TOTAL SOLFORMØRKELSE – PÅ TIDE Å FINNE NYE LØSNINGER PÅ GAMLE UTFORDRINGER

LØRDAG 14. OKTOBER KL 19.55, får vi den første av to eklipser denne høsten og den eneste nymåne-eklipsen. Fra gammelt av ble eklipser (formørkelser) forbundet med noe skummelt og farlig. Eklipser er imidlertid en fase hvor vi har oss selv oppe til vurdering, og har muligheten til både å slippe gammelt grums og stake ut en ny kurs. Det kan jo virke skummelt, i hvert fall om man aldri har tatt en «prat» med sitt indre. Eklipser forbundet med sydnoden slik den som kommer i kveld, har mest med fortiden å gjøre. Den er i tillegg i Vektens tegn, som gir oss muligheten til å reflektere over viktige valg vi har tatt i løpet av livet. Alle valg vi har tatt til nå, har ført oss dit hvor vi befinner oss i dette øyeblikket. Husk at å ikke velge, er også et valg.

 

ER LIVET DITT I BALANSE? Kanskje det er lenge siden du har tatt deg tid til å reflektere over eget liv? Mange kan sitte fast i relasjoner som for lengst er utdaterte. De kan en gang ha oppfylt noe viktig i livet, nå føles de bare som en hindring for å komme videre. Dette er Vektens dilemma, å skulle velge. Vektens tegn er to vektskåler som er i balanse, men så fort en beslutning er tatt vil den ene skålen veie tyngre enn den andre. Da kommer harmonielskende Vekten i ubalanse. Derfor sitter det langt inne for Vekter å bestemme seg. Selv om man er født i et annet tegn har vi alle Vekten et sted i horoskopet, og i det området av horoskopet hvor Vekten er, vil dette være gyldig.

 

MEDAVHENGIGHET er velkjent for den typiske Vekten, eller for de som har (personlige) planeter i Vektens tegn. Å feie ting under teppet for husfredens skyld kan absolutt være på sin plass innimellom, det er en god ting å ikke la seg hisse opp av bagateller. Men dersom dette er et repeterende mønster, så vil teppet etter hvert skjule så mye at det blir forhøyninger man ikke kan la være å snuble i. I lengden er det unaturlig å ikke hevde seg selv, eller stå opp for egne meninger, det blir en ubalansert balanse. Da blir «for husfredens skyld» veldig snart til «fordi jeg ikke våger», og vi blir sittende fast i et gjørmehav. Det gjør vi forresten kollektivt nå, helt til Saturn i Fiskene er tilbake til normalen 5. november. Resten av oktober blir derfor fortsatt utfordrende i så måte.

 

DENNE NYMÅNEN/EKLIPSEN har noen veldig utfordrende aspekter, til Uranus, Pluto og Chiron. Når vi lenge har strittet imot forandring, kan vi oppleve at «livet skjer» og bli nødt til å ta et standpunkt enten vi vil eller ikke. Det er ved første øyekast ubehagelig, men skaper en ny start for frigjøring. Motsatt om man er vant til å jobbe med seg selv, da oppleves det kanskje mer som en drahjelp fra stjernehimmelen. Siden slutten av september, har Mars vært i kvadratur til Pluto. Dette er avtagende, men det merkes ikke så godt fordi Mars har gått inn i Skorpionen – som er Plutos rike. Mars er den gamle herskeren over Skorpionen og Væren, men fungerer ulikt i de to tegnene. Mens Mars i Væren er synlig klar til handling (kamp) til enhver tid, så går Mars i Skorpionen «undercover» og kommer til overflaten med dødelig presisjon. Dette kan medføre en rekyl fra fortiden, i forbindelse med nymånen.

 

SÅ HVORDAN KAN MAN HÅNDTERE DENNE NYMÅNEN og eklipsen på best mulig måte? Ved å bruke Vektens evne til å se en sak fra alle sider, kan man få andre perspektiv på tidligere hendelser og beslutninger. I stedet for å stå beinhardt på egen rett eller i egen frykt, kan det være lurt å se situasjonen med den andres øyne. Kjenn også etter i hjertet, hva er din egentlige sannhet? Gå opp i fugleperspektiv, hvor stor eller liten er saken i den større sammenheng? Påfører du andre skorpionske stikk fordi du ikke våger å stå opp for deg selv eller gå ut av en situasjon? I den klassiske medavhengigheten, kan partneren til en alkoholiker la en betimelig frustrasjon gå utover den som drikker. Det hjelper ingen! Noen ganger er den beste hjelpen å forlate den som ikke vil forandre væremåte. Vi kan ikke forandre andre, kun oss selv. Vi har heller ikke ansvar for noen andre enn oss selv (med unntak av barna våre før myndighetsalder). Når vi tar ansvaret for eget liv, blir vi imidlertid gode støttespillere for de som måtte ønske hjelpen vår.

 

MED DENNE EKLIPSEN kan vi som sagt oppleve at ting eller personer kommer tilbake igjen fra fortiden. Det vil og gi et annet perspektiv, og de fleste av oss vil se at vi er forandret. Situasjonen er den samme, men landskapet er endret. Det gir muligheter for nye, forfriskende løsninger. Effekten av en eklipse varer i minst et halvt år, så vi har tid til å finne nye måter å håndtere noe(n) på. Sydnoden forbindes med karma, og husk at karma ikke er straff men læring. Som vi sår, så høster vi!

 

GOD NYMÅNE!

 

 

 

 

 

Foto: UNSPLASH/Javier Allegue Barros