ALLE NYMÅNERS «MOR» – NYMÅNE I TYREN 19. MAI kl 17.52

NYMÅNER ER IDEELLE for en ny start, og en gang i året er mer gunstig enn de andre: når nymånen faller i fruktbare Tyrens tegn. I tidligere tider ble denne nymånen kalt «så-måne» av bøndene, det var nå alt skulle i jorden for å få de beste vekstforholdene. Så går du med tanker om noe som skal settes ut i livet, er de neste dagene godt egnet.

 

DET KAN IMIDLERTID hende at ikke alt går som forventet, og det er det flere grunner til. Denne nymånen er i kvadratur til Saturn, derfor kan det oppstå forsinkelser. De kan komme i form av noe som må defineres eller gjøres på nytt. Tenk deg at du skal bygge et hus. Du har store vyer, og kan ikke komme fort nok i gang med byggingen. Du tar deg ikke tid til å sjekke referansene på håndverkerne, heller ikke til å lete frem de mest egnede byggematerialene. Det eneste som betyr noe er å få det ferdig, så du kan flytte inn og begynne ditt nye liv – helst i går. Etter å ha bodd i huset et par måneder, oppdager du plutselig alvorlige sprekker i grunnmuren, og må flytte ut fordi det er utrygt å bo der… Saturn er livets byggmester, og om vi hopper bukk over det fundamentale får vi ikke ønsket resultat. Det finnes absolutt ingen «quick-fix», grunnarbeidet er den beste forsikringen for et solid resultat.

 

SÅ HANDLER DET OGSÅ OM å finne balansen. Vi kan jo bli f o r opphengt i å sikre oss, og på den måten aldri komme videre enn til grunnmuren. Nymånens konjunksjon med Uranus, gir deg muligheten til å tenke helt nytt. Finnes det andre måter å bygge et solid fundament, men uten å bruke stein og betong? Kan huset du skal bygge konstrueres utradisjonelt, og sikres på en innovativ måte? Her er det absolutt rom for nytenkning og kreativitet! Med et tiltagende kvadratur mellom Venus og Chiron, kan det være at du må ofre noen utdaterte verdier i prosessen. Det kan være smertefullt, men vil gi deg et solid resultat for fremtiden.

 

OG MENS VI SNAKKER OM FREMTIDEN, denne nymånen er sterkt fremtidsrettet. Kvelden før nasjonaldagen skiftet Jupiter (den store lykkeplaneten og trossystemet vårt) tegn og gikk fra Væren til Tyren. Det er godt nytt for alle som er født i Tyren, de vil ha vind i seilene et helt år fremover. Under nymånen står Jupiter sammen med nordnoden, som er retningsgivende i et hvert horoskop. I tillegg står de begge sammen med Merkur, planeten for kommunikasjon. Det er med andre ord tid for virkelig å tenke fremover, både i eget liv (Merkur) og for verdens (Jupiter) fremtid. Inn i denne miksen, kommer også Pluto med en stor utfordring i dens kvadratur til det hele. Vi må i dybden både i oss selv, og kollektivt i forståelsen av det menneskelige for å bygge en bærekraftig fremtid. Det er ikke meningen at vi skal gå inn og unødig bekymre oss for hva som skjer videre, men å gjøre det beste vi kan for å bidra med vårt. Det kan være så enkelt som å leve slik at vi ikke setter unødige avtrykk etter oss på jorden. Å slutte og kjøpe mat vi ikke spiser men til slutt må kaste, er noe vi alle kan ta ansvar for. Og nå blir vi kanskje tvunget (Pluto) alle (Jupiter) som én, til å tenke (Merkur) på både egen og andres fremtid (nordnoden). Med et godt aspekt til Saturn her, har vi alle muligheten til å klare denne utfordringen om vi er villige til å ta inn over oss konsekvensen av egne handlinger.

 

DAGEN ETTER NYMÅNEN går Mars inn i Løven kl 17.32, og skaper en eksakt opposisjon til Pluto. Da handler det om makt og avmakt, kontroll og ikke kontroll. Hvem har definisjonsmakten i livet ditt? Hvem avgjør valgene du tar? Velger du ut fra hjertet eller fra frykt? Er du handlekraftig eller handlingslammet, uansett svar – hvorfor? Fordi både Mars og Pluto står i et spenningsaspekt til Jupiter/nordnoden/Merkur, blir det svært bevisstgjørende. Om du de neste dagene kjenner litt ekstra på noe ubehagelig, så våg deg inn i følelsen i stedet for å dytte den vekk eller døyve den. Følelser er nøytrale og ikke farlige. De kan derimot være basert på et grunnlag eller trossystem som ikke er riktig, eller utdatert. Derfor er det alltid fint å belyse hvorfor en følelse oppstår, på den måten kan vi unngå at den kommer tilbake (om den er vond) eller sørge for at den kommer oftere (om den er god). En god samtalepartner eller terapeut kan være godt den kommende tiden.

 

PÅ DET GLOBALE PLAN, er dessverre denne nymånen «godt egnet» for jordskjelv og naturkatastrofer. I skrivende stund har det de siste timene vært jordskjelv i Stillehavet med påfølgende tsunamivarsel, to jordskjelv på Kreta, flom i Italia som har krevet 14 menneskeliv så langt – og nå brenner det igjen i Spanias skoger med mange hundre evakuerte. Vi kan ikke lenger tenke at vi ikke er medansvarlige for Moder Jord, alle våre handlinger påvirker på godt eller vondt. Kanskje denne nymånen blir starten på en bevisst levemåte hos hver og en av oss? Naturkatastrofer er Moder Jords måte å riste seg (og oss) på.

 

DENNE NYMÅNEN ER SVÆRT INTUITIV, og har en sterk lengsel etter noe høyere, dypere eller mer meningsfullt. Får du flash av innsikt, så stol på intuisjonen din. Plutselig kan du forstå en situasjon du har grunnet på. I Tyrens navn, kos deg de kommende dagene ut fra mulighetene du har. Uteliv enten det er i hagen, naturen eller i byen er aktiviteter en Tyr liker. Nytelse og sanselighet er stikkord. Med et tiltagende godt aspekt mellom Venus (Tyrens hersker) og Uranus kan du også plutselig oppleve å møte kjærligheten, dersom du er på jakt etter den.

 

GOD NYMÅNE!

 

Dersom du har lyst til å lære ASTROLOGI, så tilbyr vi nettkurs du tar helt i ditt eget tempo. Kurset har fokus på ditt eget fødselshoroskop, så du blir kjent med deg selv via astrologiske «briller». I Stjerneklart er vi opptatt av enkeltmennesket, derfor er personlig oppfølging ved behov, inkludert i kursavgiften. Grunnkurset vårt består av 8 moduler, og koster kr 2.500,-  Dette  inkluderer eget horoskop ved oppstart, samt en skriftlig minitolkning ved kursslutt. For mer informasjon, send en epost til: post@stjerneklart.com

 

I stjerneklart er vi to astrologer med flere tiårs erfaring, Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland. Følg oss gjerne på Facebook, siden vår heter «Stjerneklart».

 

 

Photo by Francesco Gallarotti on Unsplash