NYMÅNE/EKLIPSE I TYREN – TID FOR Å SÅ VERDIFULLE FRØ

HVOR TRYGT STÅR DU i utryggheten mange opplever nå? Lørdag kl 22.28 er det nymåne og delvis eklipse (solformørkelse) i Tyrens tegn. Denne gangen er det som om nymånen kaster hele kortstokken utover himmelhvelvingen, og så er det opp til hver enkelt hvilke kort vi plukker opp. Uranus, planeten for frigjøring, er sterkt involvert. Verdibaserte Tyren misliker forandring, og foretrekker en rolig dag i hagen fremfor å skulle revolusjonere verden, som er på agendaen til Uranus. Tyren kjenner sin verdi, og er glad i å kultivere enten det dreier seg om penger, blomsterbed eller gastronomi. Siden Uranus gjorde sitt inntog i Tyren våren 2018, har mye blitt snudd på hodet. Børsene svinger som en jo-jo, og verdensøkonomien er like usikker som den var siste Uranus var i Tyren på 30-tallet. Galopperende strøm-, matvare- og drivstoffpriser er Uranus måte å få oss til og kjenne etter hva som virkelig har verdi. Vi blir tvunget til å revurdere personlig økonomi på den ene siden, og hvordan fellesskapet ivaretar alles verdier på den andre siden. Vi har kommet til et punkt i historien, hvor vi ikke lenger kan lukke øynene for alt som foregår i verden. Vi begynner å se at vi alle er avhengige av hverandre og fellesskapet, for at den enkelte skal ha et godt og meningsfullt liv.

 

PLUTO ER I SLUTTEN AV STEINBUKKEN, og har siden 2008 sakte men sikkert brutt ned strukturer som ikke lenger har livets rett. Steinbukken er det mest konservative av alle tegnene, og hersker blant annet ledelse, styringssystemer, stater (politikere) og kongehus. Pluto er tråleren, som i Steinbukken bunnskraper og avdekker korrupsjon, maktmisbruk og forsøk på å skjule noe for folket. Denne opprensingen er tvingende nødvendig, før vi får bedre tider hvor vi kollektivt forstår hva menneskeverd er. Denne jobben gjøres både i samfunnet og i hver og en av oss. Det er viktig å forstå at vi alle har like stor verdi, og er like både fullkomne som ufullkomne. Skam er kanskje det største hinderet for selvutvikling, og kommer av troen på at vi ikke er like bra som alle andre. En god måte å frigjøre seg på, er å belyse og jobbe ut det vi betrakter som mislykkethet. Vi har alle sammen sider i oss som trengs og jobbes med. Er vi ydmyke overfor oss selv og andre, slipper vi å bli ydmyket.

 

EFFEKTEN AV EN EKLIPSE varer i minst seks måneder, derfor er denne nymånen så viktig. Vi har tidligere skrevet om perioden i slutten av juli, hvor nordnoden (veien vår videre) møter Uranus (frigjøreren) nettopp i Tyren. Nymånen lørdag, er på mange måter starten på dette møtet. Hva trenger du å frigjøre i deg? Hvilken bør vil du legge vekk? Hva kan du helt konkret gjøre for å skape et (enda) bedre liv? I gamle dager ble Tyrens nymåne kalt så-måne av bøndene, det var tid for å få frøene i jorden. Hvilke frø vil du så i deg selv? Det kan være lurt å reflektere rundt disse tankene nå. Som du sår skal du høste. Velg de beste frøene, på øverste hylle. Hvem har sagt at du må velge fra nederste?

 

DET ER LETT Å BLI HANDLINGSLAMMET og redd av alt som foregår i verden nå. Chiron befinner seg midt i Værens tegn, og vil at vi gjenfinner handlekraften og motet. Forandring i verden, begynner med hver og en av oss. Denne nymånen er utmerket for å jobbe med både indre verdier og egenverdet. Hva du gjør og hvordan du lever livet, er ditt bidrag til det kollektive. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Har du det godt med deg selv, er det stor sannsynlighet for at du er god mot andre også. Det hjelper ingen at du går rundt og har det vondt i solidaritet med de som ikke har det så bra. Når du lytter til hjertets stemme, blir du trygg i deg selv. I astrologien er det Solen og Løvens tegn som forbindes med hjertet. I fødselshoroskopet finner du både hvilke egenskaper og eventuelle utfordringer du må jobbe med for å skape dyp kontakt innover.

 

NYMÅNEN BÆRER OGSÅ MED SEG en sjelden begivenhet, som gir oss håp. Venus, Jupiter og Neptun står sammen i Fiskene. Dette er første og siste gang i vår levetid! Disse planetene kan gi en etterlengtet ny sannhet, rundt temaene kjærlighet, verdier, ekspansjon og åndelighet. Vi er alle en del av noe større, og vi låner Moder Jord for å skape nye erfaringer. La oss levere henne tilbake i en enda bedre stand, enn da vi kom. Det begynner med deg selv, og det du faktisk kan gjøre noe med. Finn din nye visjon, og så er det lov å kose seg i hagen og naturen mens du tenker.

 

GOD NYMÅNE!

 

 

Lyst til å lære astrologi?

 

Vi har nettkurs for både nybegynnere og viderekomne. Alle kursene til Stjerneklart bruker deltakernes fødselshoroskop som utgangspunkt for læringen, og baserer seg på det personlige. Samtidig med å lære astrologi, får man en dypere innsikt i og forståelse av seg selv. Nettkursene våre følger du i ditt eget tempo. Se under fanen KURS/UNDERVISNING, eller send oss en epost til post@stjerneklart.com

 

 

 

 

 

Photo by Nikola Johnny Mirkovic on Unsplash