Nymåne i Skytten: BARNA AV REGNBUEN HAR BLITT VOKSNE – KAN DE SPREKKE TROLLET?

Onsdag 23. november kl 23.57, er det nymåne i Skytten. Seks minutter senere er Jupiter tilbake fra sin retrograde bane, som den har gått i siden 28. juli. Skyttens hersker er Jupiter, og derfor er dette ekstra interessant med tanke på energien rundt nymånen.

 

Noe av det som opptar ildtegnet Skytten aller mest er sport, reising, kunnskap, filosofi og sannheten med stor S. En typisk Skytte er kanskje den aller dårligste løgneren av alle stjernetegnene, de lar f eks heller være å si noe enn å gi falske komplimenter. Du kan stole på at en Skytte mener det hen sier!

 

FOTBALL-VM OG KULTURKRÆSJ

Det pågående verdensmesterskapet i fotball med dets kontroverser, er på alle måter Skytte- og Jupitertemaer. Vanligvis foregår dette mesterskapet i Tvillingenes og Krepsens tegn, en tid på året hvor vi ikke har det samme behovet for å ta opp en kamp. Vi skal ikke gjenta alt som har vært av saker rundt dette mesterskapet, men heller se det i et astrologisk perspektiv. Helt siden 2008 har stjernehimmelen (Pluto i Steinbukken) sørget for at alt som er utdatert sakte men veldig sikkert blir borte. Spesielt på områdene politikk/politikere, makt, strukturer, organisasjoner og alt som er (stokk) konservativt. De to siste årene har folk flest blitt satt på tøffe prøver (Saturn i Vannmannen kvadratur Uranus i Tyren), med pandemi og nedstengning som det kanskje tyngste. Det har gjort noe med oss. Samtidig er det en stadig pågående kamp i verden for likeverd blant mennesker. I dag er det en selvfølge for et fungerende demokrati, at alle har lik rett til å leve livet sitt som de ønsker så lenge de ikke skader andre. Regnbuen har blitt et viktig symbol på likeverdet, og mangfoldet. Vi som var barn og unge da Lillebjørn Nilsen ga ut sangen «Barn av regnbuen» i 1973 har blitt (godt) voksne. En fantastisk sang, med en tekst som er minst like aktuell i dag. Forskjellen fra den gangen, er at vi nå ikke lenger innfinner oss med autoritære ledere eller holdninger. Vi stiller våre ledere til ansvar. Det en (dårlig) leder tidligere kom unna med, går ikke lenger. Når fotballagene i tolvte time blir nektet å bruke regnbuen på kapteinsbindet, blir det ikke stille akseptert. I dag har det danske fotballforbundet hatt pressekonferanse om saken. Flere av de tyske spillerne hadde regnbue på fotballskoene, og de holdt seg i tillegg for munnen når lagbildet ble tatt før kampstart mot Japan. Trodde virkelig vertslandet at resten av verden ville bøye seg for et utdatert menneskesyn? Tror de vi synes det er greit at de nekter folk med fargerike sokker å være publikum? Flere har blitt avvist ved inngangen til stadion, selv uten regnbuesymboler på seg…

 

SANNHETEN KOMMER FOR EN DAG

Det vertslandet nok ikke hadde regnet med, var reaksjonene til folk flest. Kanskje de trodde det holdt å blant annet betale Beckham 1,7 milliarder kroner for å snakke pent om dem i ti år. Eller at vi ville glemme alle som har ofret livet for å bygge arenaene, så snart mesterskapet var i gang. I stedet er det på vei til noe helt annet. At akkurat denne nymånen kommer i staren av turneringen, er dårlig nytt for herskerne. Jupiter forstørrer alt den kommer i kontakt med. Fotball er verdens største idrett. Hele kloden følger med. Merkur snakker med menneskene, mens Jupiter snakker med Gud heter det seg i astrologien. Jupiter vil belyse og opplyse. I følge folkeeventyrene, sprekker trollet når det kommer ut i solen.

 

GOD NYMÅNE!