ASTROLOGISKE TENDENSER DE KOMMENDE UKENE: MERKUR OG URANUS RETROGRAD, OPPRYDDING OG UFORUTSIGBARHET

Jomfruens måned 23. AUGUST – 23. SEPTEMBER

Vi går nå ut av Løvens selskapelige og sosiale uker, og de fleste er ferdige med årets sommerferie. Tidlig tirsdag morgen (23.8) entrer Solen Jomfruens måned. Dette er en periode hvor det er enklere å forholde seg til rutiner, organisering og detaljstyring. Trenger du å rydde og sortere enten det er på jobben, hjemme eller i ditt indre, er dette en grei måned å få gjort unna dette. Du kan oppleve at du er mer effektiv og og får på plass systemer du har tenkt på i lang tid. Jomfruen er både praktisk og analytisk, så ikke bli overrasket om du får overskudd til å ta tak i det ugjorte, eller om du kjenner deg mer irritabel enn vanlig ved å se på alt som har hopet seg opp. Men pass på så du ikke overtenker og blir for opptatt av at alt må være perfekt, da kan du bli altfor kritisk, og med det aldri bli ferdig eller fornøyd nok. Det er medaljens bakside når vi kommer i kontakt med Jomfruens energi.

MERKUR
Kommunikasjonsplaneten Merkur hersker over Jomfruen, så her er den på hjemmebane, og trives godt når den får analysere og katalogisere innenfor spesielt praktiske og økonomiske områder. Dette passer vel bra i disse tider med høye strøm-, mat- og drivstoffpriser, samt et par renteøkninger til innenfor rekkevidde. Så har du ikke satt opp et budsjett eller fått ordentlig overblikk enda, er det lurt å gjøre det nå.

MÅNEDENS UTFORDRING 1 – MERKUR GÅR RETROGRAD
I perioden 10. september – 2. oktober, snur Merkur og går retrograd på stjernehimmelen. Er noe uavklart innenfor det ene eller det andre området i livet ditt, og du tenker å rydde opp, blir det viktig å følge nøye med på alle detaljer. Det oppstår lett misforståelser i en Merkur retrograd periode. M e n det er også en fin tid for indre opprydding, tenke gjennom ting, bli enig med deg selv om hva som fungerer og ikke, og lage en plan utfra det. Det er alltid lurt å tenke gjennom ting før endelige avgjørelser tas. Så altså: Rot i systemer kan få sitt endelikt nå.

MÅNEDENS UTFORDRING 2 – URANUS GÅR RETROGRAD

Fra onsdag 24. august til 22. januar neste år, går også Uranus retrograd. Planeten befinner seg i jordtegnet Tyren, og skaper all uforutsigbarheten vi alle opplever nå. Tyren representerer selveste Moder Jord, alle verdiene våre, banker og finansinstitusjoner, børsen, valuta, mat og nytelse. Uranus står for revolusjon, uforutsigbarhet, originalitet, opprør, intuisjon, egenrådighet og frihet. I tillegg representerer den elektrisitet… Når Uranus går retrograd, går vi indre prosesser rundt temaene den representerer. Vi har vel alle blitt tatt på sengen de siste månedene, med prisvekst, krig, miljøkatastrofer og en følelse av at vi nå er overlatt mer eller mindre til oss selv. Kanskje har vi blitt for konforme? Tror at vi kan fortsette som vi alltid har gjort, uten å ta ansvar? Moder Jord sier høyt og tydelig fra, at vi må re-vurdere verdiene våre! Og det å re-vurdere, er kjennetegnet for en retrograd periode. Det kan føles litt som at vi ikke kommer av flekken, det er fordi vi først må gå inn i vårt indre, for å kunne endre ting i det ytre. Vi skal ikke lenger handle på autopilot, og vi må forstå at vi alle har et ansvar for hverandre. I det øyeblikket Uranus går retrograd, står den også i kvadratur til både Venus og Saturn, som igjen er i opposisjon til hverandre. Her skal det jobbes med nye rammer og strukturer for både indre og ytre verdier!

