FULLMÅNE I LØVEN – TID FOR KREATIVE LØSNINGER

SØNDAG 9. FEBRUAR kl 08.32 er det fullmåne i Løvens tegn.

MÅNEN står 20 grader i det ildfulle og sterke Løvens tegn, mens Solen står rett overfor på 20 grader i det frihetselskende Vannmannens tegn. Under denne fullmånen møter vi Løvens mot, styrke og selvsentrerte kraft, og Vannmannens selvstendige, frihetselskende og uavhengige energi. Det kan gi en flammende kraft hvor lidenskap står i høysetet.

DETTE ER EN FULLMÅNE SKAPT FOR FEST OG MORO! Det er duket for både romantikk, glede, lojalitet og raushet, men også sylskarp kritikk og en arrogant nedlatenhet, dersom ting ikke går helt etter planen. Vi trenger å slå ut håret etter en lang periode med de utfordringer, krav og forventninger stelliumet i Steinbukken har skapt. Dette blir som et kjærkomment friskt pust i bakken. Utfallet av denne helgens moro, avhenger av hvordan du har det med deg selv, og de rundt deg. Ta fram danseløven i deg, og by opp til dans!

URANUS hjelper til med å bryte opp gamle, fastlåste rutiner, og er gjerne med på og skape noe nytt der hvor ting har gått ut på dato. Har du lyst, kan du alliere deg med andre, og skape nye veier som er mer spennende og interessante.

MARS OG PLUTO danner også aspekter til fullmånen. Mars i Skytten oser av vilje og selvtillit. Den vet hva den vil, og hvordan den målrettet skal komme seg dit. Det betyr at du kan kjenne at det blir viktig hva DU vil, og at ting blir gjort på DIN måte. Mars danner et positivt aspekt til fullmånen, så en sunn selvtillit kan gi godt resultat. Men du skal passe deg så viljen ikke blir egosentrisk og oppblåst. Det er ofte en hårfin balanse mellom et sunt og usunt ego. Det skal ikke mye til før noen føler seg tråkket på tærne, og velger å ta igjen. Slikt kan det fort bli krig og ufred av. Pluto som også står for transformasjon og vilje, danner et utfordrende aspekt til fullmånen, og den vet også hva den vil. Pluto er underverdens Gud, og vil sette snubletråder for deg, dersom viljen din blir mer EGOstyrt enn hjertestyrt. Dette er en fullmåne hvor hjertet, glede, lek og moro skal være i sentrum, og fellesskapet med andre er viktig. Dersom Mars og Løvens energi blir for selvsentrert, kan Pluto rive ned egostrukturen. Ekte kjærlighet kan ikke vokse i ukultur, og Løvens raushet og styrke kommer ikke til sin rett hvis egoet får styre fritt. Vannmannens frihet og selvstendighet gjør opprør mot det som ikke gagner fellesskapet.

 

Vi har sett på hvordan fullmånen påvirker det enkelte stjernetegnet. For å få vite hvordan den treffer oss individuelt, må det settes opp et fødselshoroskop. Ta kontakt dersom du ønsker en personlig tolkning.

VÆREN
For den energiske Væren har det vært mye jobb og lite fritid den siste tiden. Det er på tide å løfte blikket opp fra hverdagens plikter, og se at også du trenger å omgi deg med latter og glade mennesker. Denne fullmånen oppfordrer deg til å hente fram dine sosiale ferdigheter, tørke støv av finstasen, og komme deg ut og ha det gøy. Det vil gi deg en kickstart og fornyet energi i hverdagen. Se opp for en indre slitenhet, som kan komme i kjølevannet av all jobbingen. Den kan få deg til å søke ensomheten, når du egentlig trenger å tilføres nye impulser utenfra. Venus sitt møte med Chiron dagen etter fullmånen, kan enten heale behovet gjennom adspredelse, eller forsterke følelsen av ikke å komme løs fra hverdagens trivialiteter. Husk at det er du som er sjefen, og ergo avgjør utfallet.

Et godt råd er å hente fram spontaniteten og lekenheten i deg.

TYREN
Den rolige og sindige Tyrenergien din har blitt utfordret i lang tid nå. Ofte har plutselige og uventede hendelser rykket deg ut av komfortsonen. Livet er i endring, og du trenger stadig å redefinere hva som er god balanse for deg. Denne fullmånen utfordrer styrken i deg, og får deg til å kjenne på hva egenautoritet og selvrespekt betyr. Det betyr også å kjenne på fundamentet ditt, at du tåler og stå i endringer, og de følelsene som kommer da. For som Tyr liker du at ting er stabile og forutsigbare. Disse dagene kan meditasjon hjelpe deg å kjenne på hva som er din sannhet, og hvilke mål du skal jobbe mot. Sosialt kan du være litt av og på akkurat nå, og da er det greit å kunne trekke deg tilbake når du føler for det, eller tilbringe tid med andre når det kjennes riktig. Lær åstole på deg selv!

