10. JANUAR: FULLMÅNE OG EKLIPSE I KREPSEN – TID FOR Å GI SLIPP PÅ DET UTDATERTE

Godt nytt år!

VI ER MIDT INNE I EN svært krevende periode både på det personlige plan og på verdensbasis, og fredag 10. januar kl 20.21 er det fullmåne. I tillegg er det eklipse, det vil si at effekten av denne fullmånen varer mye lenger enn en vanlig fullmåne. En eklipse oppstår når månen er i kontakt med måneknutene (nodeaksen), og derfor handler det om retningen i livet videre.

FULLMÅNEN ER DENNE GANGEN PÅ 20 grader i Krepsen. På motsatt side har vi en krevende samling planeter, stående sammen i Steinbukken. Det er Solen, Merkur og den mye omtale Saturn-Pluto konjunksjonen. Dette skaper sterk intensitet, både i og rundt oss. Forrige gang disse to planetene møttes i Steinbukken, var januar 1518. I oktober 1517, startet Martin Luther reformasjonen, ved å skrive 95 teser som rettet seg mot avlatshandelen i den katolske kirken. Han plasserte også mennesket i en tydeligere relasjon til Gud, enn hva den katolske kirken gjorde.  Tematisk står vi i noe av det samme nå, det understrekes av Jupiter som er i konjunksjon med sydnoden under fullmånen. Jupiter handler bl a om sannhet, tro og trossystemer, mens sydnoden bringer opp temaer fra fortiden. Denne gangen blir hver og en av oss stilt overfor spørsmål om hva sannheten vår er, og om hva som virkelig betyr noe for oss. Jupiter sammen med sydnoden, vil også vise at tidligere konsekvenser ikke er noe annet enn resultatet av hvordan vi tenker og hva vi tror er sant. Tiden er inne for en tydelig oppgradering av hva du tror du kan få til, og en dyp endring av trossystemet hos hver enkelt.  Jupiter kalles også den store lykkeplaneten, og lykkefølelsen er i stor grad forbundet med å leve i pakt med vårt sanne jeg. Fordi sydnoden også er forbundet med karma (konsekvens av handlinger), vil du nå kunne oppleve resultater av tidligere handlinger. Har du handlet ut fra en ren intensjon, kan du oppleve å få tilbake i tifold nå. Vi er inne i en tid hvor livsløgnen må slippe taket, for at vi skal kunne leve videre i harmoni og flyt. Ta en runde og se hvor du lurer deg selv, og jobb med å skape den endringen du ønsker for å være tro mot både hjerte, sjel og sinn.

SATURN-PLUTO KONJUNKSJONEN ER EN KULMINERING av 500 år med troen på at vi er prisgitt noe utenfor oss selv. Vi har i det store og hele levet og innrettet oss etter myndigheter, religion og regler som nå er utdaterte. Rundt om i hele verden har det i lengre tid vært folkeopprør mot styresett som ikke gagner folket, men noen få på toppen. Vi ser tydelig at strukturer løser seg opp, nå må vi ta kloden på alvor for å overleve som menneskehet. Det holder ikke lenger å betale «avlat», vi må endre det fundamentale i livene våre og måten vi lever på. Når Saturn og Pluto står sammen denne gangen, starter hver og en av oss en helt ny syklus. Det går ikke lenger å gjøre ting slik vi er vant til, vi må finne en ny måte å leve på. Vi kan få fantastiske resultater, men det krever at vi bretter opp ermene og gjør en innsats. Om vi bare blir sittende og vente på en løsning, så vil Saturn-Pluto oppleves ekstra intens. Pluto i Steinbukken river ned det bestående, mens Saturn kommer og bygger ny struktur. Tiden er inne for å se hva du må rive, og finne ut hvordan du vil bygge det nye.

