Nymåne i Steinbukken 23. desember kl 11.17:

BESTEM DEG FOR NYTTÅRSFORSETTENE FØR DU SPISER JULEGRØTEN!

Årets siste nymåne, er som alltid i tradisjonsbundne Steinbukken. Faktisk er både Månen, Solen, Venus, Merkur og Pluto i dette kardinale og konservative tegnet nå. Dette skulle borge for en «business as usual»-julefeiring, men noe er forandret fra tidligere…

NYMÅNENS HERSKER SATURN har et par års tid vært i Vannmannen, og i en utfordrende posisjon til Uranus i Tyren. Vi nevner i fleng: pandemi, nedstenging av samfunnet, restriksjoner og manglende bevegelsesfrihet, fly kaos og bruk av munnbind for alle. Konsekvensene av hvordan det har påvirket, begynner sakte men sikkert å synke inn. Uranus befinner seg nå midt i Tyren, og det sies at en planet har sin sterkeste kraft midt i et tegn.  Økonomi- og strømkrise, krigen i Europa, uforutsigbarhet, økte ulikheter og utenforskap. Mange gruer seg til jul her i landet. Mange i Ukraina får kanskje ikke feiret ordentlig jul i det hele tatt. Det er ekstremt vanskelig – for ikke å si umulig – å forstå hvor utfordrende andre kan ha det, når man ikke selv har opplevd tilsvarende situasjon. Vi kan ane, men ikke vite – før vi har erfart. Nå beveger Saturn og Uranus seg vekk fra hverandre igjen, og Saturn er så godt som uten aspekter under denne nymånen. Det kan love godt for en ny start, men det krever at vi er bevisste i gjerningsøyeblikket. Kan vi håpe at den begrensningen de fleste av oss har kjent på de siste to årene, kan ha økt empatien og viljen til å anerkjenne hverandres virkeligheter bittelitt?

OM VI HAR VALGT Å LUKKE ØYNENE for andre enn oss selv, vil nymånens kvadratur til Jupiter kunne endre på det. Vi har alltid et valg. Å ikke velge, er også et valg. Når vi stenger av for andre, er det ofte med frykten som utgangspunkt. Manglende empati og raushet (også mot oss selv) kommer ofte når vi selv ikke har blitt møtt på egne følelser, gjerne som barn. Da kan det bli utfordrende å skulle erkjenne at det er like mange perspektiv som det finnes mennesker. Tviholder vi på egen sannhet og alltid krever rett, blir vi til slutt stående igjen alene. Er vi derimot åpne og villige til å se en sak fra andres ståsted, vil vi få det så mye bedre med oss selv. Og jo flere mennesker som har det godt med seg selv, jo bedre blir samfunnet. Et menneske som har det godt med seg selv, er god mot andre. Det begynner med erkjennelse av at vi alle har like stor verdi. Vær bevisst hvordan du tenker om og også omtaler andre, setter du deg selv over eller under dem? Hvorfor? Hvem har d u et ønske om å være?

JUPITER HAR AKKURAT kommet inn i Væren igjen, og skal være der frem til mai neste år. Vi har med det avsluttet en syklus som startet i 2010, og begynt på en ny som går frem til 2034. Væren er bevisst seg selv, og ønsker å måle seg mot andre for og forstå seg selv. Væren trenger å lære om likeverd og balanse. Jupiter er trossystemet vårt, ekspansjon og utvikling – og forstørrer alt den kommer i kontakt med. Lille Julaftens nymåne setter i gang en prosess hvor vi har muligheten til å se oss selv i et nytt lys. Ikke hvordan andre definerer deg, men hvem d u definerer deg som. Hvem har du lyst til å være i julehøytiden? Til neste år? De neste 12 årene? Det er helt opp til deg selv, nymånen gir deg en gyllen mulighet for en ny start. Og fordi Merkur starter en ny retrograd ferd fra 29. desember, er det mye enklere å ha klare nyttårsforsetter før julen ringes inn.

 

God jul og god nymåne!

 

 

 

Foto: iStock/swkunst