NYMÅNE I VANNMANNEN – HVOR TRENGER DU STØRRE FRIHET?

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

 

Fredag 9. februar kl 23.59 er det nymåne i revolusjonære Vannmannens tegn. Den klassiske Vannmannen kan ofte observeres med «hodet i skyene», her er det hele tiden en søken etter å forbedre det meste. Tegnet er kjent for å være oppfinnsom, idérik, original og å følge sin egen vei. Områder som for eksempel vitenskap, datamaskiner, elektrisitet (strøm), politikk og astrologi hører alle innunder Vannmannen. Men først og fremst er det samfunnet og levekår som er viktig. Mennesker som er født i dette tegnet er ofte engasjert i menneskeheten på en eller annen måte, men kan ha større utfordringer med å forholde seg til enkeltmennesket. Vannmenn vil ikke ha andre for tett innpå seg, og forbeholder seg retten til hvem og hva de vil godta. Vannmannen har integritet. Så hva har dette å gjøre med denne nymånen?

 

HVER NYMÅNE ER EN NY START, og nymånens horoskop forteller oss om tendensene frem til neste nymåne. Det spesielle med nymånen denne gangen, er at den står i et utfordrende aspekt til Uranus i Tyren, og det er Uranus som hersker Vannmannen. Uranus misjon er revolusjon og dermed frigjøring. Det kan bli ganske intenst, med så mye energi opp mot hverandre. Se for deg en tropisk himmel hvor det lyner i ett sett. Det er ikke like mange tordenskrall som lyn, de kommer gjerne litt senere. Og her kan vi kanskje vente at det vil buldre litt neste uke, 13. februar møtes nemlig Mars og Pluto i nettopp Vannmannen. Vi merker det allerede under nymånen, men Mars er i Steinbukken frem til tirsdag så det er ikke på sitt mest intense ennå.

 

INTENST ER DET UANSETT NÅ, det er bare å kaste et blikk på nyhetene for å få akkurat det bekreftet. Og da er vi inne på noe veldig viktig, vi må i k k e bli immune mot alt det som foregår! I Stjerneklart har vi flere ganger skrevet om at likgyldigheten ikke må ta overhånd. Vi skal selvfølgelig leve livene våre i glede, det hjelper ingen noen sted i verden at vi går rundt og er nedstemte.

 

Men i Vannmannens ånd er det fint mulig å ha mer enn en tanke i hodet samtidig. Vi har entret en epoke i jordens historie, hvor vi blir tvunget til å forholde oss til alt som skjer på hele kloden. Internett (også et Vannmann-fenomen) gir oss mulighetene til å følge med. Så ble det denne uken stadfestet (nyhetssending på NRK) at pga KI (Vannmannen der også, altså) kan vi fra nå av ikke lenger stole på noe vi leser digitalt. Da blir vi i enda større grad nødt til å være bevisste. Er du ikke kildekritisk fra før, så begynn nå. For vi må velge, om vi skal fortsette å leve frie liv som menneskehet.

 

DET BEGYNNER MED hver og en av oss. Vi har muligheten til å vikle oss ut av det vi har viklet oss inn i, også kalt selvutvikling. Aldri har det vært viktigere, at vi blir kjent med vårt indre. I Vannmannens navn, gir denne nymånen en mulighet til en ny start på menneskenes historie. Den gamle herskeren av tegnet – Saturn – danner et godt aspekt til Jupiter. Saturn er manifestasjon i sin reneste form, og Jupiter står for ekspansjon og utvidelse av horisonten. Med Saturns hjelp, kan vi tilegne oss Jupiters visdom. Og vi trenger nå å utvide vår forståelse av hva det vil si å være et menneske, og styrke etikk og moral i hver og en av oss. Når du har god kontakt innover, står du også sterkt i din egen integritet. Da lar du deg ikke friste til svik. Nymånens gode kontakt med nordnoden og Chiron, gir oss støtte til å våge og finne identiteten vår, så vi kan se fremover med våre egne øyne. Først når vi trer ut av en kollektiv handlingslammelse og snakker fra hjertet, blir verden et bedre sted å være.

 

INGEN KAN REDDE ALLE, men alle kan redde én. La denne ene være akkurat deg, og bruk gjerne nymånen for å begynne og gå veien.

 

GOD NYMÅNE!

Foto: UNSPLASH/Zoltan Tasi