Et godt råd er å forstå at tilbaketrekking og å stenge av følelser, er to forskjellige ting.

TVILLINGENE
Denne fullmånen aktiverer nysgjerrigheten din, og du kan føle et sterkt behov for å bli kjent med nye mennesker som har samme idealer og interesser som deg. Du er sosial, aktiv og utadvendt, og kommunikasjonen med andre flyter lett. Temaer som filosofi og åndelig utvikling passer godt. Din kontakt med andre kan også være av økonomisk art. Kanskje noen trenger et råd eller to. Du er ekstra sensitiv under denne fullmånen, og gjennom meditasjon og indre reiser kan du oppleve å komme i kontakt med høyere lag av det spirituelle, noe som er med på og utvikle ditt åndelige ståsted.  Du har et rikt indre liv under denne fullmånen, og en iboende kunnskapstørst kan få deg til å se nærmere på studier du har tenkt på. Planlegging av feriereiser til nye og ukjente steder, kan også stå på dagsorden.

Et godt råd er å være åpen for det som kommer.

KREPSEN
Den sårbare og noe forsiktige Krepsen kan bli trigget av denne fullmånen. Det er lett å krype inn i Krepseskallet når energien blir for utadrettet. Det kan likevel være lurt å ta en nærmere titt på omgivelsene, og se om det er noe rundt deg som fanger din interesse. Relasjoner er et viktig tema under denne fullmånen, og du kjenner at du trenger nære, trygge og stabile forhold. Du er lei av venner og bekjente som er uforutsigbare, og gir miksede signaler. Selvtillitsaksen blir utfordret, og fokuset rettes mot hvilke verdier som betyr noe for deg, og hva som gir livet ditt mening. Går du rundt med en drøm i magen, kan du bryte noen grenser, og se hvor mye av dette som lar seg realisere. Dette gjelder også i jobbsammenheng.

Et godt råd er å legge merke til hvordan du snakker til deg selv.

LØVEN
Det har vært mange utfordringer for Løven de siste månedene. Spesielt kan helse ha vært et tema, enten egen eller hos noen som står deg nær. Denne fullmånen faller i ditt eget tegn, og kommer feiende over deg som et friskt pust. Det trenger du! Du kan oppleve positiv interesse fra andre og få gode tilbakemeldinger, noe som booster selvtilliten din. Har du noe på gang på jobben kan du få en overraskende og spennende tilbakemelding. Denne fullmånen gir deg følelsen av å leve. Du inspirerer andre, så ta gjerne initiativ til noe kreativt og morsomt. Er det romantikk i luften, ikke hold følelsene tilbake. Den dype og gode samtalen gjør ekstra godt nå. Dette gjelder også om du trenger å ta opp noe som har ligget og ulmet en stund. Det er hvordan du formidler, som avgjør utfallet.

Et godt råd er å smi mens jernet er varmt.

JOMFRUEN
Mange Jomfruer har vært gjennom dype, indre prosesser de siste månedene. Det har krevd mye av deg, men det har også gitt deg nye innsikter. Du kan fortsatt føle deg litt skjør, og denne fullmånen kan aktivere akkurat det. Løveenergien er sterk og selvsentrert, noe du som Jomfru kan oppleve som påtrengende. Du er vant til å strekke deg langt for å være til nytte, og med det dekke andres behov. Under denne fullmånen kan du kjenne på et savn etter selv å få være sentrum for noens oppmerksomhet. Hva med å ta tak i en gammel og inngrodd frykt for ikke å være bra nok, og ikke minst troen på at du må være perfekt for å fortjene og ha det bra? Å kaste nytt lys over uforløste følelser, kan gi deg en ny åndelig oppvåkning. Husk at indre holdninger bestemmer ytre realiteter.

Et godt råd er å ikke undertrykke følelsene som måtte komme.

VEKTEN
Lek, moro og sosial kontakt med andre dominerer under denne fullmånen. Slå ut håret, og kjenn at du trenger å le og riste krav og hverdagsplikter av skuldrene dine. Du kan oppleve at kreativiteten får en oppblomstring. Hjemmet er viktig for deg nå, og en bukett vakre blomster i gave fra deg selv til deg selv, kan være nok til å få fram godfølelsen. Det har vært mye alvor en stund, så å gjøre noe helt annet, er et sårt tiltrengt behov akkurat nå. Du trenger balanse og åkjenne at du trives med livet ditt. Balanse oppnår du ved å kjenne at du står støtt i deg selv, takler ansvar, og samtidig ivaretar egne behov. Har du noe usnakket med noen, er det lurt å ta tak i dette nå. Velger du å holde tilbake blir det bare liggende og gnage i underbevisstheten, noe som før eller siden vil slå ut destruktivt.

Et godt råd er å huske at å snakke ut er et tegn på styrke, ikke svakhet.

