MERKUR GÅR RETROGRAD FRA 27. SEPTEMBER KL 07.11 – HVA KAN VI VENTE?

MERKUR ER PLANETEN FOR KOMMUNIKASJON, både mennesker imellom, og vår indre dialog. Merkurs plassering i fødselshoroskopet, viser på hvilken måte vi kommuniserer, og også hvordan sinnet bearbeider informasjon. Ut fra tegn, husområde og aspekter til Merkur i et horoskop, kan vi også forstå hva som fascinerer en person, hvilken sans for humor vedkommende har, og hvordan ord kommer til uttrykk muntlig og skriftlig. Ord er et av de sterkeste menneskelige verktøyene, og skiller oss fra dyrene. Ord kan «drepe», og ord kan få oss opp i skyene av ekstase. Kommunikasjonen mellom to mennesker, avgjør i stor grad om et forhold er liv laga eller ikke. Ved å se på Merkur i et horoskop, vil du raskt kunne avgjøre om dette er en person som trøster eller som heller vil stå på sitt og ha en real krangel. Ord er vibrasjoner, og tibetanerne kaller det vind-energi. Ulike Merkurkombinasjoner, skaper ulik lyd. Vi har alle en spesiell måte å lage denne lyden på, og lyden vår påvirker de rundt oss.

 

MERKUR HAR SOM ALT ANNET I UNIVERSET sin egen syklus. Det er den minste av planetene, og er nærmest Solen i vårt solsystem. Hva er så egentlig Merkur retrograd? Vi snakker om at den går baklengs, men det er ikke riktig. Derimot senker den hastigheten en stund i sin bane rundt Solen, ca tre ganger hvert år og ca tre uker hver gang. Det øyeblikket Merkur er lengst vekk fra Solen, er alltid når den er på sitt tregeste. Det gir Jorden, som normalt er tregere i sin bane rundt Solen enn Merkur, en sjanse til å nå den igjen. Når Jorden da passerer Merkur skapes det en optisk illusjon, det ser ut som Merkur går baklengs.

 

NÅR MERKUR GÅR RETROGRAD KAN DET FØLES som om ting går baklengs i livene våre også. Mange har etterhvert hørt om Merkur retro, og kan til og med grue seg til disse periodene. Fordi vi allerede snakker om fart, fremover og bakover, tenk deg livet som en bil. Dersom bilen din ikke kunne rygge, ville du neppe anskaffet den. Å rygge er helt essensielt, når vi enten skal parkere eller inn og ut av garasjen. For å parkere må vi senke farten, og peile oss inn på parkeringsplassen. For å fylle bilen med strøm eller annet drivstoff, er vi nødt til å la den stå stille. Merkur retro, er periodene hvor det er ment at vi skal lytte innover. Å senke tempoet er kanskje noe av det aller vanskeligste vi gjør, og det er ikke akkurat forbundet med høystatus i dagens samfunn. Vi lever i en tid med høyt tempo når det kommer til kommunikasjon. Svarer vi ikke på en sms, epost eller liknende i løpet av «rimelig tid», tror andre at det er noe galt. Kommunikasjonsplattformene styrer oss om vi ikke er bevisste. Merkur retro gir oss en etterlengtet fot i bakken, for å bli oppmerksomme på vår individuelle måte å tenke og dele informasjon på. Kanskje er det på tide med en pause fra sosiale medier? Hva med å ringe noen og s n a k k e med dem? Bare du vet hva som er best for deg. Nå får vi – igjen – en unik mulighet til å gi oss selv en pause. I hvert fall på den måten at vi kan bli mer bevisste våre tanker. Om vi hele tiden skal tvinge ting til å skje, får vi sjelden et godt resultat.

 

UANSETT ER IKKE DE NÆRMESTE UKENE tiden for å trekke konklusjoner, men å roe ned, vente og observere. Som mennesker er vi designet for et tempo til fots. Mange har mistet forbindelsen både til naturen og til sin indre natur. Merkur retro minner oss på å være til stede i hverdagen og livet. Når vi tillater en naturlig rytme, skaper vi bedre resultater. Nå skal vi inn i den rolige, stille delen av rytmen, tømme ut det som skal vekk, for å fylle på med noe nytt og friskt. Og den Merkur retro-fasen vi nå går inn i, gir oss en unik mulighet til akkurat dette. Merkur danner et utfordrende aspekt til transformatoren Pluto, 1. og 2. oktober, samt 2. november. Det gjorde den også 22., 23. og 24. september. Pluto lar det som ikke lenger gagner oss, dø ut. Det kan for eksempel være et mønster vi har eller en situasjon vi står i som ikke er bra for oss. Har du problemer med å bli hørt, kan du komme opp i situasjoner hvor du må stå opp for deg selv. Er du for overkjørende, kan du bli stoppet nå. Se også opp for manipulerende kommunikasjon, spesielt på disse datoene. Om det skjedde noe spesielt i september, kan du møte noe liknende i oktober og november. Merkur går retrograd når den er på 25 grader i Vekten, og den «snur» på 10 grader i samme tegn 18. oktober. Så skal den igjen bevege seg tilbake til 25 grader Vekt, før vi er helt ferdige med den retrograde fasen. Det skjer 3. november. Nå som vi er ute av alle pandemirestriksjoner, trenger vi også en tid for å omstille oss, på alle måter. Bruk disse ukene til å trekke deg tilbake, vi anbefaler kontemplasjon og meditasjon. Pust med magen. Merkur retro kan heale oss – gjøre oss hele – om vi tillater at det skjer.

 

 

ER DU FØDT I TVILLINGENE ELLER JOMFRUEN, er du spesielt påvirket av en Merkur retrofase. Denne gangen vil også de som er født i Vekten eller Skorpionen, eller har planeter på ca 24 grader i Væren, Krepsen, Vekten og Steinbukken også påvirkes spesielt. Om du lurer på hvordan denne Merkur retrofasen påvirker akkurat deg og hvilket område i livet som berøres, uansett hvilket tegn du er født i, har vi et spesielt tilbud om å se på dette. Send oss i så fall en epost til post@stjerneklart.com

 

 

Vi ønsker alle gode, stille og meditative uker fremover!

 

 

 

Photo by Markus Spiske on Unsplash