NYMÅNE TORSDAG KVELD – FORVENT DET UVENTEDE

Torsdag 4. november kl 22.14, er det nymåne på 12 grader i Skorpionen.

 

NYMÅNER ER SOM KJENT tid for det nye, og det spesielle med akkurat denne er at den gir  en indikasjon på det neste halvannet året. I januar går vi inn i et kollektivt psykologisk og mentalt skifte, når sydnoden skifter tegn til Skorpionen og nordnoden til Tyren. Denne aksen handler forenklet sagt om regenerering, alt som ikke lenger er liv laga faller bort (Skorpionen) og vi får et nytt og fruktbart liv (Tyren). Det skjer ikke helt uten motstand, begge disse stjernetegnene har en tendens til å holde fast på det bestående.

 

SKORPIONEN LIKER SEG I DYPET, og har en viktig funksjon i både indre og ytre komposteringsprosesser. På den nordlige halvkule går Solen inn i tegnet samtidig med at høsten kommer. Alt som spirte og ble til nytt liv mens Solen var i Tyren i våres, faller nå sammen og visner. Sevjen i trærne trekkes tilbake til røttene, og tilsynelatende ser det ut som trærne dør. Så vet vi heldigvis at alt våkner til liv igjen, neste vår. På samme måte kan vi forholde oss til vår egen energi, på et psykologisk plan. Vi er inne i tiden for det indre liv, hvor vi har muligheten til å gå i dypet av oss selv. Nymåner i Skorpionens tegn, handler blant annet om å bli kjent med alle aspektene av sjelen. Går du med følelser som du ikke tidligere har erkjent, har du nå en gylden mulighet til å uttrykke dem på en god måte. Ofte handler det om dypere følelser, som sinne, skam, hevn eller anger. Husk at følelsene ikke lyver, men de kan basere seg på feil fakta. Ta et dypdykk, og se om situasjonen følelsene springer ut fra, kan vurderes i et nytt lys. Står du i en situasjon hvor du føler deg maktesløs, så spør deg selv hvem eller hva som holder deg fast der. Har du vurdert å tillate deg selv og gi slipp? Gå videre? Ingen kan ha makt over oss, om vi ikke går med på det. Har du behov for å snakke med en profesjonell, så er denne nymånen et ypperlig tidspunkt for å starte prosessen om du ikke allerede er i gang. På den lysere siden kan det nå også komme uventede kjærlighetsfølelser, kanskje av det dypere slaget. Om du lengter etter noen, er det en fin tid å ta kontakt de nærmeste dagene.

 

NYMÅNEN STÅR I EKSAKT OPPOSISJON TIL URANUS, og det gjør at vi kan forvente det uventede. Uranus snur gjerne ting på hodet, og noe kan dukke opp som lyn fra klar himmel. Dette kan tilsynelatende skape kaos, men meningen er at vi skal finne nye måter å håndtere noe (og oss selv) på – og dermed bli fri. Skorpion/Tyr-aksen handler mye om verdier. Hva er verdifullt? Har det verdi å bli stående fastlåst i noe, i så fall hvorfor? Er det ytre i pakt med dine indre verdier? Hva og hvem trenger en revurdering? Ubevisste emosjonelle mønstre, kan nå se dagens lys. I fødselshoroskopet representerer Månen hvordan våre emosjonelle behov ble møtt da vi var barn. Ofte former dette hvordan vi instinktivt reagerer som voksne, eller hvordan vi viser omsorg (eller ikke) for andre. Om vi ikke har et bevisst forhold til disse mønstrene, kan vi repetere eventuelle ubalanser. Jobber vi aktivt med å modnes, endres også adferdsmønsteret. Vi blir voksne, og tar selv ansvaret for hvordan vi velger å leve. Vi slutter å skylde på andre for hvordan vi føler oss. Uranus setter nå fokus på om du lever som et uavhengig individ, eller om du er medavhengig. Mestrer du livet (tar din del av ansvaret) eller lever du i offer (skylder på andre)? Ved å akseptere at gamle mønstre sannsynligvis er utgått på dato, for deretter å gjøre de nødvendige forandringene i deg selv, blir du fri. Den eneste i verden vi kan forandre er oss selv.

 

NOEN DAGER ETTER NYMÅNEN, den 10. november, kan du få en pekepinn på hvilke forandringer som er i gang. Da har vi en spesiell astrologisk begivenhet, hvor Månen står sammen med Saturn i Vannmannen, og Merkur sammen med Mars i Skorpionen.  Det spesielle er at alle står på 7 grader i de respektive tegnene – i et utfordrende aspekt til hverandre. I tillegg danner de henholdsvis et kvadratur (Månen og Saturn) og en opposisjon (Merkur og Mars) til Uranus i Tyren. Denne begivenheten er en av de viktigste i løpet av 2021. Her gjelder det å ha tungen rett i munnen! Jo mer du dypdykker i ditt indre før denne begivenheten, jo bedre. Denne dagen er det lurt å være ekstra oppmerksom når du beveger deg ute, spesielt i trafikken. Det kan komme uventede nyheter, både nasjonalt og internasjonalt. Noe eller noen kan bli avslørt, vi kan få informasjon på bordet som får oss til å reagere. Klimatoppmøtet i Glasgow varer fortsatt i to dager til, det avsluttes fredag 12. november. Kommer de med noe konkret denne gangen? Kan begivenheter den 10. november påvirke utfallet? Det gjenstår å se.

 

DENNE NYMÅNEN ER EN FORSMAK på fullmånen 19. november, som også er en eklipse. Den kommer vi tilbake til når det nærmer seg. Dersom du lurer på hva Skorpion/Tyr-aksen aktiverer i ditt eget fødselshoroskop, eller om du f eks har planeter rundt 7 grader og hvordan de påvirkes av denne nymånen og energien 10. november, så ta gjerne kontakt med oss på post@stjerneklart.com

 

 

 

GOD NYMÅNE!

 

 

 

 

Foto: Jeremy Bishop/Unsplash