NYMÅNE I TYREN – SÅTID

SØNDAG 5. MAI KL 00.45 er det nymåne 14 gr 11 i Tyren. Nymånen symboliserer starten på noe nytt, og i Tyren handler det ikke bare om å nyte, men også om å se konkrete resultater av ens anstrengelser. Hvilket vil si at for å få et resultat må man ha et mål.
Men først…

DET ER INGEN TVIL om at planetenes bevegelser på stjernehimmelen gjennom lang tid nå har gitt oss noen utfordringer som til tider har opplevdes som meget krevende. Uranus gikk for alvor inn i Tyren i begynnelsen av mars, og skal i en syvårs periode hjelpe til med å bryte opp og endre gamle mønstre og strukturer som ikke lenger er formålstjenlige. Ting tar tid, for er det noe den stødige og stabile Tyren ikke er glad i, så er det forandringer. Tyren liker at ting er som de alltid har vært, for det gir både trygghet og forutsigbarhet. Men det er nå engang slik at skal noe nytt kunne se dagens lys, må noe annet endre karakter.

HER FÅR VI HJELP av bla Jupiter, som i sin retrograde bevegelse fram til midten av august, tvinger/leder/krever av oss at vi jobber med å finne vår egen indre sannhet. Vi utfordres på å møte det i oss som hindrer vekst og utvikling. Det er sterke krefter ute og går, og vi trenger å gå inn i det området i oss selv hvor vi finner vår egen visdom, og ergo finner våre egne svar. Ofte søker vi utenfor oss selv og lar andres løsninger bli våre løsninger, fordi vi syns det er vanskelig å stole på oss selv. Problemet er bare at da skal det heller ikke så mye til før vi mister fotfestet. Det er når vi kommer i kontakt med vår egen sannhetskilde at vi tåler den korrigering av retning livet leder oss til. Dette fordi vi kjenner at vi da evner å ivareta egne behov, og utvikle oss videre. Det betyr ikke at vi ikke skal lytte til andre, men det vi går videre med skal være det vi kjenner er sant for oss.

Saturn har også begynt sin retrograde bevegelse på stjernehimmelen, noe vi kommer tilbake til i et eget innlegg.

ASTROLOGISK SETT er vi inne i en tid hvor gamle mønstre, vondter og frykt som ligger dypt begravet i oss, nå kommer til overflaten. Det betyr at vi, fordi vi er mennesker preget av følelser, ofte kan reagere på veldig ulike måter. Noen ganger kan vi f eks finne på å trekke oss tilbake og beskytte oss selv, når situasjonen vi befinner oss i beviselig beveger seg mot det resultatet vi egentlig ønsker oss. Vi setter bremseklossene på istedenfor å gi gass, uten at vi alltid klarer å forklare hvorfor. Fryktelig dumt! Så er det ofte slik at vi trenger tid før vi klarer å møte det i oss som skaper frykt. Fordelen med å våge og møte disse innvendige trollene, er at troll har det med å sprekke når de kommer fram i lyset. Og denne nymånen hjelper til med akkurat det.

NYMÅNE I TYREN – SÅTID
Det er i disse tider bonden pløyer marken og begynner å så det som forhåpentligvis skal gi en god avling. Å pløye marken betyr også å fjerne rask og rusk som ikke skal være der. Jo bedre jobb bonden gjør, og jo bedre jordsmonn han har, jo bedre avling kan han forvente seg. Slik er det med oss også. Våger vi å møte skyggesidene i oss selv, vil vi lettere endre på mønstrene våre, og skape nye vaner som gagner oss bedre. Det er ingenting som sier at vi må vasse rundt i det gamle vi ikke trives i, men det krever bevisstgjøring og troen på at det er mulig. Vi må også våge å sette oss mål/delmål som er realistiske. Nymåne betyr å slippe taket i det gamle og gi muligheten for en ny start.

DENNE GANGEN er nymånen i stødige og tålmodige Tyrens tegn. Den har en praktisk natur, hvilket gir muligheten til å forstå at det som kanskje virker skummelt, ikke nødvendigvis er det. Tyren liker komfort og søker stabilitet, og selv om Tyren ikke liker forandringer, evner den å søke det som er velbehagelig. Muligheten for å legge gamle ting bak seg og strekke seg mot det som er bedre, er absolutt til stede. Akkurat som et frø åpner seg og strekker seg mot lyset. Hvordan du vil ha det, og hva du trenger for å komme dit, er det store spørsmålet. Svaret finner du i deg selv. Så hvorfor ikke strekke deg mot å bli den du egentlig er ment å skulle være?

Vi har tatt en titt på hvordan denne nymånen treffer for det enkelte stjernetegn. Denne perioden varer gjerne fram til neste fullmåne, som kommer 14 dager etter en nymåne:

VÆREN
Nymånen er i området for åndelige og materielle verdier og ressurser. Fokuset settes på trygghet, og Værens evne til handlekraft hjelper deg å se hva som konkret må gjøres. Kunstneriske og kreative prosjekter kan få ny giv, men du må gjøre en innsats for å komme i mål. Er økonomi et tema, er et godt råd å se at din egen holdning til verdier kan ha mye å si for den ytre finansielle situasjonen.

