NYMÅNE I VEKTEN – TID FOR BALANSE

Lørdag 28. september kl 20.26, er det nymåne 5 gr 20 i Vekten. Denne nymånen handler om å skape balanse, spesielt i forhold med andre mennesker. Vekten søker alltid harmoni, og misliker disputter – i en sånn grad at de som er født i tegnet som regel setter seg selv til side. I det lange løp kan Vekten oppleve verden som urettferdig, fordi de opplever at ingen tar hensyn til dem. Men – hallo? Om du ikke tar hensyn til deg selv og forteller de rundt deg hvilke behov du har, hvordan skal da andre vite? Vektens nymåne setter fokus på nettopp dette, for oss alle. Gå i deg selv, og se hva det er du prøver å skjule for andre. Hvilke sider av deg er du redd for at andre skal se? Nå er det en gyllen mulighet til å få tak i dine egne tabuer og dekode dem, for at andre kan møte deg i forståelse. I alle sunne forhold, er det en balanse mellom å gi og få.

 

EKSTRA UTFORDRENDE er det at Chiron står i opposisjon til nymånen. Chiron handler også om det vi ikke ønsker å ta tak i, og vi bruker mye energi på å ikke forholde oss til det vi kan kalle et livssår. Når Chiron nå står i Værens tegn, blir vi alle utfordret på hvem vi er og i hvilken grad vi har et sunt ego. Sunne egoer står opp for seg selv, men tar også hensyn til andre og deres behov. Når du selv er fornøyd og opplever mestring, blir du mye rausere med de rundt deg. Nymåner representerer en ny syklus og ny start, kanskje det er på tide å starte med deg selv før du krever noe av andre? Det høres uvant ut, men jo mer du jobber med/har fokus på din egen utvikling, jo bedre partner og medmenneske blir du. Væren innehar masse mot og viljestyrke, bruk tiden fremover på å utvikle disse egenskapene i deg selv. Risikoen er selvsagt at du etterhvert ikke lenger kan skylde på andre, eller fortsette å gå i offer…

 

ET PAR ANDRE ASPEKTER er også gjeldene under denne nymånen. Uranus befinner seg på 5 grader i Tyren, og skaper en snubletråd denne gangen. Det kan derfor være litt vanskelig å se hvilken frihet du kan oppnå, dersom du velger å ta tak i din egen selvutvikling – men friheten lokker i det fjerne! Både Tyren og Vekten er styrt av Venus, som bl a representerer kjærlighet, egenverd, økonomi, ressurser og verdier. Nettopp derfor er det viktig å ha et fokus på din egen verdi. Vet du ikke hva du er verdt eller ikke våger å erkjenne din verdi, vil andre også ha problemer med å sette pris på deg. I psykologien er det et begrep som kalles speiling, du møter i andre det du har i deg selv.

 

NYMÅNEN LØRDAG KVELD vil også preges av en annen, spennende begivenhet. Hør bare her: om morgenen lørdag fra kl 08.11 – 10.22 – står den karmiske læremester Saturn i eksakt konjunksjon med sydnoden. Disse to timene kan bli svært intense. Kjenner du deg nedfor, utafor, sliten, lettere deprimert eller liknende – så kan det være årsaken. Tanker om hendelser i fortiden, ting du trodde du var ferdig med som plutselig dukker opp igjen – eller mennesker du plutselig husker kan være aktuelle utslag av dette aspektet. Ikke kimse av det som måtte dukke opp, det er en grunn til at nettopp dette kommer nå. Vær nysgjerrig på hvorfor, og hvilke følelser som kommer i kjølvannet av tankene. Det kan også være at du må forholde deg til egne handlinger fra fortiden, som nå plutselig kommer frem. Pust med magen, og bestem deg for hva du skal gjøre med det som nå dukker opp. En ting er sikkert – hadde du vært ferdig med det, så ville det ikke lenger hatt noen virkning på deg.

 

PRAKTISK kan det være fint å bruke helgen til å skape harmoni i hjemmet. Vekten er et lufttegn, så gjenomluftng av huset eller leiligheten gir ekstra god energi nå. Dersom det ikke regner, så heng ut sengetøy og klær, rist tepper og rydd gjerne opp i alt rot. Vi skal ikke glemme at de dagligdagse handlingene er en viktig del av det å skape harmoni.

 

God nymåne!

 

Følg oss gjerne på facebook! Siden heter Stjerneklart. Helgen 12.-13. oktober har vi kurs om både Chiron, Lykkepunktet og Nodeaksen. Velkommen skal du være!

 

 

 

 

Photo by Javier Allegue Barros on Unsplash