SKORPIONEN

Denne fullmånen kan appellere til to sider hos deg. Den ene er styrken, hvor du engasjerer deg i andre, og bruker deg selv som en ressurs for omgivelsene. Som Skorpion har du et eget talent til å fange opp det som foregår under overflaten, og evnen til å se hva andre trenger er stor. Under denne fullmånen er hjemmet viktig for deg, og du kan invitere til hyggelig samvær. Engasjerte samtaler hvor alle sider av en sak blir belyst, kan bli både spennende og inspirerende. Men det er en annen side som også kan komme frem, en ikke helt ukjent stahet hos deg. Dersom den blir trigget, kjenner du på at ingen skal få bestemme over deg, uten at din mening blir hørt. Tenk nytt! For når du skal kommunisere noe, er det viktig at du gjør deg forstått. I verste fall kan du bli bitende sarkastisk, og dytte andre vekk. Vær oppmerksom på at ikke følelsene løper av med deg på jobben. Trossystemet ditt har lenge vært under lupen, og du kan under denne fullmånen bli testet på hvor integrert din nyvunne sannhet er.

Et godt råd er å huske at de du snakker med i dag, også skal være der i morgen.

SKYTTEN
Denne fullmånen treffer ditt behov for å utvide horisonten, og du kan oppleve en pulserende energi som gir deg både inspirasjon og en god dose optimisme. Er du glad i å reise, kan du legge planer nå. Studieturer eller reiser til eksotiske strøk, kan appellere. Du har også behov for kontakt med mennesker du har felles interesser med, det være seg livssyn, filosofi og selvutvikling. En del Skytter står i omfattende endringsprosesser. Ved å fokusere, ta ansvar og holde stø kurs framover, kan du oppleve å ha hellet med deg i noen av verdivalgene du tar. På hjemmefronten kan du oppleve at kommunikasjonen er mer utfordrende enn vanlig. Vær tålmodig, og lytt til hva den andre parten har og si. Klare grenser, medfølelse og en god porsjon forståelse, hjelper. Det kan hende noen daglige rutiner trenger å endres på.

Et godt råd er å holde humøret oppe.

STEINBUKKEN
Under denne fullmånen kan du få glimt av innsikt, som gir en dypere forståelse av meningen med livet. Indre holdninger, følelser og behov, er med på å forme de ytre realitetene. Det vil si at dine underbevisste holdninger påvirker hva du trekkes til, og ergo erfarer. Et tema som kan dukke opp, er hvordan du skal bruke deg selv og ressursene dine enda bedre. Det kommer mer inn i en åpen enn en lukket hånd. Intuisjonen din styrkes nå, og kommunikasjonen med andre skjer på et dypere plan. Du får bedre innsikt i hva som skjer under overflaten både hos deg selv og andre. I kjærligheten kan det skje spennende ting, og det kan lønne seg å åpne opp hjertet og slippe følelsene til. Selvrespekten og troen på deg selv har bedret seg den siste tiden, så det er ikke lenger like skummelt å vise hvem du er.

Et godt råd er å kjenne på at du er tryggere på deg selv nå enn før.

VANNMANNEN
Denne fullmånen treffer i området for relasjoner, og fokuset rettes mot hvordan du kan relatere, og ergo ha det bra sammen med andre. En viss utrygghet i fundamentet ditt, kan gjøre at du ikke verdsetter deg selv høyt nok. Det kan være vanskelig og gi uttrykk for egne behov, og du trenger å være mer raus mot deg selv. Bruk Løveenergien til å kjenne hvordan du trenger å rydde vekk det som ikke er bra, riste av deg fastlåsthet, og kjenne at de små valgene du tar i livet skaper den endringen du trenger. Egenkjærlighet er et tema, og det kan ligge uforløste følelser skjult i deg som trenger å få slippe til. Du trenger å kjenne hvor dine grenser går, det samme gjelder komfortsonen din. En indre frigjøring er viktig, og likeledes å forstå at det er du som bestemmer hva som er bra nok og hva som ikke er det.

Et godt råd er å la andre få vise at de setter pris på deg.

FISKENE
Denne fullmånen aktiverer to ulike sider hos deg. Den ene er full av omsorg og medfølelse, og hjelper til der hvor det trengs. Du søker kontakt med mennesker som innbyr til de gode samtalene, og du kjenner du trenger en blanding av mental stimuli og en dypere åndelig kontakt. Du er åpen for nye ideer, og er engasjert og målrettet der hvor du ser det er nødvendig. Er du en del av en gruppe, tar du din del av ansvaret for det sosiale fellesskapet. Du har en sterk intuisjon og en nesten gjennomtrengende intuitiv innsikt, som kan gi verdifull støtte til deg selv og andre. Den andre siden kan handle om at du er sliten, og bare har lyst til å trekke deg tilbake. Yoga og meditasjon kan hjelpe deg, og sørge for kontakt med din åndelige og spirituelle kraft. Du kan også bruke tid på å lese eller bare drømme deg bort. Dette hjelper deg til restitusjon, og få tilbake energi og overskudd.

Et godt råd er å respektere egne behov.

Photo by Fidel Fernando on Unsplash