NYTELSE
Et nydelig aspekt mellom kjærlighetsplaneten Venus og den sårede healeren Chiron 24. august oppmuntrer til avslapping, meditasjon og healing gjennom f eks kunst, musikk, dans eller yoga. Månen går inn i Løven i løpet av natten, og øker behovet for å finne den indre gleden. De neste par dagene vil du nok merke at du trekkes mot fredfulle steder, og kjenner at du og sjelen din jobber for å nå hverandre. Det skal være godt å være deg! Det samme gjelder når Venus og Solen møtes i begynnelsen av september. Ta med deg alle gode stunder, og strekk deg mot det som gir livet ditt indre ro og livskvalitet.

LITT AV HVERT
Nymånen i Jomfruen 27. august kan bringe spenninger opp til overflaten. Ta tak i det som dukker opp, og se hvor mye av dette som har gått ut på dato. Ha begge beina godt plantet på jorden, gi deg selv en solid dose egenstøtte, og fortell deg selv at du er i prosess med ting som skal gå i din favør. Vær oppmerksom på at i slutten av august oppstår det et kvadratur mellom Venus og Uranus, samt mellom Solen og Mars. Dette kan sette i gang frustrasjon og misnøye, noe som kan gi deg det dyttet du trenger for å endre på ting. Det er også en tid da du kan inngå forpliktelser innenfor et prosjekt, en jobb eller ideer du bærer på. Dette er helt i orden, bare du er oppmerksom på detaljene i avtaler du måtte inngå i denne perioden.

FULLMÅNE OG KLOKSKAP
I opptakten til fullmånen i Fiskene/Jomfruen 10. september kan du plutselig se illusjoner (desillusjoner) i et klarere lys. Romantiske følelser kan blomstre under denne fullmånen, og ligger alt til rette for det, er det viktig å nyte gleden og velværet. Det er lov å ha det godt! Men er det noe som skurrer, så sjekk at følelsene blir gjengjeldt. Merkur går som sagt retrograd, og misforståelser kan oppstå ved at dere snakker forbi hverandre. Medaljens bakside er at gamle såre følelser kan dukke opp igjen, så sørg for å ta den tiden du trenger til å finne ut av relasjonen, spesielt hvis du opplever at det er spenninger mellom dere som du ikke helt klarer å sette ord på. Ikke ignorer hva intuisjonen din forsøker å fortelle deg. Det er lett å gå inn i drømmene og illusjonens verden når Månen er i Fiskene, og ønske-tenke et annet resultat enn hva som ligger der i virkeligheten. Da hjelper det ikke at Jomfruen har en tendens til å strekke seg langt for å få den andre til å føle seg vel. Skulle du kjenne deg forvirret og usikker, er det mye som tyder på at ting blir klarere for deg mot slutten av september/ begynnelsen av oktober. Solen og Pluto danner også et godt aspekt rundt 19. september, hvilket hjelper deg til å se (og beslutte) nødvendige grep som du trenger å ta for å kjenne på verdien og meningen med livet ditt.

JOMFRUEN – ANALYSERER (ca 22/8 – 23/9)

ORGANISATOREN Element: JORD Kvalitet: BEVEGELIG Hersker: MERKUR Yrke: ANALYTIKER

Jomfruen har en sterk analytisk evne, og et utpreget anlegg for systemer. De er praktisk anlagt, og ser nytteverdien av å holde orden. De liker at ting fungerer, og har et skarpt blikk for detaljer. Uorden og kaos gir dem fysisk ubehag. De har et stort hjerte for andres ve og vel, og passer til yrker som har med omsorg og helse å gjøre. Jomfruen hjelper mer enn gjerne til, og ferdigstiller oppgavene på en stillferdig og effektiv måte. Det er ikke alltid at andre ser hvor mye arbeid en Jomfru legger ned, for de ber ikke om oppmerksomhet og anerkjennelse for det de har gjort. De kan være både pirkete og kritiske, men oftest er dette et uttrykk for omsorg fra Jomfruens side. Fremtoningen er rolig og korrekt, brå og fremfusende adferd er unaturlig for Jomfruen. De er stilsikre og har god smak. De kan ikke fordra hykleri, og skjærer raskt gjennom dersom det er nødvendig.

Et problem kan være at Jomfruen nødig innrømmer egne feil. Av utfordringer kan en lite moden eller presset Jomfru være overfølsom for kritikk, eller være altfor bekymret. Jomfruen kan bli sittende fast i så mange detaljer og perfeksjonisme, at løsningen på et problem blokkeres. At andre kan oppleve overdreven omsorg som mas og stadig overvåking, er noe en Jomfru bør tenke over.

 

Foto: UNSPLASH/Minh Pham