NEPTUN GIR OSS GOD DRAHJELP under denne fullmånen. Månen er i trigon, og Solen, Merkur, Saturn og Pluto danner et sekstil til Neptun. Spiritualitet, idealer og fremtidsdrømmer kan nå finne en form i livet. Det ligger gode muligheter for å få tak i det vi har drømt om hele livet, når ryddejobben er gjort. Det er også god kontakt mellom Chiron i Væren og Mars i Skytten, så trenger du å gjøre noe med helsen eller hvordan du nærer deg selv (både åndelig og fysisk), så er tiden inne for å handle. Bare noen timer etter fullmånen, begynner Uranus å gå direkte igjen. Det sies at planetene er på sitt mest potente akkurat i det de er stasjonære. Så i løpet av helgen kan det komme uventede løsninger på det du måtte stå i. Uranus er planeten for frihet, objektiv sannhet og guddommelig innsikt. Trangen til å bryte fri fra usannheter og livsløgn, vil gjøre seg sterkt gjeldende i tiden fremover. Det må også nevnes at Merkur går inn i Vannmannen 16. januar, da blir det lettere å kommunisere. To dager etterpå dannes et kvadratur mellom Merkur og Uranus, og da kan vi alle få ny innsikt som gjør at vi tar ansvaret for veien videre med lettere steg.

 

Vi har sett på hvordan fullmånen/eklipsen påvirker det enkelte stjernetegnet. For å vite hvordan den treffer oss individuelt, må det settes opp et fødselshoroskop.

VÆREN

Hjem og familie kan lenge ha vært et forsømt område, fordi karrieren har hatt et sterkt fokus. Karriere vil fortsatt være viktig, og du kan nå oppleve en fornyet optimisme. Men selv om du i utgangspunktet har endeløs energi, trenger også du å kunne hente deg inn mellom slagene. Tiden har kommet for å skape en balanse i livet, hvor du kan lene deg litt tilbake og nyte fruktene av all jobbingen. Hvordan du møter omverden og de deg, er også i fokus nå.

Et godt råd er å trekke deg tilbake og kjenne etter hva slags næring du trenger videre.

TYREN

Det har i lengre tid vært fundamentale endringer på gang, og dette fortsetter. Under denne eklipsen, kan det hende søvnkvaliteten blir så som så, det jobbes dypt i ditt underbevisste nå. Fullmånen setter også søkelyset på hvordan og hva som kommuniseres, og hva som er din indre sannhet. Kan hende du står overfor papirarbeide, skriving el l som har vært utsatt, nå kan du finne ordene du trenger for å belyse det du ønsker, spesielt etter 16. januar.

Et godt råd er å revurdere trossystemet, og være nysgjerrig på det nye som kommer din vei.

TVILLINGENE

Du trives aller best når du kan være sosial, og er der det skjer. Akkurat nå skjer det mye i livet ditt på et dypere plan, også i underbevisstheten. Fullmånen setter bl a søkelys på egenverdet ditt. Å gå i dypet er ukomfortabelt for deg, men kan være nødvendig nå. Bruk din naturlige nysgjerrighet til å utforske deg selv, og hvilke behov du har. Ting er ikke alltid som det ser ut til på overflaten, dette er du i ferd med å oppdage nå.

Et godt råd er å stoppe opp i ditt travle liv, og ta deg tid til å utforske i dybden.

KREPSEN

Månen er herskeren av Krepsen, og denne fullmånen faller i tegnet ditt. Du er svært følsom, selv om du ikke viser det utad. Følelsene kan nå ligge utenpå deg, spesielt i forhold til eventuell partner og de rundt deg. Hvordan du fremstår for omverdenen generelt og i parforhold spesielt er i søkelyset, likeledes hva du trenger fra omgivelsene. Ditt sosiale liv er i endring, her kan du etterhvert kjenne en større grad av frihet.

Et godt råd er å fortelle de rundt deg hva du føler, samtidig som du viser at du tar ansvar for deg selv.

LØVEN

Helsen har lenge vært et tema for deg, både den fysiske og den psykiske. Dette kan oppleves ubehagelig, fordi du trives best når vitaliteten er på topp. Daglige rutiner og gjøremål henger nå ekstra sterkt sammen med situasjonen din, og fullmånen kan gi deg en ny giv. Som du sår skal du høste, og setter du nå i gang med et nytt helseregime kan du etterhvert få en nydelig innhøsting og sterkere vitalitet. Det pirkes også i trossystemet ditt, og du kan se at gamle sannheter nettopp er gamle.

Et godt råd er å ta deg selv på alvor, og kjenne etter hvordan du egentlig har det.

