NYMÅNE I KREPSEN mandag 20. juli kl 19.33

DET HAR VÆRT NOEN HEFTIGE ENERGIER på stjernehimmelen de siste dagene, så har du kjent deg ekstra følsom med mye indre stress, kan Chiron og Mars sitt kvadratur til Merkur vært det du har merket.
Siden Værens utålmodighet og Krepsens følsomhet er involvert, kan veien fra tanke til handling ha vært kortere enn vi er vant med. Dette er på mange måter en kulminasjon av en to år lang prosess. Det har vært mange runder med ulike avslutninger, så også nå. Men nå handler det om å skape et vendepunkt. Nå er det på tide å gi slipp på det som ikke skal være med videre, brette opp ermene og ta tak i det nye som ligger der. Det handler om å skape fra hjertet, ta oss selv på alvor, og se at det som betyr noe for oss også er det vi lettest tar ansvar for. Det er opp til oss selv å gjøre det som trengs for å få orden på hverdagen, og med det skape et sunnere klima for livet vårt. Hva det er avhenger av hvor du står i din prosess. Det kan være alt fra konkrete handlinger, til ny innsikt og bevisstgjøring på hva du ønsker å ha av innhold i livet framover.
DENNE NYMÅNEN står i eksakt opposisjon til den karmiske læremesteren Saturn. Saturn er knyttet til rammer, struktur og ansvar. Krepsen til hva vi trenger for å nære oss selv og andre. Pluto og Jupiter er også med i bildet. Pluto vil gi deg en test på hvor stødig du føler deg, uansett hva situasjonen din er.
* Har du kontroll, eller blir du kontrollert (av omstendighetene)?
*Er det noe du trenger å granske nøyere?
*Lar du ting forbli i det skjulte fordi du frykter en konsekvens du ikke kjenner?
Her kan det være lurt å tenke som i folkeeventyrene – lokk trollet frem i solen, for da sprekker det. Det som blir liggende i mørket, kan bli våre personlige «troll», og dermed skape en frykt vi ikke trenger å bære. Våg å belyse det ubehagelige, gevinsten kan være like stor som det å få prinsessen og halve kongeriket.
Fordi Jupiter (også kalt den store Lykkeplaneten) er med i miksen, så kan resultatet bli usedvanlig godt om du våger. Månen representerer følelsene, og både ny- og fullmåner får frem sterke følelser. Vi kan ikke føle feil, men følelsene kan komme fra et trossystem som trenger en real oppgradering. Dette vil og være et tema under nymånen, fordi nettopp Jupiter styrer trossystemet.
Denne nymånen appellerer til omsorg, og til å ta vare på både oss selv og dem vi har rundt oss som betyr ekstra mye.
Og vi har gode dager foran oss. Solens inngang i Løven onsdag, gir en ny og forfriskende energi mange kjenner at vi så sårt trenger. Mars nærmer seg et godt aspekt til Venus, noe som gjør det lettere å komme seg ut av sofaen og være mer i aktivitet. Likeledes får Uranus og Merkur bedre kontakt, så bli ikke overrasket om du får noe nye ideer og innspill som gir nytt liv til måten du kommuniserer på.
Det kan vel ikke sies enklere enn at har du noen du bryr deg om, så la de få vite det!
Photo by pixabay.com