KREPSENS FULLMÅNE – SNAKK OM FØLELSER!

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

Lørdag 22. juni kl 03.07 er det fullmåne på 1 grad i Steinbukken. Som alltid ved fullmåne står Solen på eksakt motsatt side av zodiaken, denne gangen i Krepsen.

SOLEN GIKK INN I KREPSEN 20. juni kl 22.51, dette er punktet for sommersolverv. Krepsen er kjent for å være familie- og hjemmekjær, opptatt av røtter, slekt og fortid. Krepser er veldig følsomme, men viser det sjelden. De er svært beskyttende overfor familie og mennesker de er glade i, med enorm kapasitet for omsorg. Ofte er de det naturlige overhodet i familien. Faller du derimot i unåde hos en Kreps, lukker klørne seg for lang tid, noen ganger for alltid. Krepser har vanskelig for å slippe taket, på godt og vondt. De er kjent som samlere, enten det dreier seg om gjenstander eller opplevelser som gir følelsen av det gode liv. Noe av det viktigste for de som er født i Krepsen eller har Månen der, er å kjenne seg trygge. Derfor er hjemmet ofte det viktigste fokuset, i tillegg til familien. Krepser bruker gjerne hele livet på å forbedre basen sin, og observeres ofte i interiør- eller møbelbutikker. Dette er mennesker som foretrekker godstolen fremfor en bråkete nattklubb!

STEINBUKKEN ER RAKE MOTSETNINGEN TIL KREPSEN. Her er fokuset på arbeid, karriere og fremtidsmål. Steinbukker har ikke behov for myke sofaer og komfortable omgivelser, de klarer seg like godt på en pinnestol. Men det må være en pinnestol av beste kvalitet, som har potensiale til å vare minst like lenge som Steinbukken skal leve. Steinbukker har en dyr og eksklusiv smak, og går kun etter kvalitet. På den måten bidrar de faktisk til miljøet, her handles det ikke «plastic fantastic» på billige kinesiske nettsteder. Steinbukker er typiske businessfolk, du ser dem i pene drakter eller dresser med diskrete, dyre klokker. For Steinbukker digger statussymboler, og kan kodene for å vise at de har penger uten at de flasher rikdom. Og apropos klokker og tid – du kommer aldri for sent til et møte med en Steinbukk! Tid er penger, og her er det nulltoleranse for å kaste bort tiden. Dette er menneskene som er opptatt av struktur, rammeverk og gode rutiner. De setter seg mål, og når dem alltid selv om det tar tid. Tålmodighet er en dyd, så lenge det fører til et ønsket resultat.

DER HVOR KREPSEN KAN BLI FOR FØLSOM, KAN STEINBUKKEN BLI FOR UFØLSOM.

Ja, det er lett for Steinbukken å sette følelsene til side, når den skal nå et mål. Akkurat som Krepser kan bli så slukt av følelser at de ikke klarer å gå ut av dem, og blir sittende uten å komme av flekken.

DENNE FULLMÅNEN INVITERER til et samarbeide! Sammen med Solen, står nemlig Merkur og Venus. Det gjør det mye enklere – for oss alle – å snakke om hvordan vi har det. De siste par ukene har vært preget av det kraftige kvadraturet mellom Mars og Pluto, og har skapt mye støy, uvilje og aggressivitet. Noe av det blir synlig i nyhetsbildet, men det foregår også ting rundt om i de tusen hjem. Om du har måttet bite noe i deg, så åpner himmelen slusene for å snakke om det nå. Fordi Merkur er sammen med skjønnhetselskende Venus, kan du få sagt det på en god måte. Når de nå befinner seg i Krepsen, kommer også omsorg inn i bildet.

STEINBUKKENS OMSORG er å ta vare på og hjelpe videre. Noen ganger kan den beste omsorgen være å gå ut av en situasjon som har låst seg. Krepsen betraktes ofte som barnet, og Steinbukken som den voksne. Med voksen mener vi her moden. Når Steinbukken og dens hersker Saturn får snakke, maner de til å ta ansvar. Å ta ansvar for eget liv og handlinger, er å være moden. Når vi tar ansvar, hjelper vi andre til å ta ansvar for seg selv også. Vi våger å si ifra, fordi vi står fjellstøtt og uredde i oss selv. Det er godt å kjenne på mestring.

KREPSENS OMSORG er å vise ubetinget kjærlighet til de vi bryr oss om og er glade i, uansett hva de har gjort. Dette kan også kalles oppskriften på en fruktbar barneoppdragelse, å bedømme handlingen men se at det barnet trenger aller mest når det har forstått konsekvensen, er verdens lengste og varmeste klem. Det er å aldri være den som trekker seg fra klemmen først, men setter barnet foran seg selv. Det er å vise empati, og forståelse for andres følelser.

Hvilken omsorg som er den beste, kommer an på situasjonen. Ofte vil et samarbeide mellom Krepsen og Steinbukken være det beste. Når vi beskriver tegnene, så gjør vi det ut fra den rene energien. Ingen Krepser eller Steinbukker er like, fordi alle har et ulikt horoskop.

DENNE FULLMÅNEN kommer også med hjelp fra handlekraftige Mars, som for tiden befinner seg i tålmodige Tyren. Og bremsene er faktisk satt i gang på stjernehimmelen. 29. juni begynner Saturn (Steinbukkens hersker) å gå retrograd, helt frem til 15. november. 2. juli går også Neptun (Fiskenes hersker) retrograd frem til 7. desember. Energien blir tregere, og vi går kollektivt i indre prosesser rundt temaene de berører i livene våre.

 

STJERNEKLART STARTER NÅ OPP MED ONLINE WORKSHOPS! I morgen, på selve fullmånedagen vil vi lansere tema og tidspunkt, så følg med på siden her.

 

GOD FULLMÅNE TIL DERE ALLE!

 

 

Photo by Oziel Gómez on Unsplash