NYMÅNE OG TOTAL SOLFORMØRKELSE I SKYTTEN – FÅR VI OMSIDER SANNHETEN?

Lørdag 4. desember kl 08.43, er det nymåne på 12 grader i Skytten. I tillegg er det en svært kraftig eklipse, og energien fra denne nymånen kan vare i bortimot 2 år! Dette er den siste eklipsen på aksen Skytte/Tvilling i denne omgang. Siden begynnelsen av mai 2020, har kommunikasjon, sannhet og «falske nyheter» vært temaer vi har blitt godt kjent med.

 

SKYTTEN KAN BLI ganske enerådig og bedrevitende i sin søken etter Sannheten med stor S, mens Tvillingene gjerne snakker med alle rundt, før de gjør seg opp en mening. Med sydnoden i Skytten, har hele verden stilt spørsmålstegn ved om det vi får av informasjon egentlig er hele sannheten. De siste månedene har det vært flere innrømmelser av handling i gråsoner, eller «misforståelser» av fakta. Vi trenger ikke å gå lenger enn til demokratiets høyborg Stortinget, som ligger mer eller mindre i ruiner når det kommer til troverdighet. Trodde vi ikke alle at vi kunne stole på våre folkevalgte, at de snakket sant, og ikke beriket seg på mine og dine skattepenger? Og er det ikke flere politikere som har trodd på administrasjonen på Stortinget når det kommer til skatteregler? Hvorfor har det ikke vært tettere dialog mellom Skatteetaten og Stortingets administrasjon? Er det noe som holdes skjult for oss? Nymånen danner sammen med Merkur et utfordrende aspekt til illusjonenes og forførerens mester – Neptun. Faller slørene nå? Samtidig med to pågående rettssaker med stortingsrepresentanter fra to ulike partier, kommer den ene historien om misforståtte skatteregler og pendlerfradrag etter den andre. Reiseregninger og fokus på dem er også høyst aktuelt i forbindelse med denne nymånen. Skytten er tegnet for bl a reising og andre kulturer. Vi kan vel fastslå at det er en annen kultur på Stortinget, enn på noen annen arbeidsplass.

 

SAMTIDIG KAN VI ANE KONTURENE AV RÅ MAKTKAMP i minst ett av regjeringspartiene. Vi nærmer oss et mentalt og psykologisk skifte, i januar neste år. Det blir vanskelig å holde noe skjult, men de som ønsker å skjule vil kjempe med nebb og klør. Alt som har fremkommet av (i beste fall) dårlig dømmekraft blant våre folkevalgte til nå, vil bli ettergått i dybden. Riksrevisjonen har startet sin gransking av Stortingets administrasjon, av representantenes mye omtalte gullpensjoner, doble feriepenger osv. De har lovet å presentere resultatet til  sommeren. 30. juli neste år, står nordnoden i Tyren sammen med Uranus. Huk av datoen/perioden, der kan det komme mer eller mindre jordskjelv av avsløringer i tiden rundt. Ikke bare avsløringer angående våre folkevalgte, men generelt hos folk med maktposisjoner. Det handler om verdier, alles verdier. Dine, mine og fellesskapets. Maktposisjoner kan også være i nære relasjoner, nabofellesskapet eller på arbeidsplassen. Vi kan få en forsmak 11. desember, når Venus står sammen med Pluto i Steinbukken. Disse to planetene er helt sentrale i skiftet vi kollektivt står overfor. På neste fullmåne begynner Venus å gå retrograd, og får flere møter med Pluto de kommende månedene.

 

VI HAR KOMMET TIL ET PUNKT KOLLEKTIVT, hvor vi virkelig må se hva som har verdi. Da pandemien startet, så fikk vi en mulighet. Når restriksjonene forsvant, var vi tilbake omtrent der vi slapp, med forurensning av Moder Jord osv. Vi lærte ikke. Nå har vi igjen fått kjenne på usikkerheten, med det nye viruset. Saturn skal fortsatt være lenge i Vannmannen, og på lille julaften er det eksakt kvadratur til Uranus i Tyren. Det kan bli sterkere restriksjoner fremover, og vi er utålmodige etter tydelig ledelse. Vi er ikke helt klare kollektivt, til å ta et ansvar som innebærer at vi setter andre før oss selv, vi vil høre det fra noen som sitter med mest mulig informasjon. Skal vi tro på stjernehimmelen, så er vi nok heller ikke ferdige med pandemien før tidligst neste sommer.

 

SELV OM DET NÅ FOREGÅR en god del i den ytre verden, kan også denne eklipsen bety mye for hver enkelt av oss, i egne liv. For å se hva som aktiveres i deg, så ta en titt på fødselshoroskopet. Har du Sol eller Måne mindre enn 5 grader fra nymånen, står du sannsynligvis overfor et vendepunkt i livet. En solformørkelse får stor betydning for det huset den besøker i fødselshoroskopet, og vi kan få noe i fanget som må løses. Det kan være en tendens til å forsøke og ignorere utfordringene, og håpe at det går over av seg selv. Fordi Skytten er involvert, så kan det handle om det åndelige plan. Våger du å rive plasteret av såret nå, og være dønn ærlig med deg selv, så ligger healingen og venter. Det er mulig at en livsløgn må avsløres, men det vil også sette deg fri.

 

Siste ord er ikke sagt – god nymåne!

 

*****

 

Vi har satt ned prisen på ALLE HOROSKOP vi tilbyr ut søndag 5. desember, se under «aktuelle tilbud». Super julegave! I tillegg til å lære mer om deg selv, får du også en innføring i astrologiens verden.

 

 

 

Foto: Unsplash/Matt Nelson