TYREN
Nymånen er i området for egen identitet, og hvordan du møter andre. Du kan komme i kontakt med det i deg som opplever å ikke ha fått nok oppmerksomhet eller omsorg. Tillat følelsene å slippe til. Istedenfor å lete etter andre som kan dekke behovene, se hva du selv kan gjøre for å dekke dem. Det kalles egenpleie! Et godt råd er å skape noe som gir deg selv både glede, omsorg og økt livskvalitet.

TVILLINGENE
Nymånen er i området for det uforløste og ubevisste i livet. Du kan føle behov for å trekke deg tilbake, søke ensomheten, og gå i dypet av deg selv for å finne svar. Du kan komme i kontakt med dine åndelige ressurser, og på den måten få opp og forløse gamle fobier og destruktive mønstre. Spirituelle opplevelser gir deg en dypere innsikt i hvor ting kommer fra. Et godt råd nå er å meditere.

KREPSEN
Nymånen er i området for felleskap med andre, det sosiale liv og organisasjoner. Mye tyder på at du har gitt for mye av deg selv, og at andres forventninger er at du skal være der for dem. Du er lei! Det er tid for selskapelighet og sosialt samvær med både gamle og nye venner. Slå ut håret og tenk mer på deg selv. Et godt råd kan være å velfortjent åpne opp og ta imot omsorg og hjelp fra andre.

LØVEN
Nymånen er i området for arbeidsliv og karrieremål. Du kan få anerkjennelse for det du gjør, og som Løve liker du ros og bekreftelser. Det er tid for å være tydelig og mer direkte på hva du ønsker deg. Ikke vær redd for å vise følelsene dine, nå er tiden kommet for å stå opp for deg selv. Ønsker du en ny start, er tiden inne for å bygge nye strukturer for framtiden. Et godt råd er å stole mer på deg selv.

JOMFRUEN
Nymånen er i området for ekspansjon og søken etter visdom og kunnskap. Du har kanskje lyst til å utvide horisonten, lære mer, lese, studere, eller på annen måte få dekket kunnskapstørsten. Du er lei av å sitte fast i gamle rutiner. Hva med å kjenne på reiselysten, planlegge ferie til eksotiske strøk eller besøke noen som bor et stykke unna? Et godt råd er å meditere for og få et annet perspektiv.

VEKTEN
Nymånen er i området for andres finanser, ressurser og eiendeler. Kanskje krever andre mye av deg nå. Det er også området for det som er skjult, intense følelser, seksualitet, traumer og kriser. Er noe av dette et tema, kan du kjenne deg både stresset og utslitt. Ta en time-out og bryt rutiner. Få tilbake kreftene. Et godt råd er å oppsøke mennesker som gir deg følelsesmessig støtte.

SKORPIONEN
Nymånen er i området for parforhold og samarbeidspartnere. Det er tid for å ta deg selv på alvor, og samarbeid som fungerer gir deg en ny indre frihet. Du kjenner deg levende. Skulle det oppstå konflikter, tar du tak og gjør noe med det. Enten gjennom den gode og avklarende samtalen, eller gjennom en veileder/rådgiver. Et godt råd er å sette grenser for dem som tapper deg for energi.

SKYTTEN
Nymånen er i området for helse, arbeid og daglige rutiner. Det ser ut som du nå setter et kritisk skråblikk på dine vaner, uvaner og rutiner. Du bretter opp ermene, og er klar til å sette i gang. For å oppnå ønsket resultat, er det greit å fokusere målrettet på det du vil oppnå. Du får mer energi, og renser ut gammelt grums. Du er optimistisk. Et godt råd er å fokusere på trening og et sunt kosthold.

STEINBUKKEN
Nymånen er i området for kjærlighet, fornøyelse, lek og moro. Har du jobbet hardt den siste tiden, er tiden nå inne for å koble av. Dette er ikke alltid like enkelt for den seriøse Steinbukken. Gjør det som gir deg energi, det være seg romantiske fornøyelser, sosialt samvær, stelle og stulle hjemme, lage god mat, eller annet som fyller hjertet ditt med glede. Et godt råd er å slippe litt på kontrollen og kose deg.

VANNMANNEN
Nymånen er i området for hjem, familie og eget fundament. Fokuset ditt kan nå ligge på tilknytning til familie, det være seg egen familie, eller at minner fra tidligere tider dukker opp. Hvordan dette føles, avhenger av opplevelsene. Tar du for mye ansvar, er delegering og avlastning en mulighet. Kanskje planlegger du oppussing eller flytting. Et godt råd er å bestemme deg for hva du skal gjøre.

FISKENE
Nymånen er i området for kommunikasjon, korte reiser, søsken og mental struktur. Du kan føle deg rastløs nå, og kjenne at du trenger en avveksling. Forhold til søsken eller noen i nærområdet ditt ser ut til å fungere godt, så nyt i så fall gode dager. På andre områder kan du føle deg trøtt og sliten, det er lurt å tenke gjennom hva årsaken kan være, og gjøre noe med det. Et godt råd er å hvile mer.

*Tolkningene for hvert stjernetegn er generelle. Ønsker du å gå på våre kurs og lære mer eller få tolket ditt personlige horoskop er det bare å ta kontakt. Send oss gjerne en pm.

Photo by Mitchell Bowser on Unsplash