NYMÅNE OG SOLFORMØRKELSE 20. APRIL KL 06.12

Noen som husker Fleksnes-episoden hvor Marve møter en annen bil, og begge nekter å rygge? Da har du temaet for torsdagens nymåne i et nøtteskall. I tillegg er det solformørkelse. Hva som dukker opp i kjølvannet kan være verdt å merke seg, temaene som kommer opp nå vil vi ha på bordet frem til neste solformørkelse som er 14. oktober, både kollektivt og på det personlige plan.

 

NYMÅNENS HERSKER MARS, er for tiden i Krepsen. Der liker Mars seg dårlig. Han beholder riktignok både roen og styrken, men blir om mulig enda mer sta enn vanlig. Krepse-Mars har meninger om det meste, og det skal omtrent en tsunami til før han endrer standpunkt. Men fordi ild (Mars) slukkes av vann (Krepsen) blir tonen og energien her lett passiv-aggressiv. Om du lurer på hvordan dette kan manifestere seg, så er det bare å se til hvordan partene i årets lønnsoppgjør er overfor hverandre. Med påvirkning fra Uranus kan Mars bli uberegnelig, og vi kan få overraskelser underveis. Kan vi håpe på nytenkning fordi Merkur vil ha et ord med i laget?

 

FREMTIDEN OG VEIEN VIDERE er viktig under denne nymånen. Med konjunksjonen til nordnoden, så er det fokus på handling for å bevege seg fremover. Saturn trår vannet i Fiskene for tiden, og gjør så godt han kan for å skape struktur og orden. Ikke lett når han liker seg best på landejorden. Det blir mer fokus på å ikke drukne, enn konstruktive rammebetingelser. Her må tingene gjøres på en annen måte enn vanlig, finne løsninger som tåler annen slitasje. Kanskje endre blikkets retning, til beste for alle? Altruistiske løsninger?

 

EN ANNEN FAKTOR er Plutos utfordring til både nymånen og nodeaksen. Det er som om Pluto styrer hele showet. Han står der borte i Vannmannen, og trekker i trådene til både Jupiter, Månen, Solen og nordnoden. De fire prøver å tøffe seg med klassisk Vær-energi, men Pluto er for sterk. Du tuller ikke med atomkraften! Vannmannen er menneskeheten, mens Væren er enkeltmennesket (litt forenklet sagt). Vi må fortsette å jobbe med oss selv, for å løfte menneskeheten. Noe av det viktigste å ta tak i, er å styrke egen integritet. På den måten vil vi etter hvert få et ærligere samfunn, hvor vi alle trekker i samme retning for å skape en bedre klode. Vi må våge å stå opp og si i fra om urett, selv om det koster. Med Pluto i Vannmannen vil det de kommende årene bli avslørt ting enda dypere i samfunnet. Den kollektive stemmen – summen av oss alle – avgjør utfallet.

 

DETTE ER DEN ANDRE NYMÅNEN i Væren i år, et heller sjeldent fenomen. Den forrige hadde vi 21. mars i begynnelsen av tegnet, mens denne er på 29’50 grader. Det går bare 18 minutter fra det er nymåne til den skifter tegn og beveger seg inn i Tyren kl 06.30. Solen følger på kl 10.14, og dermed får vi også et energiskifte. Der hvor Væren er kjapp, energisk og konkurransedrevet, er Tyren tålmodig, bedagelig og skjønner ikke poenget med å vinne (da skapes det jo tapere). Mye bedre å nyte livet enn å haste gjennom det! Energien går fra å være Mars-drevet til å bli Venus-behagelig. Det k a n jo også medføre at streiken kan trekke ut i langdrag. Det finnes ikke større tålmodighet enn hos Tyren. Under nymånen er det ingen planeter som går retrograd, men dagen etter sakner Merkur farten kl 10.35 og begynner sin retrograde fase som varer frem til 15. mai. Da er tid for å gå i seg selv, og reflektere. Tenke godt gjennom de siste ukene, hvor alt har gått så fort. Om du kan litt astrologi, så sjekk hvor i horoskopet ditt dette skjer. Det gir deg en pekepinn på hvilket tema som er nærliggende for kontemplasjon. Sjekk også i i hvilket hus eklipsen faller i. Det er området hvor du vil ha mest aktivitet i livet frem til solformørkelsen i oktober.

 

 

GOD NYMÅNE!

 

Har du lyst til å lære astrologi? Vi tilbyr nettkurset «GRUNNKURS I ASTROLOGI» med påsketilbud frem til 21. april! Les mer på www.stjerneklart.com

 

Stjerneklarts varemerke er den personlige oppfølgingen av alle som går på kurs hos oss, og kurset tar du helt i ditt eget tempo.

 

Ønsker du å få sett på horoskopet ditt av astrologene våre, så ta kontakt på post@stjerneklart.com

 

Photo by Matt Nelson on Unsplash