FULLMÅNE I VEKTEN – FOKUS PÅ RELASJONER

 

FREDAG 19. APRIL KL 13.12, er det fullmåne 29 grader i Vektens tegn. Energiene rundt denne fullmånen er sterke og kraftfulle. Vektens fullmåne gjør ting gjennomskinnelige, og skaper klarhet. Innsikter som kommer de nærmeste dagene, bør tas på alvor og ikke undertrykkes. Undertrykking nå kan gi selvgodhet, og med det ubalanse som resultat.

 

BARE TIMER ETTER FULLMÅNEN går Månen inn i Skorpionen, tegnet for dybde og transformasjon. Mens Vekten ønsker harmoni for enhver pris – gjerne på bekostning av det som ligger skjult – gir ikke Skorpionen seg før alt har kommet for dagen. Samtidig vil Månen stå i et utfordrende aspekt til Uranus som elsker frihet, og gjerne setter alt på hodet for å oppnå denne friheten. Puh! Her er det duket for heftige dager fremover, påske eller ikke.

 

PARFORHOLD OG EKTESKAP er i astrologien bl a symbolisert av asteroiden Juno, gudinnen for ekteskap i romersk mytologi. Hun var gift med Jupiter, som stadig var utro mot henne. Av den grunn ble hun sjalu og hevngjerrig. Når behovet for likeverd og hengivenhet i et parforhold blir neglisjert, oppstår det usunne mønstre. Under dennefullmånen er det eksakte aspekter mellom Solen, Månen og Juno – noe som setter et naturlig søkelys på parforhold. Er du i et harmonisk forhold kan dere komme i dybden på en god måte nå, virkelig evne å se hverandre. Fordi Juno er i Tvillingene akkurat nå, blir det viktig å gjøre ting sammen. Du verdsetter en partner du både kan kommunisere og være sosial sammen med.

 

SKRANTER FORHOLDET, vil virkeligheten nå komme for en dag. Her lønner detseg på ingen måte å dekke over noe, for når Månen møter Uranus fredag ettermiddag kan det bli veldig ubehagelig. Gamle ting kan komme opp og trigge forholdet, kanskje episoder du trodde dere var ferdige med. Pluto, Sørnoden og Saturn i Steinbukken, sørger for det. Denne konstellasjonen står i utfordrende aspekter til både Solen og Uranus på den ene kanten, og Månen på den andre. Ting som ligger i det skjulte,presser seg til overflaten. Alt som er skjult, hemmer videre vekst. Et harmonisk forhold bygger på tillit og respekt, ikke på mørke hemmeligheter. Den ekte intimiteten handler ikke om det seksuelle, men om å våge og være seg selv med alle  feil og mangler. Det krever også at partneren klarer å møte deg fullt og helt. Dette kan bli utfordrende fordi kommunikasjonsplaneten Merkur står sammen med Chiron i Væren, og i et vanskelig aspekt til Månen. Kanskje har du prøvd alt for mange ganger å lappe sammen noe som ikke lenger lar seg reparere, hvilket gjør du kan fånok og velge å gå.

 

JUPITER BLANDER SEG inn i det hele. Fordi den nå går retrograd, er du sannsynligvis i en prosess hvor gamle sannheter må tåle dagens lys. De sannhetene som ikke lenger gavner deg, står for fall. Dette kan også være sannheten om hvem du ønsker å være i et parforhold med, eller hvilke kvaliteter en partner skal ha. Fordi Jupiter står i et utfordrende aspekt til Juno, blir dette enda mer aktuelt. Ekteparet Juno og Jupiter møtes nå for å gjøre opp status, på godt og vondt. Nodeaksen som for tiden befinner seg i hhv Krepsen (Nordnoden) og Steinbukken (Sørnoden), handler om tilknytning og samhørighet – men til hva? Temaet for fullmånen er tydeligere enn på lenge. Noe kan starte Langfredag, og kulminere når Solen møter Uranus i Tyren tirsdag 23. april. Tyren liker ikke forandring, mens Uranus ikke liker stagnasjon. Uranus kommer nå for å bryte opp alt som har gått ut på dato, med et ekstra fokus på verdier og verdisyn. Å holde fast ved det som ikke fungerer, er seigpining. Gå i deg selv, og kjenn etter hvordan du vil ha det. Her kan du skape ny frihet innad i forholdet ved å bringe alt til torgs som ikke lenger tjener relasjonen, for så å finne nyeløsninger – eller du velger å avslutte et forhold som ikke lenger fungerer. Hva resultatet blir, avhenger av hvor ærlig du er med deg selv. Nå er det tid for å sette fokus på veien videre.

 

God fullmåne!

 

Photo by Guzmán Barquín on Unsplash