NYMÅNE/SOLFORMØRKELSE TORSDAG 10. JUNI 2021, KL 12.52

 

«Hvis du tror du er for liten og ubetydelig til å utgjøre en forskjell, så prøv å sove i samme rom som en moskito.»  – Dalai Lama

 

NYMÅNEN TORSDAG FORMIDDAG, var en av fire eklipser i år. En eklipse på nymåne, gir  solformørkelse. Dette fenomenet oppstår (enkelt forklart) når nymånen er i nærkontakt med måneknutene, som også kalles nodene. Torsdagens eklipse påvirker oss alle intellektuelt, ettersom den er i Tvillingene. Sammen med nymånen står også Merkur, som for tiden går retrograd. Merkur er herskeren av Jomfruen og Tvillingene. Er du født i ett av de to tegnene, er det alltid en ekstra utfordring når Merkur har sine introverte perioder. Ikke nok med at Merkur er retrograd, den står i tillegg i kvadratur til Neptun i Fiskene. Det betyr mer forvirring enn vanlig, i den mentale og rasjonelle delen av oss. Det er som om vi plutselig ikke finner ordene, eller husker hva vi skulle si. Du kan vite nøyaktig hva det er du vil formidle, du ser det for deg, men klarer ikke å få det frem. Noe av det Neptun vil ha oss til nå, er å utvikle intuisjonen og øke sensitiviteten. Det er vi faktisk nødt til, dersom vi skal klare å bevare denne fantastiske planeten vi lever på. Vi må kunne forstå energiene på en annen måte. Når vi er i perioder med forsterking av intuisjonen, blir ofte ordene litt borte. Men ta det helt med ro, de kommer tilbake.

FORDI EKLIPSEN OGSÅ ER I ET BEVEGELIG TEGN, kan vi komme til å forsøke og ignorere utfordringene vi står i nå, både individuelt og kollektivt. Vi satser på at alt går over av seg selv. Det gjør det neppe. Denne nymånen berører vår skjebne, nettopp fordi den har kontakt med nodeaksen. I gamle dager trodde man at solformørkelser var tegn fra høyere makter, og at vanskelige tider var forestående. Vi kan trøste med at det sannsynligvis ikke er slik. I hvertfall ikke om du er villig til å foreta (dype) forandringer i livet. For eklipser vil ha forandring, og jo mer vi stritter i mot, jo verre kan det bli. Universet vil oss ikke noe vondt, men vil ha oss ut av mønstre og former som ikke er optimale. Det kan oppleves ubehagelig. Vitenskapen har for lengst fastslått at universet hele tiden utvider seg. Vi er alle en del av universet, derfor er det meningen at vi skal gjøre det samme.

FREM TIL MIDTEN AV JANUAR 2022, ER SYDNODEN I SKYTTEN OG NORDNODEN I TVILLINGENE. Eklipser har (stort sett) samme tema som nodeaksen har til enhver tid, og faller som regel i de samme tegnene. Temaet for nodeaksen vi har nå handler om å forstå at det finnes flere måter å se ting på. Flere sannheter. Vi må ta bestående sannheter opp til ny vurdering, og se om de fortsatt er gyldige. Vi må snakke sammen. Diskutere. Kan det hende at vi må godta at verden har forandret seg så mye, at vi må finne nye sannheter? Pandemien har helt klart forandret oss for alltid. Forhåpentligvis vil vi få en dypere forståelse av hvor avhengige vi er av hverandre, og at det hver enkelt av oss gjør – påvirker resten av verden. Hvis vi ikke hjelper fattige land med pandemien, slår den sterkere tilbake på oss. Mutanter dukker opp, og stopper gjenåpning og dermed vår individuelle frihet. Vi kan ikke lenger ignorere andres nød.

DEN KANSKJE VIKTIGSTE ASTROLOGISKE BEGIVENHETEN I ÅR, er kvadraturet mellom Saturn i Vannmannen og Uranus i Tyren. Her er det duket for en uunngåelig endring, og forhåpentligvis et gjennombrudd kollektivt. Dette aspektet vil prege hver eneste dag i hele 2021. Kvadraturet begynte å gjøre seg gjeldende på slutten av fjoråret, og var eksakt for første gang 7. februar i år. To dager etter nymånen (og derfor en del av denne eklipsens energi), lørdag 12. juni er det eksakt for andre gang, og siste gang det skjer er 23. desember. Om du husker tilbake til hva som skjedde i dagene rundt 7. februar, så kan noe av det samme temaet dukke opp igjen nå, forsterket av eklipsen. Egentlig begynte dette kvadraturet i 1988-1989, og var starten på en 45 år lang syklus mellom Saturn og Uranus. I 1999-2000 var de i kvadratur slik som nå, deretter fulgte en opposisjon i 2008-2010, før nåværende kvadratur. Syklusen er ferdig i 2032, når de to står sammen i Tvilingene.

SATURN ER DEN SISTE PLANETEN I SOLSYSTEMET vi kan se med det blotte øyet, mens Uranus er den første planeten vi trenger utstyr for å se. Saturn forbindes med det jordiske, grenser, rammer, form, strukturer og ikke minst tid. Uranus linkes til intuisjon, frihet, endringer, det guddommelige, det geniale og ikke minst det kollektive. På mange måter kan vi si at nå møter det gamle det nye, og dermed skapes forandring. Forandringen handler blant annet om frihet under ansvar, frihetens pris, bevisst frigjøring og en bærekraftig fremtid. Pluto har gjennom sin mangeårige ferd i Steinbukken banet vei for dette nye, gjennom å rive ned bestående strukturer og avslørt korrupte politikere og maktpersoner. Vi er egentlig i en aldri så liten revolusjon, men vi må alle ta ansvar. Vi kan ikke lenger legge skylden på dårlige ledere, i hvertfall ikke i et demokrati.

VI MÅ KOLLEKTIVT (Vannmannen) FORSTÅ AT VI ALLE ER LIKE VERDIFULLE (Tyren), uansett hvem vi er eller hvor vi bor. Når vi dypest sett skjønner dette som mennesker, vil vi kunne skape helt andre betingelser for overlevelse både av menneskeheten og jordkloden. Om du fortsatt lurer på om det nytter, så tenk på konseptet «penger». Penger er et mentalt konsept, som har kraft kun fordi vi kollektivt aksepterer idéen om det. Tenk om vi kunne få tilleggsvaluta, og se konseptet verdi med nye øyne! Dette er noe av det Saturn kvadratur Uranus kan bringe med seg, og vi er alle like ansvarlige for at det skjer.

Hver og en av oss har moskitoens kraft…..

 

I DET INDIVIDUELLE FØDSELSHOROSKOPET vil du enkelt finne ut hvilket tema nymånen aktiverer i livet ditt, ved å se hvilket hus eklipsen faller i. Se også om den berører planeter eller punkter i horoskopet, da får du flere detaljer på hva du står overfor de neste månedene. Dersom du ikke kan astrologi, tilbyr vi for tiden nettkurs hvor du lærer faget fra bunnen av. Vi tilbyr også individuell konsultasjon.

 

Ta gjerne kontakt med oss via epost: post@stjerneklart.com

 

 

 

 

 

Photo by Nima Sarram on Unsplash