JOMFRUEN

Pliktoppfyllende som du er, har du en tendens til å sette egne behov til side. Dette har nok skapt en del frustrasjon gjennom livet, og fullmånen setter søkelyset på fornøyelser og ditt sosiale liv. Du skal ikke være den som hele tiden gir, men også våger å ta i mot – uten å føre regnskap. Livet bærer med seg kontraster, og lek og moro er like viktig som alvor. Er du i et forhold kan du nå se partneren i et nytt lys, og kanskje oppdage at tingenes tilstand ikke var  som du trodde.

Et godt råd er å senke skuldrene, gi slipp på perfeksjonismen og kaste deg ut i livet med letthet.

VEKTEN

Fundamentet i livet ditt har lenge vært under lupen, og kanskje hjemmet i særdeleshet. Her er det en ny giv og optimisme på vei! Fullmånen setter søkelyset på karrieren og din rolle i samfunnet. Her gjelder det å skape en god balanse som sier ja takk, begge deler. Du er også i en prosess for å finne den dypere sannheten i deg selv. Fullmånen ber deg om å stå opp for deg selv, kanskje må du nå gjøre noen valg du har utsatt en stund.

Et godt råd er å finne din indre stemme, da vippes du ikke så lett av pinnen.

SKORPIONEN

Du er uredd for å gå i dypet, men har nok opplevd at folk kan trekke seg unna når du forteller dem hva du finner der. Fullmånen setter søkelyset på trossystemet ditt, hvordan du kommuniserer, og møter andre rundt deg. Du kan nå få sagt det du vil si, på en positiv måte. Etter 16. januar, blir det også enklere å kommunisere med eventuell partner. Står du overfor kjøp eller salg er du også inne i en gunstig periode noen måneder fremover.

Et godt råd er å revurdere hva som er sant for deg og ikke.

SKYTTEN

Du er glad i å reise og utforske, fullmånen vil gjerne at du reiser mer i ditt indre. Egenverdet har lenge stått på dagsorden for deg, og du kan nå trenge å roe ned tempoet for å finne tilbake til deg selv. Den senere tiden kan du ha vært utsatt for manipulasjon og maktkamper, for å stå stødig må du vite hvem du er og hva du tillater skjer. Hersketeknikker fungerer bare dersom du tillater andre å bruke dem. Et oppsving i økonomien kan være på vei, og de ressursene du ønsker mer av kan du nå få tak i dersom du jobber målrettet og stødig fremover.

Et godt råd er å revurdere strukturene i livet.

STEINBUKKEN

Etter mange slitsomme år, kommer det nå en kulminasjon for Steinbukken. Har du jobbet dypt og ærlig med egen transformasjon, vil du kunne høste en seier nå. En ny optimisme ser dagens lys, men du må muligens rydde opp i noe først. Pass på at du bruker de neste månedene godt så du får maksimalt utbytte av perioden. Hjemmelivet er også i fokus, og har du de siste månedene kjent på en sårbarhet der, så kan fullmånen gi deg motet du trenger for å ta tak i det som må endres.

Et godt råd er å ta deg selv på alvor.

VANNMANNEN

I mange år har det jobbet intenst i underbevisstheten din, og intensiteten har økt de siste månedene. Du kan føle det som om du vet at det kommer en endring, men ikke hva eller når. Fullmånen har helse og underbevissthet på dagorden for deg, og etter 16. januar kan du føle deg mye lettere. Generelt blir det da enklere å kommunisere, og du kan få store og gode idéer i ukene fremover. Utover året vil trykket lette, og du kan komme til å fremstå på en ny måte med en annen struktur enn tidligere.

Et godt råd er å holde bakkekontakten. Bestill gjerne en time kroppsterapi.

FISKENE

Fullmånen har et godt aspekt til Fiskenes hersker Neptun, og med all jordenergien fra Steinbukken kan du komme til å oppleve fullmånen som ganske ok. Du trenger en form å bevege deg i for at ikke alt skal flyte ut, og den formen får du nå, dersom du velger å ta den. Å være oppofrende er en fin egenskap, men pass på så du ikke selv blir utvisket. De siste årene har vært sårbare. Nå kan du finne motet til å kommunisere behovene dine, spesielt etter 16. januar.

Et godt råd er å kaste deg ut i fornøyelser, du kan finne en ny plass i det sosiale livet nå.

 

God fullmåne!

 

 

Følg oss gjerne på facebook-siden vår!

Photo by Constantin Popp on Unsplash