NYMÅNE I VEKTEN – TID FOR KLOKE REFLEKSJONER

ONSDAG 6. OKTOBER kl 13.06, er det nymåne på 13 grader i Vekten. Det er nymåne når Månen og Solen står på samme grad i samme tegn, denne gangen har de selskap av Mars. Hva betyr det?

VEKTEN ER TEGNET FOR DIPLOMATI, RETTFERDIGHET og harmoni, og ser alltid en sak fra alle sider. Dette gjør de som er født i tegnet til dyktige debattanter og fredsmeklere. Men fordi Vekter mest av alt søker balanse, kan det medføre en tendens til å bli medavhengig i relasjoner. Denne nymånen kan hjelpe oss til å gå ut av situasjoner, mønstre og relasjoner som ikke lenger gagner oss. Det sørger Mars for, som skaper handlekraft nå. Mars er hersker av Væren, som står for det stikk motsatte av Vekten, og preger denne nymånen i høyeste grad. Mars er utålmodig og fremadrettet. Væren vil ha konkrete resultater, og feier ingenting under teppet slik Vekten kan gjøre. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen! Både Vekten og Væren er ledertegn, og begge elsker en god debatt. For de av dere som husker det politiske bildet på 80-tallet, så vit at Gro Harlem Brundtland er Vær, mens Kåre Willoch er Vekt. De hadde mange udødelige debatter, og Willoch (Vekten) var en mester i å hisse opp Brundtland (Væren) i ordskiftet. Da har du et bilde av hvordan denne nymånen kan utspille seg, dersom du snakker før du tenker. Mange av planetene befinner seg nå i lufttegn, og det mentale står sterkt for tiden. Men det er ikke om å gjøre å si flest ord, derimot kloke ord. Modenhet kommer når vi har gått på trynet noen ganger, og ser lenger  enn til vår egen navle. Vi får heldigvis drahjelp fra Saturn i Vannmannen, som er i et godt aspekt til nymånen. Her ligger alle muligheter til å mestre situasjonen. Om du har holdninger eller meninger som bør sees nærmere på, er tiden fra nymånen og til torsdag kveld ekstra gunstig.

VI ER INNE I EN MERKUR RETROGRADFASE, som du kan lese mer om på facebooksiden vår eller her på hjemmesiden. Det betyr kort fortalt, en indre prosess rundt alt som har med kommunikasjon å gjøre. Når du vil lette hjertet, så tenk deg om flere ganger. Nymånen kan gi en ny start på hvordan du forholder deg til andre, dersom du ønsker det. Kanskje det er best å vente til Merkur er tilbake til «normalen» 18. oktober, før noe sies. Bruk dagene godt. Nymånen – og Mars – står nemlig i opposisjon til Chiron i Væren.  Handler du overilt nå, kan det skape vonde sår. Dette gjelder spesielt i relasjoner. Energien kan skape en ubalanse, hvor et forhold kan bli besettende. Akkurat som man ikke tror man kan klare seg uten h a m, h e n n e eller h e n. Det er en fare for å legge alt over på en annen, for så å gå i offer når den andre ikke strekker til, eller kanskje ikke en gang er klar over hva vi ønsker. I stedet for å projisere en forventning om handlekraft på en annen, så gå i deg selv og finn ut hva som skal til i deg for å skape resultatet du ønsker. Uuttalte forventninger, kan bli en ekstra utfordring under denne nymånen. Vi fraråder gjettelek, og tilråder avklaringer og tydelighet, etter tilstrekkelig tankevirksomhet. Tålmodighet kommer også godt med til 18. oktober.

DET LIGGER OGSÅ ET ØNSKE OM FRIHET og slumrer. Dette er kanskje ikke i bevisstheten ennå, men kan komme sterkere om noen dager eller uker. Det handler om hvilken verdi vi har som individ, og om hvordan vi setter pris på oss selv. Det er mye enklere å skape gode relasjoner, når vi har gjort jobben med å bli bevisst hvem vi egentlig er. Ikke hvem andre mener vi burde være. Når vi tar ansvar for oss selv og vårt velbefinnende, så slutter vi å skylde på menneskene rundt oss for hvordan vi føler. Tenk om alle kunne gå i seg selv? Verden ville antageligvis sett en smule annerledes ut. Modenhet handler om dette ansvaret, og har egentlig ikke noe med alder å gjøre.

NORDNODEN ER EN LITEN STUND TIL I TVILLINGENE, det betyr at Sørnoden er i Skytten. Nodeaksen har beveget seg gjennom disse tegnene i snart halvannet år, og s a n n h e t har blitt et viktig tema i hele verden, se for eksempel på siste presidentvalget i USA. Er det en ting vi virkelig skal bort fra nå, så er det selvrettferdighet. En person som til stadighet er ute etter å overbevise andre, oppleves usikker. Hvem er det vedkommende egentlig prøver å overbevise? Seg selv? Vi er inne i en tid hvor vi skal lære oss til å l y t t e, og snakke konstruktivt med hverandre. Vi har alle vår egen sannhet, basert på vårt personlige trossystem (blant annet etikk, moral og erfaringer). Å få andres perspektiv på en situasjon, er ofte lurt. Denne nymånen har et godt aspekt mellom Merkur (kommunikasjon) og Jupiter (trossystemet), noe som kan gi en ny start på dette området. Kanskje intensjonen din for denne nymånen kan være å bli en bedre lytter, før du tar en avgjørelse?

GOD NYMÅNE!

 

HØSTFERIETILBUD PÅ ASTROLOGIKURS

Har du lyst til å lære astrologi på en enkel måte, med ditt eget fødselshoroskop som utgangspunkt? Fra nå og frem til høstferien er ferdig i hele landet – 18. oktober – gir vi 10 % rabatt på «Grunnkurs i astrologi». Kurset er nettbasert og med personlig veiledning ved behov, inkludert i prisen. Du jobber i ditt eget tempo, og får tilsendt fødselskartet sammen med den første modulen. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Ønsker du mer informasjon, eller å melde deg på, så send oss en epost til

post@stjerneklart.com

Velkommen!

 

 

 

Photo by Jordan Steranka on Unsplash