår kommunikasjonsproblemer i disse fasene, så å foreta en backup av pc’en, mobilen osv allerede i dag, er en god måte å forberede seg på. Vær også obs om du skal bestille en reise, sjekk alle detaljer for sikkerhets skyld. Det beste er å bestille reiser før torsdag, eller etter 20. november. Kan du også unngå å reise datoene 31. oktober og 20. november, kan det være lurt å styre unna akkurat de to dagene. Om du allerede har booket tur de aktuelle datoene, så vær forberedt på at det kan oppstå forsinkelser eller misforståelser.

SKORPION-ENERGIEN med Pluto på laget, er kjent for å jobbe i dypet, dra opp det som er skjult, og avsløre det som blir forsøkt hemmeligholdt. Noen ganger liker man det, andre ganger ikke. Men den gir også mulighet til, gjennom en indre komposteringsprosess, å få på plass den indre kraften vi besitter. Får Pluto gjøre jobben sin, vil du lære både stressmestring, selvbeherskelse og krisehåndtering. Du får på plass en trygg egenautoritet, noe som i seg selv er verd å jobbe for.

CHIRON OG «rampejenta» LILITH står for tiden sammen i Væren, og forteller deg at noen ganger må du hente fram motet ditt, våge å ta gode og riktige beslutninger, og bli den viktigste personen i eget liv.

God nymåne!

Photo by Paul Rysz on Unsplash.com