INTENS NYMÅNE SOM VIL BRYTE GAMLE REAKSJONSMØNSTRE

ONSDAG 29. JUNI KL 04.52, har vi en nymåne av den litt mer krevende sorten. Vanligvis er det fullmånen som får frem de sterkeste følelsene, men denne gangen går nok nymånen en vanlig fullmåne en høy gang.

 

NYMÅNEN ER I FØLSOMME KREPSENS TEGN. Krepsen viser sjelden hva den føler, selv om det kan være pågående indre tsunamier. Det er som om den føler at det er et svakhetstegn å «avsløre» følelsene, og at tryggheten dermed blir borte. Derfor kan det samle seg opp mange (ubearbeidete) følelser, som kan gi seg ulike utslag både i den fysiske kroppen men også i humøret. En Kreps i ubalanse merkes lett ved at den er humørsyk. Denne nymånen står sammen med Lilith. Hun var Adams første kone, men ble kastet ut av Eden fordi hun var for selvstendig. Hun var i kontakt med dypet i seg selv, fant seg ikke i å bli undertrykket og gjorde opprør. Som kjent foretrakk Adam en føyelig kvinne, bedre kjent som Eva. I astrologien refererer vi gjerne til Lilith som hun som ikke lar seg kue. Hun har en sterk integritet, og er uredd. Når Lilith står sammen med en nymåne i Krepsen, er det derfor sannsynlig at (de undertrykte) følelsene kommer til overflaten. Her utfordres Krepsens ønske om å holde alt innenfor hjemmets fire vegger!

 

NYMÅNEN OG LILITH STÅR I ET UTFORDRENDE ASPEKT TIL JUPITER i Væren, og alt Jupiter kommer i kontakt med har en tendens til å gå ut av proposjoner. Når den i tillegg befinner seg i handlekraftige Væren, er det «no bullshit»! Dette skaper en sterk intensitet, som kan vedvare frem til neste nymåne 28. juli. Krepsen er følelsene våre, Væren er handlingene mens Jupiter er hele trossystemet vi tar avgjørelser ut i fra. Så her får vi virkelig synliggjort hvilke følelser som skaper hvilke reaksjoner, dernest hvilke handlinger vi foretar oss, og hvilke følelser det igjen skaper. Vi går kollektivt inn i en sterkere bevisstgjøring av egne mønstre – der er det nemlig på tide med en opprydding! Målet er å reagere med modenhet, ikke som om vi fortsatt befinner oss i trassalderen. Vi må forstå hvorfor vi reagerer og responderer som vi gjør. Ved å gå i oss selv og erkjenne vår egen sannhet og sårbarhet, kan vi finne måter å reagere på som UT-vikler oss, ikke vikler oss inn i enda flere floker. Jupiter er forbundet med sannhet, moral og samvittighet – når vi bruker energien til å belyse oss selv, slutter vi å dømme andre. Vi skal erkjenne egen sannhet, uten å dømme andres. Det betyr at vi også må tillate andre å tråkke feil, og heller hjelpe dem tilbake på stien i stedet for å nekte dem å gå sammen med oss. Uansett hva de har gjort. Vi har lover og regler som straffer handlinger, men vi blir aldri kvitt ondskap om vi dømmer mennesket i sin essens. Dette er nymånens energi, og her kan vi alle velge en ny start i den ubetingede kjærlighetens navn.

 

VI NÆRMER OSS DEN VIKTIGSTE ASTROLOGISKE BEGIVENHETEN I ÅR, når Uranus og nordnoden møtes i Tyren i slutten av juli. Nymånen nå, er med på opptakten til dette møtet, ved neste nymåne er aspektet ganske eksakt. Vi har skrevet om dette tidligere, og det handler kort om at vi kollektivt må revurdere verdiene våre, og skape en ny retning for at planeten skal kunne fortsette å hjelpe oss i våre fysiske liv. Under pandemien fikk vi et glimt av hvordan Moder Jord kan skinne, når vi slutter å forurense og misbruke. Så fort restriksjonene ble opphevet, var alle intensjoner om kollektiv bærekraft oppløst – i egoets navn. Vi rettferdiggjør at vi MÅ reise langt av gårde på ferie denne sommeren, fordi dette har vært «fratatt» oss i to år, stakkars oss – nå «fortjener» vi virkelig en sydentur. Hm… Passkrise, streiker i ulike deler av flynæringen og i flere land. Forsinkelser og kanselleringer. Noen ganger kan det være lurt å stoppe opp, og vurdere en overbevisende mengde av tegn. Kanskje «noen» prøver å si oss noe? Om du trenger en anbefaling av sommerlektyre, så les gjerne «Alkymisten» av Paulo Coelho selv om du har lest den tidligere.

 

 

GOD NYMÅNE!

 

NYMÅNETILBUD:

Frem til neste nymåne, får du 30 % rabatt ved kjøp av fødselshoroskop! Dette er en god måte i bli kjent med seg selv på, både sterke sider og de sidene som kanskje trenger en finpuss. Se under fanen «AKTUELLE TILBUD» eller «HOROSKOP» for nærmere informasjon.

 

 

 

 

Photo by Raychel Sanner on Unsplash