VÅRJEVNDØGN OG FULLMÅNE I VEKTEN – TID FOR NY START OG SAMARBEIDE

VÅRJEVNDØGN faller i år 20. mars, kl 23.00 norsk tid, og markerer slutten på en ettårig syklus og starten på en ny. Solen har nå gjort ferdig en runde gjennom de tolv astrologiske tegnene. Kanskje har du brukt de siste ukene på å gjøre opp status, er du fornøyd med deg selv og der du er i livet? Slutten av vinteren har vært preget av litt lite energi, og tiltaksysten kan ha vært fraværende. Dette endrer seg sannsynligvis nå. Eksakt på vårjevndøgn, går Solen inn i Værens tegn og markerer starten på våren. Væren har masse energi, initiativ, handlekraft og livsglede – og elsker å sette i gang med nye prosjekter. Solen lyser sterkere fremover, og plutselig ser vi støvet som ligger i kriker og kroker. Dette kan jo også være metaforisk, og nå kan du få energien du trenger til å rydde opp både hjemme og i livet. Finn ut hva du vil med livet videre, og hvilke frø du trenger å så for og komme dit. Ut med det gamle og inn med det nye!

 

FULLMÅNEN inntreffer noen timer etter vårjevndøgn, 21. mars kl 02.43 og er på 0 grader i Vektens tegn. Her handler det om å finne deg selv i relasjon med andre mennesker. Er du en som alltid bøyer av for andre? Eller er du alltid den viktigste? Begge deler er ubalanse, relasjoner handler om å gi og ta så begge har det bra. Dersom du alltid undertrykker egne behov, kan en overdreven selvgodhet bli resultatet. Våg å stå opp for deg selv, og lytt samtidig til hva andre har å si. Ved å trekke deg unna, kan du skape unødvendige konflikter fordi du begynner å tro uten og vite. Antakelser er et velkjent hinder for et godt forhold til andre. Frykten for å fremstå egoistisk, kan gjøre at du fremstår nettopp som egoist. Ved å våge og få fakta på bordet, kommer klarheten frem. Denne fullmånen gjør ting gjennomskinnelig, så nå er det en god mulighet for å skape balanse der det måtte være ubalanse. Kommunikasjon er et viktig nøkkelord her, også den indre kommunikasjonen. Vær ærlig med deg selv, da våger du også ærlighet med andre.

 

CHIRON står eksakt sammen med Solen under denne fullmånen, og dermed i opposisjon til Månen. Vi har skrevet om Chiron flere ganger, men nå har den et ekstra fokus. Kentauren Chiron som kunne heale alle andre enn seg selv, vil i Væren kunne trenge andre for å våge og gjenfinne motet. Se på situasjonen du står i akkurat nå, opplever du at den er skapt av andre – eller kan det hende at d u kanskje også har spilt en rolle? Det er lettere å legge skylden på noen eller noe, selverkjennelse er noe av det vanskeligste vi gjør. Våg å være sårbar, og kjenn etter hvor skoen trykker. Kanskje på tide å bytte sko? Det er bare du som kan skape endringene du trenger, på den måten vil også andre forholde seg til deg med en annen energi. Erkjenn de faktiske forhold, da blir også motet lettere å finne. Månen i et horoskop representerer den ubevisste delen av personligheten. Når Månen nå møter Chiron, vil det du synes er ubehagelig kunne komme for dagen. Sannsynligvis har det vært undertrykket alt for lenge. Erkjennelse er en viktig del av selvutvikling. Å stå opp for, og jobbe med deg selv, er derfor det motsatte av egoisme. Det gjør deg til en god venn og partner, og skaper forutsigbarhet for de rundt deg.

 

KOMMUNIKASJONSPLANETEN MERKUR går fortsatt retrograd (frem til 28. mars), og under fullmånen danner den et godt aspekt til Saturn, Pluto, nodeaksen og Mars. Dette gir deg drahjelp til å få sagt det du vil, selv om Merkur står i Fiskene sammen med Neptun. Du har en god mulighet til å få manifestert drømmer i dagene fremover. Fullmåner er en fin tid til å gi slipp på alt gammelt, og se ikke bort i fra at noe gammelt nå ser dagens lys. Kan også hende at det dukker opp personer eller situasjoner fra fortiden, som du kanskje bestemmer deg for at du ikke lenger vil ha med videre. Bare du vet hva som er riktig for deg og ditt liv, og det er det denne fullmånen handler om.

 

God fullmåne!

Foto: Samer Daboul/www.pexels.com