2. JANUAR: ÅRETS FØRSTE NYMÅNE – TID FOR LANGSIKTIGE MÅL

DESEMBER HAR VÆRT EN UTFORDRENDE måned, og julen ble annerledes for mange. Hele 2021 har vært preget av restriksjoner, både kollektivt og i livene til hver og en av oss. Det er kvadraturet mellom Saturn i Vannmannen og Uranus i Tyren, som har «forårsaket» dette. Med Venus retrograd i Steinbukken noen uker til, evaluerer vi nå hva som har verdi. Vi må redefinere det bestående, og gi slipp på det som hindrer oss fra å være lykkelige. Ofte kan det kjennes vondt, men å bryte mønstre og vaner som ikke er bra vil på sikt gjøre oss friere.

 

SØNDAG 2. JANUAR KL 19.33, er det nymåne på 12 grader i Steinbukken. Dette er en fantastisk nymåne som hjelper oss å sette langsiktige mål, hvor forpliktelse blir definisjonen. Hele fire planeter befinner seg i Steinbukken: Solen, Månen, Venus og Pluto. Har du utsatt å iverksette planer, er det svært gunstig å starte opp i de påfølgende dagene. Legg planer, definer mål og delmål, og tidfest når du skal nå hver milepæl på veien. Det kan være lurt å beregne god tid, fordi denne nymånen ikke vil godta slendrian. Her må du ha klart for deg hvordan du skal jobbe, og gjøre hele jobben uten mulighet til snarveier. Nymånen har også et preg av Tyren, så tålmodighet er et viktig stikkord. Det kan dessuten oppstå uventede hendelser, fordi Uranus er med i bildet. Kanskje vil du oppleve å måtte gjør ting på en annen måte enn du hadde tenkt, vær åpen for det som skjer. Denne gangen er det et positivt aspekt, kan hende det er universet som viser deg en bedre vei, når det kommer til stykket. Kvadraturet til Chiron kan gjøre at du må rense et sår, før du kan gå videre og la healingen skje. Da slipper du å i hvertfall å drasse rundt på en verkebyll. Hvem er det som definerer hvordan du lever? Du eller de rundt deg? Lever du livet slik d u ønsker det?

 

MERKUR SPILLER EN VIKTIG ROLLE de neste ukene. Under nymånen har kommunikasjonsplaneten akkurat gått inn i Vannmannen, og har god kontakt med nordnoden i Tvillingene og sydnoden i Skytten. Derfor vil det ligge noe skjebneaktig over energien. Nordnoden viser i et fødselshoroskop meningen med livet, eller sjelens mål for inkarnasjonen om man vil. Sydnoden (komfortsonen) viser hvilke mønstre og vaner som må brytes. Når Merkur får kontakt, kan det bli lettere å få tak i dette kollektivt. 14. januar vil Merkur imidlertid gå retrograd, og tilbake til Steinbukken. Det kan oppleves som en stopper i fremdriften. I stedet for å gi opp, så tenk en gang til om noe kan gjøres annerledes. Se over planene på nytt. 4. februar snur Merkur igjen, og da blir det lettere å iverksette. Jupiter blander seg også inn, med et kvadratur til nodene. Se om trossystemet trenger en overhaling, søk informasjon og se om du finner nye innfallsvinkler. Hele januar får egentlig et preg av gass-brems-energi. Vi fortsetter også å være preget av kvadraturet mellom Saturn og Uranus, selv om det er avtagende. En god måte å bruke dette på, er å vite at det kan gi deg akkurat den drahjelpen du trenger for å bryte dårlige vaner.

 

HELDIGVIS BLIR 2022 ET HELT ANNERLEDES ÅR enn 2021, sett med astrologiske øyne. Noe av utfordringen vår de siste to årene, har vært at vi ikke har sett noen slutt på begrensningene. De to viktigste begivenhetene det kommende året, er når Jupiter og Neptun møtes i Fiskene, og når Uranus møter nordnoden i Tyren. Dette kan skape magi, og er det noe vi trenger nå så er det håp! Jupiter gikk inn i Fiskene 29. desember, og skal være der til begynnelsen av mai. Etter en tur inn i Væren, kommer den tilbake i slutten av oktober, og blir der til slutten av desember. Fra mars til mai og i november og desember, møtes Jupiter og Neptun. Begge disse planetene føler seg på hjemmebane i Fiskene, og de står for visjoner, tro, håp og magi. Jupiter ønsker å utvide alt den kommer i berøring med, og vi pleier å si at der Merkur snakker med menneskene snakker Jupiter med Gud. Neptun er planeten for det spirituelle og for kreativitet. Vi er alle medskapere her på Jorden. Sammen kan de to oppfylle drømmene våre, så våg å drømme stort! Når Uranus og nordnoden møtes i Tyren i juli og august, vil mange virkelig våkne opp til livsoppgaven sin. Dette møtet kan snu ting på hodet, og forhåpentligvis vil flere av oss begynne å definere hvordan vi faktisk lever. Kollektivt kan vi også våkne noe veldig, og med en Venus retrogradfase (Venus hersker Tyren) friskt i minne, kan vi bli tydeligere enn noen gang på hva som har verdi. Det er ikke for ingenting det heter at vi kan ikke forandre verden uten å forandre oss selv! I 2022 kan du lettere enn noen gang nå målene, og det hele begynner med nymånen nå.

 

GOD NYMÅNE OG GODT NYTT ÅR!

 

 

****

 

I forbindelse med nymånen, reduserer vi prisen på «Grunnkurs i astrologi» i en begrenset periode. Har du ønsket å lære det fantastiske verktøyet astrologi er, så er nymånen og de kommende dagene et veldig godt tidspunkt å starte på. Vi kommer tilbake til dette i et eget innlegg.

 

 

 

 

 

 

Foto: Unsplash/Benjamin Voros