NYMÅNE I VANNMANNEN – DET ULMER UNDER OVERFLATEN…

TIRSDAG 1. FEBRUAR KL 06.46, er det nymåne i Vannmannen. Dette er et lufttegn, full av ideer og kreativitet. Lynrask tankegang og oppfinnsomhet, alltid med fokus på fellesskapets beste. Vannmannen elsker menneskeheten, men kan ha utfordringer i å forholde seg til enkeltmennesket. Det er ikke tid til følerier når man skal redde verden, må vite! Derfor kan den rene Vannmannenergien oppfattes som distansert, reservert og til tider en smule uinteressert. De ønsker alltid å gjøre ting på sin egen, originale måte. Fordi den typiske Vannmann gjerne går med hodet i skyene (for å hente inspirasjon), kan de være både distré og lite praktiske. Denne nymånen har i tillegg et sterkt preg av Tvillingenes tegn, som også tilhører luftelementet. Da skulle man jo tro at vi nå får en nymåne uten tyngre preg? Tro om igjen!

EN NYMÅNE ER TIDEN HVOR ALL ENERGI BLIR INTROVERT, i motsetning til fullmånen hvor den flyter utover. Om vi bruker tidevann som et sammenligningsbilde, så er nymånen fjære og fullmånen flo. Ved fjære ser vi bunnen som ellers er dekket av vann. Har du kastet noe i vannet som nå kommer til syne? I så fall er nymånen er fin tid å starte opprydding. Akkurat som fullmånen sist, så har også nymånen denne gang et karmisk preg. Saturn er bare tre grader i fra, og nøyaktig kl 12.00 på tirsdag står Månen sammen med Saturn. Au! Hvordan dette oppleves for hver enkelt, kommer an på om vi forholder oss til egne følelser og temaer eller ikke. Jo mer du har dypdykket i deg selv, jo bedre kjenner du til hva som ligger på bunnen. Når Saturn og Månen står sammen, kan vi føle oss veldig alene. Hvordan vi opplever planetens energi, har blant annet å gjøre med om vi lever i pakt med vårt indre eller ikke. Er du tro mot sjelen, eller har egoet tatt overhånd? Her ligger det en gyllen mulighet for justeringer. Alle planeter er nøytrale, det er hvordan vi bruker energien deres som avgjør hvordan de oppleves. Saturn er planeten som forbinder oss til det fysiske, og kalles gjerne «den karmiske læremester». Læremesteren gir seg ikke før studenten har forstått pensum, derfor kan Saturnenergien oppleves tung. Noen ganger må vi ha det så tøft at vi føler det som om vi ikke har noe valg. Det fine er at vi med Saturn i bildet, enklere får manifestert det vi setter oss av mål nå. Her er det bare å brette opp ermene, jo før du begynner jo fortere blir du ferdig!

URANUS ER FORTSATT STERKT MED I BILDET, der den befinner seg i Tyren. Uranus er herskeren av Vannmannen, og nymånen skaper en utfordrende dialog med nettopp Uranus. Vi trenger ikke å gå lenger enn til børsen, for å se hva Uranus mener om våre verdier. At klimautfordringene har kommet høyt på dagsorden, kan vi takke urokråka for. Vi må ta miljøet på alvor, enten vi vil eller ikke (ikke glem ditt indre «miljø»). En måte å si i fra på for Moder Jord er ekstremvær, jordskjelv og vulkanutbrudd. Sannsynligvis vil vi oppleve en økning av disse, de neste par årene. Dette er også første nymånen etter at nordnoden gikk inn i Tyren, og sydnoden inn i Skorpionen. Kollektivt (Vannmannen) skal vi lære oss å leve i fred med både hverandre og oss selv. Det er urolige tider. Heldigvis snakker Sydnodens hersker Pluto, for tiden godt med begge nodene. Det betyr en reell mulighet for demping av uroen. Vi kan enkeltvis også velge og begrave eventuelle stridsøkser. Under nymånen er det ingen planeter i ildelementet, det demper kamplysten. Vil du bruke livet til å slåss eller elske?

OG MENS VI SNAKKER OM Å ELSKE, den kanskje viktigste begivenheten denne måneden bygger seg opp under nymånen. Tyrens hersker Venus slutter sin retrograde ferd tre dager før. Siden 19. desember i fjor, har hun vært gjennom både helvask og tørketrommel. Vi er gjennom en prosess hvor nettopp verdier har opptatt oss. Er du i et forhold, så har du muligens revurdert det – om du skal gå eller hvordan du kan skape det dypere. Er du singel og lengter etter en kjæreste, kan du ha lært å sette mer pris på deg selv. Å kjenne egen verdi er viktig, uansett sivilstatus. Akkurat nå er Venus litt filleristet og skjør. Da er det kanskje godt å vite at Mars kommer rett bak, og kan gi henne akkurat den styrken og handlekraften hun trenger. Søndag 13. februar (tre dager før fullmånen), har han tatt henne igjen og kan øse av sin maskulinitet. Det helt spesielle med dette møtet, er at de vandrer videre hånd i hånd helt frem til 18. mars! Da har Venus blitt sterk nok til å øke tempoet og fortsette på egenhånd. Før den tid, skal de også møte Pluto 3. mars. Den dagen har sterke energier, og om Venus og Mars bærer noe i dypet, så kan det komme opp nå. Dagen blir retningsgivende for hva som skjer videre. Hvordan fremtiden blir, bestemmes av valgene vi til enhver tid tar. Stjernehimmelen gir oss drahjelp, men vi har også en fri vilje. Bruk den godt!

GOD NYMÅNE!

 

Har du lyst til å lære astrologi? Vi har nettkurs for både nybegynnere og for de som kan tolke et horoskop. I Stjerneklart er vi opptatt av enkeltmennesket, derfor har kursene våre utgangspunkt i deltakerenes eget fødselshoroskop. Inkludert i kursavgiften er også personlig oppfølging, dersom du skulle ha spørsmål i forbindelse med kursinnholdet. Se under fanen «Kurs/undervisning» for mer informasjon, eller send oss en epost til post@stjerneklart.com

 

 

 

Photo by Alain Bonnardeaux on Unsplash