TA EN FORTJENT PUST I BAKKEN FØR DET BRAKER LØS!

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland.

 

SØNDAG 10. MARS KL 10.00 ER DET NYMÅNE I FISKENE.

 

Med et krevende nyhetsbilde, er det godt å noen ganger kunne trekke seg tilbake og lade batteriene. Under nymånen er både Solen, Månen, Saturn og Neptun i Fiskenes tegn.

 

Stikkord for Fiskene er sensitiv, kunstnerisk, (dag)drømmende, spirituell, intuitiv, medfølende, hjelpsom og snill. De som har planeter i Fiskene tar lett inn energi fra omgivelsene, og har ofte problemer med å si nei. Fordi de kan fornemme andres problemer og til og med smerte, blir et «nei» det samme som å svikte noen som trenger hjelp. I tillegg trenger de å føle tilhørighet (til stimen), og frykter å bli utelatt. Dermed ofrer som regel Fiskene seg, på bekostning av egen tid og eget liv. Når dette pågår i år etter år, kommer de gjerne til et punkt hvor de erkjenner at de har ofret seg altfor mye. Da er ikke offerrollen langt unna, og i ekstreme tilfeller er heller ikke vinflasken det…

 

SÅ HVORDAN SKAPE BALANSE? Å sette gode grenser blir aldri feil. Grensesetteren Saturn har vært i Fiskene siden 8. mars 2023 og skal være der til 14. februar 2026. Det gir Fiskeenergien hjelp til grensesetting. Å trekke seg tilbake er en god måte å «rense» energien på. Selvvalgt alenetid kan være livsviktig for en som er født i Fiskene eller har planeter i tegnet. Da gjenopprettes energien og blir hel. Helbredelse (healing) er forbundet med Fiskene.

 

MED ALLE HIMMELLEGMENE som nå er i Fiskene, kan vi altså med verdens beste samvittighet trekke oss tilbake og senke skuldrene. For de som ikke har gode rutiner for dette, så er nymånen en utmerket tid å etablere nye vaner på. Meditasjon og kontakt med naturen er livgivende og regenererende. Det kan hjelpe oss å se egen situasjon med nye øyne. Ved å kontemplere finner vi raskere løsning. Vi blir også mer oppmerksomme på årsaken til hvorfor de samme brannene oppstår, og kan gå bakenfor og gjøre noe med årsaken.

 

FOR DE SOM SYNES AT ENERGIEN HAR VÆRT TUNG noen uker, så henger det sammen med hvordan stjernehimmelen ser ut. I stedet for å føle dårlig samvittighet for alt som ikke har blitt gjort, så nyt heller de siste dagene med alle Fiskeenergien. Denne nymånen er den siste i det astrologiske året. Det er tiden for oppsummering og evaluering, samt å finne visjonen for det nye året. Hvor og hva vil du? Hvilken følelse ønsker du å kjenne mest på de neste tolv månedene og hva skal til for at det kan skje?

 

NYMÅNEN ER OGSÅ EN FORSMAK på begivenheter senere denne våren. Mars i Vannmannen danner fortsatt kvadratur til Uranus i Tyren, og det oppleves intenst. Nymåner er ofte forbundet med naturkatastrofer, og vi skal ikke bli overrasket over om det skjer denne gangen også. Det kan og gi overraskende utslag i verdensøkonomien. Fordi vi kollektivt er inne i en tid hvor vi skal finne vår identitet og redefinere hva vi ser på som verdifullt, er rådet om å tillate seg egentid svært nyttig også for alle rundt oss. For hver og en som begynner reisen i sitt indre, vil verden bli et bedre sted å være.

 

MERKUR går inn i Væren fem timer før nymånen, så kommunikasjonen blir definitivt tydeligere i dagene fremover. Vi legger bak oss et par uker med misforståelser og beslutningsvegring. Samtidig danner Merkur et godt aspekt til Pluto i Vannmannen, som gir nye og kanskje originale måter å tenke på. Når Solen også går inn i Væren 20. mars, starter det nye året. Da blir energien helt annerledes, så vær klar når den kommer.

 

GOD NYMÅNE!

 

NYMÅNEN I FISKENE ER EN UTMERKET TID FOR Å JOBBE MED SELVUTVIKLING. Om du ikke allerede har verktøy eller kontakt med  for eksempel en terapeut eller astrolog, så er det en fin tid å komme i gang nå. Stjerneklart består av to astrologer med flere tiårs erfaring i å hjelpe mennesker. Er du interessert i vite hva vi har å tilby, så send oss en epost til post@stjerneklart.com

 

 

 

 

Photo by Keegan Houser on Unsplash