KOMMUNIKASJONSPLANETEN MERKUR GÅR RETROGRAD I PERIODEN 31. OKTOBER – 20. NOVEMBER

 

MERKUR hersker over Tvillingene og Jomfruen, og representerer tanker, intellekt, kunnskap og kommunikasjon. Denne gangen går Merkur retrograd i dype og intense Skorpionen, og står akkurat nå sammen med Sol og Venus i samme tegn. Som vi skrev om i innlegget om nymånen, betyr dette blant annet at det nå er tid for indre opprydding. En måte er som sagt å se for deg ditt indre som et overfylt skap, med innhold som trenger en grundig gjennomgang. Noe skal kastes, annet skal beholdes. Kanskje vil noe av det som bør skiftes ut, være vanskelig å kvitte seg med. Du har blitt vant til at det er der, selv om det ikke lenger har en funksjon. Merkur styrer det mentale, og derfor også tankene dine. Indre refleksjon gir muligheten til å finne ut hva som fortsatt har verdi for deg, og hva ikke. Både Saturn, Pluto og Uranus vil kunne støtte og hjelpe deg med og ta prosessene på alvor, og også inspirere deg til å tenke nytt.

MEN VÆR OPPMERKSOM på at perioder der Merkur går retrograd, ofte er preget av uklarhet og misforståelser. Det er velkjent at det lett oppstår kommunikasjonsproblemer under Merkur retrograd, så å foreta en backup av pc’en, mobilen osv, er en god måte å forberede seg på. Vær også obs om du skal bestille en reise, sjekk alle detaljer for sikkerhets skyld. Det beste er å bestille reiser før torsdag, eller etter 20. november. Kan du også unngå å reise datoene 31. oktober og 20. november, kan det være lurt å styre unna akkurat de to dagene. Om du allerede har booket tur de aktuelle datoene, så vær forberedt på at det kan oppstå forsinkelser eller misforståelser.

EN GOD MÅTE å bruke en Merkur retrograd periode på, er å ta deg tid til å tenke grundig gjennom ting. Det er en fin tid for indre opprydding i det mentale sinnelaget, få orden på tankene og reflektere over hva som er viktig. Å rydde opp i tankene kan bidra til større klarhet, mindre stress og gjør det lettere å få oversikt slik at du kan prioritere det som er viktig for deg.

EN RETROGRAD PERIODE gir oss både muligheten til å reflektere over indre verdier og til å tenke gjennom hva vi trenger for å ha det bra, og også hvordan vi kan skape dette i livet.

HUSK AT når vi går i dype prosesser i oss selv har vi mulighet for vekst og utvikling. En opprydding i vårt indre kan gi oss den innsikten vi trenger for å få til det livet som gir oss best mulig innhold og mening.

Photo by Alexander Andrews on Unsplash