TRYGGHETSSØKENDE NYMÅNE MED FOKUS PÅ VERDIER, FØR MARS MØTER URANUS

TRYGGHETSSØKENDE NYMÅNE MED FOKUS PÅ VERDIER, FØR MARS MØTER URANUS

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

LØRDAG 6. JULI KL 00.56 er det nymåne i omsorgsfulle og familiekjære Krepsen. Ved starten av fellesferien er det med andre ord det trygge fundamentet i livet som får oppmerksomhet. For de som lever i gode relasjoner og respektfulle forhold, blir det en forsterkning av dette. For de som ikke gjør det, er nå tiden inne for enten å skape et nytt fundament, eller se hvor det er sprekker som må repareres i det eksisterende. Å føle seg trygg og ha tilhørighet, ligger i våre dypeste behov som mennesker. Vi trenger alle å ha et sted vi kan kalle hjem, et sted der vi vet at vi både er elsket og ønsket.

KREPSEN er både følsom og trygghetssøkende. Den setter familien og familielivet foran alt. Nymåner er nye begynnelser. Effekten av en nymåne varer ca 1 måned – til neste nymåne.

DENNE NYMÅNEN HANDLER OGSÅ OM VERDIER. Venus påvirker nå, slik at vi ønsker fred og harmoni. Sommerukene kan gi appetitt på mer enn grillmat, å oppsøke kunstutstillinger og kulturopplevelser vil være noe vi trekkes mot. Den perfekte  sommerutflukten i år kan være besøk i vakre omgivelser på en herregård eller et slott, gjerne med tilhørende kultur- og mattilbud for store og små. Det var helt sikkert en Kreps som første gangen sa at «my home is my castle». Bli inspirert av andres verk!

UNDER NYMÅNEN ER VENUS i et utfordrende aspekt til den sårede healer Chiron, som fortsatt befinner seg i Væren og lurer på hvilken identitet han har og hvor motet ble av. I løpet av timene etter nymånen tar de to seg en prat, ikke nødvendigvis av det fredfulle slaget. Her er det lett å gå i offer, og skylde på den andre. Vær-energien vil rett frem og oppleve nye eventyr, mens Krepsen foretrekker å gå sidelengs for å føle seg trygg. Uansett om man er i en støttende familie eller ikke, så er det ikke dumt å virkelig kjenne etter hva som utløser eventuelle vanskelige følelser nå. Bruk Krepsens følsomhet til å gråte ut gamle sårbarheter, og la deg inspirere av Chirons healingkraft.

DE SISTE DAGENE har Merkur i Løven vært i opposisjon til Pluto i Vannmannen. Det kan ha gått hett for seg i all form for kommunikasjon, med innslag av både kontrollbehov,  markering av posisjon og overraskende nyheter (som at den amerikanske høyesterett erklærer presidenter som delvis immune i straffesaker).  Stolte Løven vil ha applaus, mens Vannmannen ikke kunne ha brydd seg mindre.

FORHÅPENTLIGVIS er luften renset for denne gang. Det bygger seg nemlig opp til en astrologisk begivenhet som vi trolig vil merke alle som en. 15. juli har Mars et intenst møte med Uranus på 26 grader i Tyren (spesielt merkbart for Tyrer, Løver, Skorpioner og Vannmenn). Dette er krigeren (Mars) som møter den revolusjonære (Uranus), i et område som ikke ønsker forandring (Tyren). Eksakt hvordan det utspiller seg, gjenstår å se. Det vi med sikkerhet kan si, er at det handler om verdier og ressurser, både ytre og indre. Mars forbindes med våpen (spesielt kniver), militæret, politiet, ild og aggresjon. Uranus knyttes til det uventede, revolusjon, elektrisitet, lyn (og torden) og uro. Forandring er et viktig stikkord, og er det noe både jordkloden og menneskeheten trenger så er det nettopp det. Forandring behøver ikke å bety at det blir verre – tvert imot – det kan bli mye bedre! Kanskje bryter du nå lenkene som holder deg fast, og endelig blir fri. Uansett: Et godt råd i dagene både før og etter 15. juli, er å ikke ta unødig risiko.

 

GOD NYMÅNE!

 

 

 

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash