TIRSDAG 5. NOVEMBER: NAV-SKANDALEN OG MARS KVADRATUR PLUTO

DET HAR BYGGET SEG OPP i mange dager, men tirsdag 5. november er det eksakt. Mars står i kvadratur til Pluto. Hva det betyr? Mars representerer bl a handlekraft, mot, utålmodighet og aggresjon. Pluto handler om kontroll, makt/avmakt, overgrep, kraft, transformasjon og tabuer. Når disse to planetene møtes eksakt i morgen, kommer også kreftene deres tydeligere frem.

FOR TO UKER siden var Mars i kvadratur til nodeaksen (innlegget vi skrev om dette finnes lenger ned på siden), og mye gammelt virvlet opp. Med all Skorpionenergien vi er inne i for tiden, har ting blitt liggende og ulme – og vi går virkelig ned for å grave opp grums. Du kan ha kjent på et sinne du ikke forstår hvor kommer fra, eller opplevd at andre blir sinte på deg tilsynelatende umotivert. Du kan ha blitt utsatt for maktovergrep, eller selv forsøkt å utøve makt og kontroll. Du kan nok en gang ha havnet i en situasjon eller et mønster du trodde du var ferdig med. Det ser ut til at vi alle i mer eller mindre grad står litt til knes i møkka nå.

NAV-SKANDALEN må kunne sies å være en god illustrasjon på makt/avmakt, kontroll osv. Det er ikke rart at denne dukker opp nå, i disse dager. Enda mer interessant, er det at akkurat i morgen kl 10 (når Mars er kvadratur Pluto), skal arbeidsminister Anniken Hauglie svare for Stortinget angående skandalen. Siste ord blir neppe sagt da, og sannsynligvis er det fortsatt sider av saken som ikke har sett dagens lys. Skandalen sies å gå tilbake til 90-tallet, her kan det virkelig fortsette å ramle skjeletter ut av skapet, også for tidligere regjeringer. Som vi har skrevet tidligere, så er alt som skjer nå en slags oppkjøring til januar 2020. Når Saturn møter Pluto i Steinbukken står maktstrukturer for fall, ikke bare i Norge men rundt om i verden. Pluto og Mars kan sammen bli brutale, men handler dypest sett om frihet for den enkelte.

Photo by Ashim D’Silva on Unsplash