NYMÅNE I VÆREN OG SPØKELSER FRA FORTIDEN

FREDAG 5. APRIL KL 10.50, er det nymåne 15 gr 17 i Væren. Dette er det første tegnet i zodiaken, og markerer starten på en ny syklus. Nymånen er også starten på noe nytt, så her blir det gode muligheter for å skape endringer og en ny start. Men først…

PLUTO og SYDNODEN traff hverandre eksakt i dag på 23 gr i Steinbukken, og står sammen der 1. – 5. april. Dette er kraftig kost! Mange har merket det de siste dagene. Du har kanskje allerede opplevd at spøkelser fra fortiden har dukket opp? Pluto handler om transformasjon, og sydnoden om fortid. Det er stor sannsynlighet for at fortiden i disse dagene plutselig blir aktuell igjen, av en eller annen årsak (her må man se på den enkeltes horoskop for nærmere detaljer). Det kan være personer du har mistet kontakten med, som plutselig dukker opp igjen. Uløste konflikter kan også se dagens lys, selv om du trodde du var ferdig med dem. Det kan være situasjoner som aktiverer gammelt sinne, angst, skyld, maktkamp eller en følelse av underlegenhet eller hjelpeløshet. Under en Pluto-transitt kan de undertrykte følelsene, også de fra langt tilbake i tiden, få utløp og bli vanskelige og hanskes med.

SATURN blander seg inn i det hele, og forteller deg at du bør ta deg selv på alvor og endre dårlige vaner. Du kan velge å holde fast ved det gamle, og la sinne og en følelse av bitterhet gjennomsyre livet ditt. Er det et slikt liv du ønsker? En Pluto-transitt kan trykke på sårbare følelser og minne deg på hvor raskt du kan føle deg liten og ubetydelig i møte med mennesker du opplever som sterkere enn deg selv. Pluto handler om makt og avmakt. Er dette noe du gjenkjenner i ditt liv, er tiden kanskje inne for å sette grenser og se ting i et nytt perspektiv. I det øyeblikket du setter grenser, skjer det noe med deg. Du finner deg ikke lenger i å sette deg selv til side i eget liv. Her snakker vi ikke om hvem som skal være den sterkeste, men om å finne den dype innvendige roen, som forteller deg at det er du selv som vet hva som er best for deg. Vi snakker heller ikke om å være så sta at enhver fornuftig tanke skal ignoreres. Nei, vi snakker om at du finner den egenkjærligheten i deg selv som gir deg en personlig vekst og glede. Det er en kjensgjerning at jo mer du kjærlighet du gir til deg selv, jo mindre anerkjennelse trenger du fra andre.

DET ER IKKE MENINGEN at vi skal leve helt alene i verden, men at vi skal finne balansen i oss selv. Da samspiller vi også bedre med andre. Virkningen av Pluto er transformasjon og forandring, så det som måtte dukke opp nå, gir deg en mulighet til revurdere tidligere måter å reagere på. Gi deg selv egenomsorg og støtte.
Har du tidligere følt deg liten og hjelpeløs, kan det hende du nå velger å reagere annerledes, sette disse berømmelige grensene, og si at nok er nok. Du tar kontrollen over det som har vært utfordrende! Saturn, som bl a handler om grensesetting, er aktivt inne i bildet og kan hjelpe til med prosessen. Du velger selv hvilken effekt gamle ting skal ha på deg. I skrivende stund har Månen gått inn i Fiskene, hvor den skal være til torsdag natt. Det betyr at du kan kjenne deg mer emosjonell, og trenger kanskje å gi deg selv den nødvendige omsorgen du behøver for å stå opp for deg selv. Det er også fint å ha noen å snakke med om tanker og følelser. Noe av det viktigste under en slik Pluto-transitt er å dele tankene og erfaringene med noen du stoler på. Det er godt å ha noen å snakke med, og få gode innspill som støtter deg på veien.

RYDD UT GAMLE SPØKELSER de neste dagene, og sett deg mål for hvordan du vil at resten av livet skal se ut. Du kan bli inspirert til å finne veien videre, ved hjelp av Venus, Neptun og Merkur som har god kontakt i Fiskenes tegn for tiden. Energien fra nymånen preger oss til midten av mai, mens Pluto/sydnoden/Saturn-effekten vil vare hele april. Denne uken er den på det sterkeste, for så gradvis å avta. Våg å drømme store drømmer, sette deg hårete mål – og ikke minst ta deg selv på alvor! Øyeblikket – akkurat her og nå – er resultatet av alt du har tenkt og gjort i fortiden. I øyeblikket skaper du også fremtiden, utfra valgene du tar.

God uke og nymåne!

Foto: Madhuvan Yadav

Bildet kan inneholde: himmel og natt