NYMÅNE I VÆREN – UTÅLMODIG OG HANDLEKRAFTIG

Mandag 12. april kl 04.32, er det nymåne på 22’25 i Væren.

OPPTAKTEN TIL DENNE NYMÅNEN startet ved vårjevndøgn 20. mars. Vårjevndøgn inntreffer når Solen går inn i Væren, og starter en ny årlig runde gjennom alle stjernetegnene. I ukene forut, mens Solen var i Fiskene, var energien av det drømmende slaget. Fiskene er fantasirike, velmenende, godhjertede og selvoppofrende – men kan bli værende i en (dag)drømmeliknende tilstand fremfor å handle. Med Væren kommer en annen energi, utålmodighet, handlekraft, impulsivitet og mot. Satt på spissen kan Fiskene betraktes som altruister mens Værene er egoister. Mens Fiskene trenger å lære og ta hensyn til seg selv, trenger Væren å lære og ta hensyn til andre. De to tegnene er tilsynelatende motsetninger, men vi trenger begge. Uten Fiskenes visjoner er det lite å handle på for Væren, og uten Værens handlekraft får ikke Fiskene konkrete resultater. Nymånen i natt er den første nymånen i det astrologiske året, og en ny start for alle. Det spiller ingen rolle hvilket tegn man er født i.

DET ER NYMÅNE NÅR Solen og Månen står på samme grad i samme tegn, og denne gangen er  også Merkur, Venus og Chiron i samme tegn som nymånen – her er det Vær-energi i bøtter og spann! Væren er et ildtegn som krever handling. Dette er et nydelig utgangspunkt for å komme i gang med det du vil akkurat nå. Har du nølt den siste tiden, så kan det være godt å vite at trangen til å sette i gang kan overstyre enhver reservasjon. Væren er det modigste av alle tegnene, og trenger å handle for og føle seg vel. Værens nymåne får deg opp av sofaen, og til å ta fatt på en grundig vårrengjøring. Med gode aspekter fra Månen til Jupiter i Vannmannen og Mars i Tvillingene, forsterkes energien ytterligere. Noe av det beste du kan gjøre nå, er å sette i gang en revurdering av eget trossystem. Det handler ikke (nødvendigvis) om religiøs tro, men hele filteret du bruker når du skal vurdere alt som skjer. Filteret skapes bl a av oppdragelse, erfaringer og egen filosofi. Hver gang du f eks snakker med noen, leser en bok eller opplever noe, tolker du samtalen, boken eller opplevelsen ut fra hva som er sant for deg. Er du preget av et dårlig selvbilde, skam eller skyld, er det sannsynlig at du ikke tror på andre når du får et kompliment. «De sier det sikkert bare for å være hyggelige», kan fort dukke opp i tankene. Da forsterkes de vonde følelsene av utilstrekkelighet. Har du derimot en sunn trygghet i deg selv, vil et kompliment løfte deg. Er du trygg blir du tydelig, og da er det mye enklere for andre å forholde seg til deg. Her mener vi ikke trygg som i selvsikker, hvor du har behov for å overbevise andre om noe. Vi mener en trygghet i deg selv, hvor du rommer andre og andres meninger uten å (for)dømme. Først når vi gjør det, kan vi også komme videre som menneskehet. Jupiter i Vannmannen resten av året, gir oss alle denne prosessen.

ET ANNET ASPEKT under nymånen, er Pluto som står og utfordrer – både Solen, Månen og Venus. Kollektivt lever vi under restriksjoner for tiden, og kan oppleve en sterkere utålmodighet etter å bli fri under nymånen. På det personlige plan kan vi bli frustrerte over våre nærmeste, vi får ikke fylt behovet for nærhet og kjærlighet. Kanskje har du inngått for mange kompromisser over for lang tid. Vi trenger alle å næres, og å være nær. I stedet for å fortsette å søke samme retning som har ført til frustrasjon, er det kanskje på tide å tenke nytt? Inntil vi kan leve mer som vi gjorde før pandemien, handler det om å finne næring innefor rammene du lever under. Eller se om du kan skape andre rammebetingelser. Dersom du er avhengig av bekreftelse fra andre for å føle at du har en verdi, kan en gjennomgang av alle dine gode sider være nok til å endre følelsen. Det kanskje viktigste denne nymånen vil ha oss til å tenke gjennom, er sannheten om hvem vi er.

 

GOD NYMÅNE!

 

 

 

Photo by Mark Tegethoff on Unsplash