RETNINGSGIVENDE NYMÅNE – HVA ELLER HVEM MÅ DU GI SLIPP PÅ?

Mandag 17. juli kl 20.31 får vi en av årets kraftigste nymåner. Selv om det ikke er en eklipse, kan den likevel bære preg av noe skjebneaktig.

 

TO TIMER ETTER NYMÅNEN skifter nemlig nodeaksen tegn. Sydnoden går fra Skorpionen til Skytten, og Nordnoden fra Tyren til Væren. Nymånen i Krepsen er i kvadratur til nodene, og etter dette skiftet blir kvadraturet sterkere. Både Månen og nodene er da alle i kardinale tegn, de som liker å ta ledelsen. Vi kunne skrevet side opp og ned om nodene og deres betydning i ulike tegn og hus, men skal her nøye oss med litt om hva dette konkrete nodeskiftet handler om. Sydnoden er det vi kommer fra, mens nordnoden er dit vi skal. For å komme til målet, må vi kvitte oss med ballast. Veldig enkelt sagt: i et fødselshoroskop er sydnoden det du har med deg fra tidligere liv som skal jobbes med, og nordnoden din sjels mål. Sydnoden er det vi er vant til, mønstre vi henger fast i og «komfortsonen» når noe blir vanskelig. De fleste søker gjennom livet å utvikle seg, forstå noe mer, få en bedre jobb, oppgradere boligen, flytte et annet sted osv. Som mennesker har vi i oss å hele tiden ville skape en enda bedre tilværelse, ekspandere og komme oss videre. Når nordnoden går inn i Væren, blir vi kollektivt bedt om å stå opp for oss selv og vår egen sannhet! Væren tåler tydelig tale, og er alt for utålmodig til å vente på at noen «kommer til poenget». Når Vekten er ferdig med å veie for og i mot, har Væren gått for lenge siden. Aksen Vær/Vekt handler om identitet, hvem er jeg (Væren) og hvem er vi (Vekten)?

 

KOLLEKTIVT VIL VI FREM TIL NESTE NODESKIFTE I 2025 jobbe med temaet identitet og motet til å være oss selv og til å si ifra. Chiron har vært i Væren i flere år, og jobber der med akkurat det samme. I februar 2024 møtes de på 16 grader i Væren, og vi kan da kanskje få en ny forståelse både av oss selv og hverandre. For hvem e r du? Og hvem tar du mest hensyn til når en beslutning skal tas – deg selv eller andre/andres mening? Hvor mange lever ikke livene sine i frykt for hva andre måtte mene? Holder du deg selv tilbake fordi du ikke våger å si i fra eller er redd for å bli avvist eller miste tilsynelatende «goder»? Lever du slik du lærte som barn, uten at du noen gang har stilt spørsmål ved om det er den mest hensiktsmessige måten? Lar du være å utfolde deg? Godtar du noe som strider med ditt indre, for husfredens skyld? Dette er spørsmål vi vil møte det neste halvannet året – alle sammen. Og det begynner allerede med denne nymånen.

 

PLUTO ER I OPPOSISJON TIL NYMÅNEN og kvadratur til nodeaksen, og belyser hvilke strukturer vi må endre for at vingene skal folde seg ut og gi oss friheten til å sette kursen fremover. Etter en forsiktig fot inn i Vannmannen, er Pluto nå tilbake i Steinbukken hvor den skal være til 21. januar neste år. Da går den igjen over til Vannmannen, før en siste tur på over to hundre år innom Steinbukken fra 2. september til 19. november 2024. Vi er altså ikke helt ferdige med å rive strukturer, eller rive ned despoter for den sakens skyld. Endring av verden og menneskeheten, begynner med endringen av hver og en av oss. For å kunne leve sammen i ekte fred, må vi være oss selv på ekte. Og det er først når vi er oss selv på ekte at vi får tak i verktøyene vi trenger for å skape vårt autentiske liv. Når vi slutter å identifisere oss med en rolle, og begynner å v æ r e den vi er i vårt innerste vesen, får vi tilgang til manifestasjonens kraft på en helt annen måte. Da kan vi selv skaffe til veie det vi tror vi bare oppnår via andre, enten det er status, penger, venner, jobb, bolig, ferier eller liknende. Når vi står støtt med full integritet, er det ingen grenser for hva vi kan skape! Og da – og først da – skaper vi likeverdige relasjoner. Da blir sydnoden i Vekten en ressurs, og ikke en hemsko. Da går vi ut av medavhengighet, og våger å fortelle keiseren at han er naken. Keiseren slipper ytterligere ydmykelse, og vi slipper flere (livs)løgner.

 

NYMÅNEN ER I GODE ASPEKTER til både Uranus og Neptun, så her kan vi få drahjelp til både å tenke nytt og komme i kontakt med vårt innerste vesen. Samtidig er det verdt å merke seg at Venus går retrograd fra 23. juli kl 03.28 til 4. september kl 03.17. Da går vi kollektivt inn i en prosess rundt hvilke verdier vi har. Denne gangen blir det kanskje de indre verdiene vi trenger å fokusere mest på. Venus er hersker av både Tyren og Vekten. Nordnoden i Tyren vi sier takk for nå til, mens vi ønsker sydnoden i Vekten velkommen.

 

GOD NYMÅNE!

 

Ønsker du å lære deg selv bedre å kjenne? Sjekk ut hvilke horoskop som kan hjelpe deg på veien, under fanen «HOROSKOP».

Foto: Unsplash/Robert Collins